logo

MUĞLA’NIN KANAAT ÖNDERLERİ

HÜSEYİN AR

HÜSEYİN AR
huseyinar@hotmail.com
MUĞLA’NIN KANAAT ÖNDERLERİ

                          MUĞLA’NIN KANAAT ÖNDERLERİ

Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilimizde adaylarını tanıtmak için miting yaptı.Bir çok değerli dostumla bende ordaydım. Miting alanına katılım tahminlerimde 13 ile 15 bin arasında idi,Reis kısa ve öz konuşmasından sonra aday tanıtımını yaptı.

Akşam da Muğla da Marmaris Grand yazıcı otelde STK ve Kanaat önderleri ile yemek yedi. Hadi               Stk deyince aklımıza Ticaret, esnaf, ziraat, sendikalar, Hükümete yakın sivil toplum örgüt temsilcileri geliyor.

KANAAT önderi deyince bizim aklımıza toplumun gerek islami, gerek siyasi olarak çok geçmişi olan toplumun büyük çoğunluğunun fikirlerine saygı duyduğu köşesine oturmuş amcalar geliyor. Bunun yanına Kürt nüfusunun Muğladaki önde gelenlerini , Alevi dedelerini sayabiliriz.

Fakat anladığımız kadarıyla Cumhurbaşkanının yemeğine davet edilenler bu tür Kanaat önderleri değil. Muğla’da parayı elinde tutan, Ak Parti den nemalanarak  zengin olmuş paralı abileri andırıyor.Bizde merak ediyoruz Sayın Ak Parti İl Başkanı Gültekin Akça’nın bu konuya açıklık getirmesini. Sayın akça getirsin ki Muğla Kanaat Önderi kriterini öğrensin. Şimdi Muğla’da Ak Partinin sadece 3 belediyesini alması garanti görünüyorken, diğerleri hepsi ortada görünüyor. Hani malum yerel seçimler her partinin 1 tek oy kaybetmeye lüksü olmadığı bir dönemden geçiyoruz. Sosyal Medyalarda Kanaat Önderi kelimesi eleştirileri oldukça Muğla da gündem olacağa benziyor. Köşe yazarlarından Cemal Demirtaş sosyal medyasından eleştiride bulunmuş.

Demirtaş: AK PARTİ İL BAŞKANI’NI ALKIŞ YAĞMURUNA TUTUYORUM!

Dünkü MARMARİS “KANAAT ÖNDERLERİ” toplantısına, Muğla’mızın,seckiN, zehiH, “öndeR” KANAAT ÖNDERLERİ ni tek tek Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettikleri içiN.

Meğer bilmediğimiz ne kadar çok ÖNDERimiz varmıŞ.

Öğrenmiş olduK.

Bir tiyatrocu bile ÖNDER olabiliyormuŞ.

Bu öndeRgillerden olan tiyatRocumuz hangi kritere göre ÖNDER oldu?

Tiyatrolarını izleyerek mi bu KANAATe vardınız? Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti’ye methiyelerle dolu tiyatroları mı size bu KANAATe gark etti?

Onun için mi Cumhurbaşkanımızın bu ÖNDERimiz ile tanışma şerefine NAİL olmasını mı istediniz?

Yoksa bu tiyatrocu bir aday adayının çok yakÎn dostu, hatta seçim programını yürüten ZAT olması mı asıl etkİ?

Hangisİ?

15 Temmuz tiyatro muydu yoksA?

Şeklinde tepkisini dile getirmiş.

Değerli okurlarım,Kanaat Önderi nin Google hazretlerine sordum.

Vikipedia kaynaklarına göre; Kanaat Lideri kavramı, psikolojik bir kavram olup, fertlerin ve toplumların anlama ve kavrama farklılıklarından ötürü, bir gruba veya topluluğa sosyal mesajları veya sosyal olayları, onların anlayacağı ve kavrayacağı dilde anlatan liderdir. Kanaat lideri, kendi grubu gibi yaşar. Dolayısıyla grup üzerinde hayli etkindir. Onun yaptıkları grup tarafından çok çabuk benimsenir.

Birisinin, insanları etkileme becerisinin yüksek olması, onun kanaat lideri olması için yeterli değildir. Kişilerin kanaat lideri olmaları için her seviyeye inebilmesi, hatipliğinin olması, her türlü olgudan sonuç çıkarabilmesi şarttır.

Diyor.Muğla’da bu özelliklerde kaç kişi var,varsa okurlarımız yorumlarımıza yazarsa seviniriz.

Etiketler: » » »
680 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

    23 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE Tamer Mandalinci 31 Mart Seçimlerinde CHP den Bodrum Belediye Başkanı seçildi.30 yaşında.Ahmet Aras ile birlikte Meclis üyeliğine seçildi. Siyasi geçmişi sadece beş yıllık.Geçen senelerde Bodrum'daki susuzluğun boyutunu anlatmama gerek yok herhalde. Bakımsızlık, hergün mantar gibi patlayan borular, yollarda saatlerce, günlerce boşu boşuna akan sular, trafik işkencesi. Bir de üstüne pahalılık.Yolların halini kim bilmiyor ki?Sorunlar ve sıkıntılar yumağı içinde boğulup giden bir Bodrum var önümüzde.Hasılı B...
  • YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

    20 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR Merhaba değerli okurlarım.Uzun bir aradan sonra son dönemdeki siyasi kulislere bir göz atalım.31 Mart seçimleri bitti.Malumunuz, AK Parti Türkiye genelinde yerel seçimlerde çok ciddi bir yara aldı. Bu sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birçok ilin il başkanlarını ilçe başkanlarını değiştireceğini, Milletin verdiği mesajı iyi okuduklarını, hataları teker teker masaya yaptırdıklarını belirterek, sorumluların kim olduğuna bakmadan Teşkilatlarda ciddi değişikliklere gidileceğini belirtti. ...
  • 15TEMMUZ’UN ARDINDAN

    16 Temmuz 2024 Genel, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Mahir Ayabak 17 yaşında delikanlı idi. Pastanede çalışıyordu. Gece saat 23.30 da dükkanı kapatır kapatmaz, arkadaşları ile birlikte, evine gitmek yerine Havalimanına gitti. Hainler orada üzerine yaylım ateşi açarak şehit ettiler.Oğuzhan Yaşar 23 yaşında idi. Erzurumlu. 1.95 boyunda. O gece gözü sadece Vatan aşkıyla yanıp tutuşan genç. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine koşuyor. Gökten yağmur gibi yağan bombalardan o da nasibini alıyor. Tam 19 gün mücadele ediyor. Sonunda şehadet.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilir Oğuzhan. Hemen Şehid...
  • AYAYDIN BIKTIRDI ARTIK

    14 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz günlerde HSK atamaları vardı. Bodrum adliyesinde görev yapan 18 hakim ve savcı başka yerlere atandı. 26 yeni hakim savcı da Bodruma atandı. Vakti geldiğinde bu şekilde görev değişiklikleri normaldir. Fakat bu atamalar başka. Hatta bambaşka. Rivayet odur ki; Bodrum'da yaşayan Aydın Ayaydın bu atamalara doğrudan MÜDAHELE etmiş. Kimin gideceğine, yerine kimin geleceğine tek tek karar vermiş. Yeni atamalar da buna göre yapılmış..Daha önce bahsettiğimiz gibi bu Ayaydın, Cumhurbaşkanı Seçimlerinin hemen ertesinde, o zamanki Partisi CHP...