logo

TESLİMİYET – AYAYDIN İKNA – TOSUN İNANÇ – YİĞİTKAYA

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
TESLİMİYET – AYAYDIN  İKNA – TOSUN  İNANÇ – YİĞİTKAYA

TESLİMİYET – AYAYDIN
İKNA – TOSUN
İNANÇ – YİĞİTKAYA

AK Parti’nin Muğla adayları belli oldu.
Gelecek mi, gelmeyecek mi derken zorla da olsa geldi Mehmet Tosun.
Tam da istediği gibi hem de.
“Beni Cumhurbaşkanı arar/çağırır, telkifi O ederse derken.. Siyasetin kurtları Cumhurbaşkanını İKNA ettiler. Başka bir misali var mı diye baktım, Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı bir ilçe için birini arayıp teklifte bulunmuş mu diye.
Bulamadım.
Bu bir ilk.
Muğla hakikaten VERİMLİ yer.
Baksanıza Büyükşehir adayımızı bile Cumhurbaşkanı davet ediyor. O da bir kenara, Bodrum adayımızı da Sayın Cumhurbaşkanı bizzat kendileri İKNA ediyor. Bulunmaz bir memlekette yaşıyoruz.
Cumhurbaşkanı “Sizin içinizde bu görevlere layık birini göremedim” mi demek istedi, yoksa “bundan sonra yol yürüyeceklerim” bunlar mı demeye getirdi bilmiyorum.
Ama ikna ! edildi bu kesin.
Sonra da bizzat Zatı Alileri İKNA etti.
Bizim gelenekte şu söz çok mühimdir ;
İkna edilmişlerle yola çıkılmaz, yola inanmışlarla çıkılır…
▪︎▪︎
Davanın lideri Erdoğan. Yola çıkacakları konusunda ikna edilmiş olması normal.
Normal de, ya Onun ikna ettikleri bu yolda yürürler mi? Yürürlerse ne kadar yürürler.
Sabır herşeyin ilacı.
Bekleyerek göreceğiz.
Mehmet Tosun geldi.
En başta İlçe Başkanı Hacı Dalda bir “OH” çekmişe benziyor. Sonunda İKNA oldu çok şükür.
▪︎▪︎
AK Parti tüzüğüne bakınca gördüğüm o muhteşem ” Muhafazakar ve demokrat” yazısı, her nedense bir türlü şahıslar özelinde görünmüyor. Bu hakikaten benim içimi acıtmaya devam ediyor.
Bu Parti’yi omuzlarında gece gündüz demeden, herkesin öcü gibi kaçtığı günlerden beri hiç kaçmadan, hiç beklenti içinde olmadan, hep ” Sen bizim abimiz,büyüğümüz, yol gösterenimiz..” diye sırtı sıvazlanmaktan başka bir değer verilmeyen en az %18-20 lik DİK DURAN/EĞİLMEYEN kesimi üzüyor.
Bu Parti ne büyük badireler atlattı.
Muhafazakarlık sadece yazıda kaldı sanki…
Mehmet Tosun ithal edildi. Elbette hoş geldi. Ekibi ile gelmek ne mana taşıyor göreceğiz. Belediye meclis üyelerini, getirdiği ekipten mi seçecek göreceğiz. MHP ye verilecek meclis üyeleri çıkınca, geriye Mehmet Tosun’un ekibi, arkasına Hacı Dalda’ya da “birkaç isim de sen ver” e kalırsa… işte ben o zaman yine itiraz ederim.
Gelmeseydin keşke diyemem.
O zaman Çağırmasaydınız derse..
İkna olmak kolay, inanmak zor.
Ben ne Aydın Ayaydın’dan ne de Mehmet Tosun’dan “Cumhurbaşkanı beni davet etti, ben de kıramadım” lafından başka bir laf duymadım.
Hani biri bari ; ” Burası benim evim. Bundan sonra sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyim. Ben de bir AK Partiliyim. Kazansam da kaybetsem de bu Parti’den gitmeyeceğimi taahhüt ediyorum” gibi bir söz, bir ima, bir yaklaşım duymadım, görmedim. Israrlı davetler neticesinde kabul edilmiş bir ziyaret görüntüsünden rahatsızım. AK Parti’ye seçim için gelmiş gibi bir pozisyon…
Seçim bitti, hadi bana eyvallah. Zaten çağırdılar geldim…
Kazansak da kaybetsek de ben sizin kardeşiniz, abiniz, yoldaşınız olarak kalacağım diyen yok.
İkna ve inanmak…!
İkna edilenler ve ikna edenler…
▪︎▪︎
Milas’ta da neredeyse Sayın Cumhurbaşkanı ikna ediliveriyordu. Neyse ki çok şükür olmadı. Milas için o bilindik algı oyunları tutmadı.
Eyvah eyvah Sakarya. Sana mı kaldı bu yük?
Milas’ta ikna edilenler, bu davaya inananları ikna edemedi. Seçimlerin bilboardlardan ibaret olmadığını idrak etmek de büyük başarıdır.
Efendim kesinlikle kazanacaktık ama.
Bazen kazanırken de kaybedersiniz..!
Bazen kaybetseniz de kazanırsınız…!
Kaybedeceğiz derken kazanmak..
Milas’ta hem AK Parti teşkilatının hem de Rüştü Yiğitkaya’nın yükü o kadar büyük ki.
Alın da görelimcileri dünden beri görmeye başladık zaten.
Şimdi düne kadar ” Aday kim olursa olsun bizimdir” diyenler, dünden itibaren ” bizim oğlan yoksa, ben yokum” mu diyecekler, yoksa ” Aday bizimdir” diyebilecekler mi göreceğiz.
Samimiyet herkese lazım.
Dedik ya.
AK Parti İlçe Teşkilatı ve Adayının işi zor. Asla imkansız değil.
Hatta elele, gönül ve güç birliği içinde seçime nasıl girilir, seçim nasıl yapılır adlı bir çalışmayla, seçim işte böyle alınır bile denilebilir Milas’ta. Yeter ki turnusol kağıtlarına karşı dikkatli olsunlar.
Aday yapılmayan Aday adaylarının samimiyetini test edecek Milas. Küsmek yok diyenlerin geldiği noktayı görecek..
▪︎▪︎
AK Parti’nin bu seçim döneminde adına ne derseniz deyin, ister ithal ettiği, ister davet ettiği, ister saflarına kattığı deyin, adaylarının önce bu davada kalıcı olduklarını deklare etmesini beklemek en büyük hakkımızdır. Her Aday elbette mühim ve değerli. Bizim için de en mühim mesele ikna edilerek geldikleri bu Parti’de inanarak kaldıklarını görmek ve duymaktır. Henüz bir ışık yok malesef.
▪︎▪︎
Bundan 5 yıl kadar önce Milletvekili Kadem Mete muhteşem bir söz söylemişti Bodrum’da ; Tıpkı Fatih’in İstanbul’u fethettiği gibi, biz de Bodrum’u fethedeceğiz” Demişti. Ne muhteşem bir sözdü o. O sözün derinliğini Osman Gürün anladı da, bizimkiler anlamamıştı. Hu sözden en başta Hacı Dalda’nın da haberdar olmasını dilerim. İnşallah şimdi anlarlar.
Bu inanç diğer her türkü beklentinin önünde ise, Kadem Mete’nin yapacağı en büyük iş; adaylarının samimiyetlerini deklare etmelerini sağlamaktır. İkna mı inanmak mı?
Benden demesi…
Selam ve dua ile.

SöylerimGeçerim

Etiketler: » » » » » » » »
987 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

#

TESLİMİYET – AYAYDIN İKNA – TOSUN İNANÇ – YİĞİTKAYA” için 1 yorum

  1. Ak parti neferi : diyor ki:

    Cemal Demirtas senin Allah belanı versin. Barış Saylak yaptığın haksızlıklığı galibiyet gibi biliyorsun ya senin burnundan fitir fiitir gelsin İnş Serefsiz herif…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...