logo

TİPOGRAFİK HATALARDAN MÜESSESEMİZ SORUMLU DEĞİLDİR

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
TİPOGRAFİK HATALARDAN MÜESSESEMİZ SORUMLU DEĞİLDİR

TİPOGRAFİK HATALARDAN MÜESSESEMİZ SORUMLU DEĞİLDİR

Behçet Saatçi ile yaptığımız görüşmeyi daha önce yazmıştık.
Behçet Bey çok açık bir şekilde olanı biteni anlatmıştı.
Hatırlamak adına kısaca;
Ben Cumhur İttifakı Partilerinden gelecek teklife hayır demem.
Bana yapılan ne geçmişte ne şu dönemde bir teklif veya davet olmadı.
Recep Tayyip Erdoğan ile protokol haricinde görüşmem olmadı.
Kendisi belki de ilk defa muhalefet belediye başkanı olarak bana teşekkür etmiştir.
Derenin altından çok sular geçti.
AK Parti’den onlarca aday adayının çıktığı Fethiye, önce MHP ye verildi. Ardından AK Parti’den aday adayı olan bir kardeşimiz MHP adayı olarak ilan edildi.
Muğla’da sadece sıradan bir yazlıkçı olarak yaşayan, AK Parti ile uzaktan yakından teşriki mesaisi olmayan Aydın Ayaydın, Cumhurbaşkanımızın daveti ile AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edildi.
Ardından Ayaydın ile birlikte Bodrum’da Mehmet Tosun, Fethiye’de Behçet Saatçi ile büyük bir birlik içerisinde seçime gidiyoruz dendi. Hatta Ayaydın, Muğla’ya gelmeden Saatçi’yi arayarak ” Git bi Teşkilatta görün” bile demiş dendi. Tabi bundan Saatçi’nin haberi var mıydı bilmiyorum.
O Aydın Ayaydın ki, milletvekilliği döneminde Cumhurbaşkanımız aleyhine Meclis Araştırma önergesi veren kişidir aynı zamanda.
Demek ki burada da köprünün altından epeyce sular geçmiş.
Aydın Ayaydın, daha 28 Mayısta ikinci turu biten seçimlerin ardından, CHP nin gayri resmi kanalı TELE1 de, ” Ben hayatım boyunca ne AK Parti’ye, ne de Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermedim. Hep karşısındaki partilere oy verdim.” deyiveren kişidir aynı zamanda.
Dedik ya, derenin altından akan sular.
AK Parti’nin Aday Adaylığı başvuru sürecinde bir tek aday adayı vardı. Her nedense ne yerel yöneticiler, ne de Genel Merkez yöneticileri, olsun veya olmasın, yapılsın veya yapılmasın, bir kere dahi teşekkür babından da olsa ALO demedikleri Mehmet Tatlıcı da, o kızgınlık& kırgınlıkla gitti Yeniden Refah Partisinden aday oluverdi. Az veya çok, her ne kadar Milli Görüş ile, Muhafazakarlık ile, Milli Görüş siyaseti ile uzaktan, yakından alakası olmayan, ilçe başkanları ile kavgalı bir İl başkanı olsa da, Yeniden Refah’ın Mehmet Tatlıcı ile ulaşabileceği bir oyunun olduğunu görmemek mümkün değildir.  Eğer buna, İl Başkanının onca itirazını kaale almayıp, Ortaca’da Cemil Durmuş küstürülüp, başka bir Partiden aday olması, Ortaca Yeniden Refah Partisi’nin topyekun İSTİFA ederek başka bir partiye gitmesi engellenirse, Tatlıcı ile birlikte Yeniden Refah Muğla’da tarihi bir oya imza atabilir.
Chp, Bodrum’da son derece başarısız bir beş yıl Belediyeyi yöneten birini, Ahmet Aras’ı Büyükşehir adayı yapıverdi.
Milas’ta durum hala belirsiz. Aslında besbelli de, şimdilik belirsiz gibi.
AK Parti’nin Bodrum’da tek ısrarı Mehmet Tosun’un herhalde hala nazı bitmemişe benziyor.
Mehmet Tosun en son ” BENİ Cumhurbaşkanı ararsa, EKİBİM İLE BİRLİKTE ” gelirim demiş.
Ne demek bu EKİBİM ile gelmek?
Ben gelirim, seçime sizin logo ile girerim. Siz şunu şunu yaparsınız, gerisini bizim EKİP halleder. Meclis üyeleri de zaten EKİBİN parçası..
Demek mi?
Seçilirsem geldiğim EKİP ile, seçilmezsem de aynı ekiple…
GİDERİM.
Ne nazmış arkadaş demem tabi. Zira Mehmet Tosun’un AK Parti’den aday yapılmasına sonuna kadar karşıyım. İnşallah getiremez bizimkiler…
Bu kadar yumuşak bir ortamda, sahayı iyi okumak da mühim.
Tam da Behçet Saatçi’nin yaptığı gibi yani.
” Teveccüh olursa” deyivermiş ya.
Adaysın tamam.
Ama resmen değil henüz.
Olsun ben gayri resmi de olsa yazacağımı yazmaktan geri duran biri değilim.
Behçet Saatçi’nin İyi Parti’den aday olmasını sağlayan Adalet Ve Kalkınma Partisi ile MHP nin ta kendisidir.
Aylarca “Saatçi’ye gittik, geleceğim dedi, gelmedi, Bahçeli kabul etmedi, Reis kırmızı kalem ile çizdi” yalanını atanlardır.
Saatçi Fetö’cü mü,
Saatçi hain mi,
Saatçi hırsız mı?
Saatçi Bahçeli’yi devirmeye mi kalktı?
Neden Bahçeli veto etsindi? Bahçeli bugün bile kendisine bizzat komplo kuranlara, İyi Parti’lilere yuvanız burası demedi mi?
Yoksa Saatçi SEN HARİÇ dedi de MHP nin İl başkanından başka kimse duymadı mı?
Yoksa Reis Saatçi’nin adını kırmızı kalemle çizerken bir tek Kadem Mete ile Gültekin Akça mı gördü?
İkisi de değil tabi.
Hem MHP hem AK Parti yerel yöneticileri, partilerine gelen bir Saatçi ile siyaset yapamayacaklarmıydı Yoksa?
Aylarca Genel Merkez, Cumhurbaşkanı Muğla’dan aday adayı beklerken, “YOK İŞTE YOK” mısrasını empoze edenler, illa kendi adamını aday yapma hayallerinin, Cumhurbaşkanının “hiç beklemedikleri yerden” gol atmasına engel mi olabildiler?
Behçet Saatçi yüzde doksandokuz İyi Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı.
Saatçi”nin sahaya çıkması ile birlikte gollerin peşpeşe atılmasının önüne kimse geçemez.
Aydın Ayaydın’lı bir AK Parti,
Ahmet Aras’lı bir CHP ‘ nin Behçet Saatçi’nin karşısında yapabilecek pek birşeyi kalmaz.
Ve tekrar edeyim;
Behçet Saatçi’nin İyi Partiden aday olmasının sorumluları AK Parti ve MHP in yerel yöneticileridir.
31 Mart akşamı yere düşen yüzlerin, biz nerede hata yaptık derken, altına girdikleri vebali, sadece Muhafazakar Demokrat bir partide siyaset yapmalarından dolayı şimdiden düşünmeleri iyi olur.

SöylerimGeçerim

Etiketler: »
162 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...