logo

AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

HÜSEYİN AR

HÜSEYİN AR
huseyinar@hotmail.com
AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk.

Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etmek için Muğla’lı olmak gerekmiyormuş. Chp ile yönetilen Muğla yıllardır Doğu illerinden geride kaldığını Muğla’da yaşayan herkes görüyor. Şöyle bir baktığımızda Chp’nin Muğla Büyükşehir adayının Muğla’ya dokunur bir projesini göremedik. Ahmet Aras bey çok güzel sepetçioğlu oynuyor. Oyun oynamakla, şehrin belirli yerlerine Heykel dikmekle Muğla’ya hizmet etmiş olmuyorsunuz. Geçen gün çarşıda dolaşırken Chp’ye oy verdiğini bildiğim bir dostum şunu söyle;

Hüseyin Bey ben bu dönem oyumu Ak Partiye değil, Aydın Ayaydın’a vereceğim dedi. Bende sordum neden Chp’den vazgeçtin, Aydın ayaydın Ak Partinin adayı seni Ayaydına oy vermeye yönlendiren etkenler nelerdir dedim. Dedi ki ;’’Kardeşim yıllardır Muğla’yı Chp yönetiyor. Bir Düğerek yolunu bile adam gibi yapamadılar. Çarşıda heykelden başka yaptıkları bir şey yok. Aydın Ayaydın Chp den geldi. Onun Muğla’yı bizim solcuların dediği gibi Akp gelirse Muğla da rahat sahillere giremeyiz safsatasını Aydın Ayaydın çürüttü. Televizyonlara her çıktığında Muğla’nın gelişmesini, Biz Muğla’lıların rahat etmesi için adam projeler açıklıyor.’’dedi.

Bu ve Buna benzer söylemleri bu şehirde son günlerde çok fazla duymaya başladık. İşte daha dün Akbelen ormanları üzerinden siyaset yapan Chp’nin ağzını tıkadı. Muğla sağ siyasette uzun yıllar sonra sözü geçen bir aday gördü. Aydın Ayaydın’ın proje açıklamasında şu ifadeleri konuşmuştu; “Rakibimizin de oy istediği 3 söylemi var. Biri Ayaydın ithal başkan, diğeri ‘gelirlerse herşeyi yasaklarlar’, üçüncüsü de Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet. Her gittikleri yerde sadece ve sadece bu söylemlerle oy istiyorlar.” dedi.

Açıkçası yalanda değil, Chp’nin başka projesi yok. Osman Gürün bugüne kadar şunu yapmadı ben gelince Muğla’ya şu hizmetleri getireceğim diye bir açıklamasını görmedik.

Aydın Ayaydın’nın projeleri arasında çok önemli olanları var. Üniversite’den Milas’a kadar hafif raylı sistem, Bodrum’dan Fethiye’ye Deniz ulaşımı, Kötek’li kavşağının hızlı bir şekilde yapılması, içme suyu sıkıntısı olan ilçelerin çözüme kavuşturulması, Muğla’ya 3 büyük şehir stadyumu yapılması gibi bir çok projesine katılmamak elde değil.

Şimdi Muğla’nın sağ seçmeni şunu iyi düşünmeli. Muğla’ya hizmet gelsin, Muğla gelişsin istiyorsa Muğla için proje üreten adaya oy vermeli diye düşünüyorum. Bırakalım bir kenara yok Kürt’tü, yok Muğla’lı değildi, yok Ak partiliydi düşünlerine.. Bu seçimde hangi düşünceden olursa olsun Muğla’nın gelişmesi için Aydın Ayaydın faktörünü değerlendirmek gerekli olduğunu düşünenlerdenim.

Değerli Okurlarım, Keşke Chp’nin adayı,İyi Parti’nin adayı,Yeniden Refah Partisi’nin adayı ve diğer adaylarda Muğla için yapılabilir projeler üretseydiler de dile getirseydim. Fakat elle tutulur bir projlerini  göremedim. Adam 70 yaşın üstünde bu enerjiyle Muğla sokaklarını dolaşıyor halkı dinliyorsa, adamın bir derdi var. Derdi olanları desteklemek lazım. İdeoloji karın doyurmuyor. Alanda konuştuğum Ak partili seçmenlerin  içinde de Aydın Ayaydın’a oy vermemek için düşünüp, şimdi projeler ve Aydın Ayaydın’ın sahadaki performansını görüp Ak Parti için değil, Muğla’ya hizmet için oy vereceğim diyen çok Ak Partili seçmen görüyorum.

Değerli Okurlarım son anket sonuçlarına bakarsak Aydın Ayaydın ile Ahmet Aras arasında çok fazla bir fark kalmadığını görüyoruz. Muğla bir sürpriz yapabilir. Bu sürpriz Muğla’nın gelişmesi için, Muğla’nın hakettiği değişimi görmesi için olabilir.

Etiketler: » » » » »
376 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AHMET ARAS DOĞRU’YU DUYUNCA..

    10 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AHMET ARAS DOĞRU'YU DUYUNCA.. Mevcut Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla adayı Ahmet Aras, bir lokantada, 28 Mayısa kadar kolkola yürüdüğü ortağı İP'li adayla karşılaşır.İP'li, Ahmet Aras'ın elini sıkmaz."APO'nun avukatını yardımcısı yapanın elini sıkmam" der gerekçe olarak.Ahmet Aras cevap verir ;AK Parti'liyi İP'ten aday mı yaptınız? Bana AK Parti ağzıyla konuşma..Bu siyaset dilinin Bodrum'da yeri yoktur. Biz AK Parti'lisi, İP'lisi, her Partili ile birlikteyiz diye ekler Ahmet Aras..▪︎▪︎Bize ne CHP'li ile İP'linin kavgasından dememiz laz...