logo

Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya’nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık.

Sakarkaya Milas’ta, hatta Muğla’da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti’den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti’ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti’ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy…

Sakarkaya. İki arabanın yanyana geçmesi imkansız bir köy. Sakarkaya o kadar dertli ki.. Bir sor bin ah işit.

Sakarkaya sitemli, Sakarkaya kırgın, Sakarkaya kızgın..

Yanlış mı anlattık ne? Sakın CHP li Milas, CHP li Muğla Belediyesine değil bu kırgınlığı. Onlar peşin peşin biliyorlar CHP’lilerin Sakarkaya’ya uğramayacaklarını. CHP nin onlara hizmet getirmeyeceğini zaten biliyor.

Sakarkaya bize kırgın. Bizlere kızgın. Her seçimde bir kerecik gelip, süslü sözlerle yarım saat nutuk çekip giden Milletvekillerimize, Teşkilata kırgın. Telefonlarına bakmayan AK Parti’li yöneticilere kırgın. Yine geldiniz, bir daha da gelmeyeceksiniz biliyoruz diyorlar.

24,25 ve 26 ncı Dönem Milletvekilimiz, DEMBİRDER Genel Başkanı Muhterem Mehmet Metiner Sakarkayalıların hususi daveti üzerine katıldı programa.

Sakarkaya en çok kendisini görmezden gelenlere kırgın dedik ya.

Mehmet Metiner ; Sizler Reisimize her daim sahip çıkan Sakarkaya. Siz nasıl görmezden gelinirsiniz. Liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan bu haklı kırgınlığınızı görse, hepimize kapıyı gösterir.

Kim ki bize gönül verenleri ihmal ediyorsa, onları sahipsiz bırakıyorsa o asla AK Partili olamaz..

Seçimden seçime gelip sizden oy isteyen kişi AK Parti milletvekilliğini hak etmiyor, kim olursa olsun..

Asık yüzler bu samimi konuşma ile, soğuğa rağmen gülümsemeye başladı. Sakarkaya’lı haykırdı; Siz bizim Milletvekilimiz olun.

Metiner ; Beni önce Sakarkaya’lı olarak kabul edin, ben Sizin Fahri Milletvekiliniz olmaya hazırım. Muğla’nın üçüncü milletvekili gibi, sadece seçime kadar değil, seçimden sonra da çalışacağıma “Mehmet Metiner Sözü” veriyorum deyince, meydan alkıştan inlemeye başladı.

Sakarkaya’lı “size de ulaşamazsak deyince Mehmet Metiner; Ben O Koca Reis’in yol arkadaşıyım. Reise YOL Arkadaşı olan biri nasıl ulaşılamaz. Alın size telefonum.. diyerek numarasını verdi.

Sakarkaya tarih yazacak inşallah. Ama seçimden evvel “MUTLAKA” tekrar gelmesi şartını da koydular..

▪︎▪︎

Dün gündüz de Rüştü Yiğitkaya’nın PROJE TANIRIM TOPLANTISI vardı.

Toplantı dedim. Ama miting havasında geçen, Atatürk Meydanının dolduğu muhteşem bir toplantı. Hoş, az aşağıda seçim bürosu olan CHP, rakip Parti de olsa, seçim müziklerini kısma nezaketi bile gösterememesi dışında muhteşem geçti.

Toplantının bir başka özelliğini dikkat çekmek istedim aslında.

AK Parti Milas Belediye Başkan aday adayı Barış Saylak da mitinge katıldı.

Evet.

Barış Saylak mitinge katıldı.

Bu, orada bulunan herkes için hakikaten sürpriz bir gelişme idi.

Barış Saylak bugüne kadar Milas’ta hiçbir seçim çalışmasına iştirak etmemişti. Öyle ki, Milas dışındaki bütün ilçelerde büyükşehir belediye başkan adayı Prof.Dr. Aydın Ayaydın’ı bir gölge gibi takip etmesine de zaten kimse anlam vermemişti.

Sanki aday olamamasının sebebi Rüştü Yiğitkaya’ymış gibi algılanan bu davranışı da kimsenin hoş gördüğünü zannetmiyorum.

Neyse.

Bugün Barış Saylak toplantıya katıldı.

Demek ki yaptığı hatayı anladı. Bu Partide makamlar asla istenmez. Bu yazılı olmayan bir kuraldır.  Bunu herkes bilir. Layık olana verilir. Talep eden her kim olursa olsun, küsmez, kırılmaz, darılmaz, kaçmaz, aleyhte çalışamaz..

Barış Saylak aday adayları içinden sadece biri idi. 2019 da adaylığa layık görüldüğünde hiç kimse küsmedi, kaçmadı, ben yoksam… demedi.

Şimdiye kadar Barış Saylak’ın aynı erdemi göstermesi gerekirdi.

Neyse geç oldu biraz..

İnşallah seçimin son 11 günlük dönemecinde, AK Parti’nin bir neferi gibi, bütün köprüleri yeniden yapmak adına, Partim dediği AK Parti adayı Rüştü Yiğitkaya’nın kazanması için canla başla çalıştığına şahitlik ederiz.

Yoksa makamlar gelip geçicidir.

Dün kendisine “Hiçbir şey olmamış gibi” davranarak hoşgörü, nezaket ile kucaklayan Rüştü Yiğitkaya’ya verdiği “YANINDAYIM, EMRİNDEYİM” sözünün vücut bulduğunu da görebiliriz diyorum.

Milas dün bu son kırgınlığın da ortadan kalkması ile bir adım daha yaklaştı AK Parti iktidarına.

Seferde güç mühimdir. Seferde gövde gösterisi mühimdir. Seferdeyiz.

Şimdi özellikle Teşkilatın motivasyonunun bit kat daha arttığını göreceğiz.

Milas’ta yüzler gülüyor çok şükür.

Mutlak olan bir şey vardır;

İnanan kadrolar asla kaybetmez. Kaybetse bile kazanır.

Milas Gönül Belediyeciliğine işte bu inanan kadrolar ile kavuşmaya hazır.

Haydi Bismillah.

Etiketler: » » » » » »
381 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...
  • AHMET ARAS DOĞRU’YU DUYUNCA..

    10 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AHMET ARAS DOĞRU'YU DUYUNCA.. Mevcut Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla adayı Ahmet Aras, bir lokantada, 28 Mayısa kadar kolkola yürüdüğü ortağı İP'li adayla karşılaşır.İP'li, Ahmet Aras'ın elini sıkmaz."APO'nun avukatını yardımcısı yapanın elini sıkmam" der gerekçe olarak.Ahmet Aras cevap verir ;AK Parti'liyi İP'ten aday mı yaptınız? Bana AK Parti ağzıyla konuşma..Bu siyaset dilinin Bodrum'da yeri yoktur. Biz AK Parti'lisi, İP'lisi, her Partili ile birlikteyiz diye ekler Ahmet Aras..▪︎▪︎Bize ne CHP'li ile İP'linin kavgasından dememiz laz...