logo

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğr. Gör. Mahmut Beler, hazırladığı Engelsiz İlk Yardım Projesi ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü ile döndü.

Erasmus+ programı tarafından finanse edilen EPALE – (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) Projesi kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışmasında, Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yürütücülüğünü yaptığı Engelsiz İlk Yardım projesi “Dahil Etme” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Öğr. Gör Mahmut Beler, “Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz Engelsiz İlk Yardım projemiz ile profesyonel ortamda bebeklere, çocuklara ve yetişkinlere yönelik ilk yardım uygulamalarını anlattık ve tüm videoların işaret dili tercümanı tarafından işaret diline çevrilmesini sağladık. Proje kapsamında 38 adet video çekimi gerçekleştirdik; 3 adet sosyal medya sayfası açtık ve tüm videoları bu sayfalarda paylaşarak işitme engelli/sağır bireylerin kullanımına sunduk. Proje bilgi notunu ülkemizdeki tüm üniversitelere, işitme engellilere yönelik derneklere, belediye ve çeşitli kamu kurumlarına göndererek ve çeşitli zamanlarda sosyal medyada reklamlar vererek daha fazla işitme engelli/sağır bireye ulaşmayı amaçladık. Projemiz sona erdikten sonra hem proje tanınırlığını artırmak hem de daha fazla kişiye ulaşmak için EPALE projesi yarışmasına gönderdik” diyerek elde ettikleri bu başarıdan dolayı sevincini paylaştı.

Öğr. Gör Mahmut Beler yarışma hakkında şu bilgileri verdi: “EPALE kapsamında, yetişkin bireyler arasında farkındalık yaratmak, kurumların veya kişilerin yaşadıkları ‘iyi uygulama örnekleri/deneyimleri’ tanıtmak ve anlatmak amacıyla 01 Kasım 2023-15 Aralık 2023 tarihleri arasında 3 farklı temada, blog formatında yarışma düzenlendi. 100’den fazla çalışmanın 8 farklı jüri üyesi tarafından özgünlük, ilgi çekicilik, tema ile ilgililik, blog düzeni gibi başlıklarda incelendiği yarışmada dereceye giren örnekler belirlendi. Projemiz de “Dahil Etme” kategorisinde 1’ncilik ödülüne layık görüldü.  04-05 Mart 2024 tarihlerinde proje kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Konferans’ta ödül töreni yapılacak. Sizler de projemize destek olmak isterseniz @engelsizilkyardım kullanıcı adıyla açılan sosyal medya sayfalarımızı takip edebilirsiniz.”

Epale Projesi Nedir?

EPALE; yetişkin eğitimciler ve eğitmenler, rehberlik ve destek personeli, araştırmacılar, öğretim üyeleri ve politika belirleyiciler dahil olmak üzere yetişkin öğrenimi profesyonellerinden oluşan çok dilli, açık üyelikli bir Avrupa topluluğudur. EPALE, Erasmus+ programı tarafından finanse edilir.

Etiketler: »
187 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ