logo

MARMARİS’E DOĞALGAZ GELİYOR

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
MARMARİS’E DOĞALGAZ GELİYOR

MARMARİS’E DOĞALGAZ GELİYOR

1 Kasım 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı’nın 7755 sayılı Kararnamesi ile Antalya, Korkuteli, Fethiye, Dalaman, Ortaca DOĞALGAZ boru hattına, 2 Kasım 2023 tarihinde Resmi Gazetenin 32357 sayısında yayımlanarak yürürlüğe girmiş idi.
Antalya’dan gelen bu boru hattının tüm proje ve planları Marmaris’e de dogalgazı ulaştırmak üzere yapılmıştı.
Bu sebeple de zaten aylardan beri Dağıtım ve altyapısını yapan firma, Marmaris’te abonelik sürecini başlatmıştı. Hangi mahallelere dogalgazın gideceği zaten önceden belli idi. Proje eş zamanlı olarak, rutin bir şekilde devam edegeldi. Ortaca’ya kadarki bölümün zaman kaybetmeden devam etmesi için, heryerde olduğu gibi nihai hedefe kadar olan ikinci kısım kamulaştırma ve döşeme çalışmalarının devamına imkan veren ikinci etabın kararı da Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile başlamış oldu.
Bu doğalgaz boru hattının tüm aşamalarını ve safahatına ilişkin açıklamayı 3 Kasım 2023 te Muğla Milletvekilimiz Sayın Yakup Otgöz tek tek açıklamıştı.
Hem Yakup Otgöz’ün, hem Kadem Mete’nin bu hattın yapılmasındaki uğraş ve gayretleri asla gözardı edilemez.

Seçim sürecinde adaylar süregelen prosedüre uygun olarak bazı vaadler vermesi son derece normaldir. Yeni birşeylerin sözünü verirken, süregelen projeleri de hatırlatmaları politikanın gereğidir.
Antalya – Marmaris doğalgaz boru hattı projesi sistemli ve miatlı bir projedir. Başlangıcı da bitimi de aşağı yukarı bellidir.
Şimdi birilerinin hiç yoktan bu projeye sanki kendileri sebep olmuş gibi sahiplenmeye çalışmalarını görmek son derece üzücü.
Ne sözünden bahsediyorsunuz ki siz?
Verdiğiniz söz ile başlayan bir proje değil ki bu.
İsteğiniz kadar eleştirin, istediğiniz kadar karşı olun, hatta karşısında olun ama yiğidin hakkını da teslim edin. Etmiyorsanız en azından susun, başkasına paye kazandırmak, piyasada isimlerini diri tutmak için kullanmayın. Ayıptır ayıp.
Belki ki bazıları Muğla’ya bir çivi bile çakılsa bundan sonra hiç utanmadan sıkılmadan seçim zamanında şu şöyle demişti, bu böyle demişti diyerek ısrarla piar yapmaya devam edecek, ettirecek.
Eğer buralardan paye çıkacaksa boşuna.
Hiç kimse böyle ucuz piar pohpohlamaları ile aferincilik oynayarak koltuk dağıtmaz. Hani ne il başkanı, ne ilçe Başkanı ya da akıllarda başka neler varsa bilemem, yolu buralardan geçmez. Ha kendi aralarında eğlenip güzel haber aferin ise maksat, ona diyecek lafımız elbette yok. Bir bardak çayın lafı mı olur deriz.

Hasılı;
1.11.2023 tarihli ve 7755 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile ilk etap çalışanlarının nihai adres olan Marmarise doğalgazın ikinci etabının yapımına imkan veren projenin devamı niteliğindeki 28.06.2024 tarih ve 8661 sayılı kararın hayırlara vesile olmasını, emeğini esirgemeyen AK Parti Muğla Milletvekillerini kutluyorum.
Hayırlı olsun.

Etiketler: »
358 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

    23 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE Tamer Mandalinci 31 Mart Seçimlerinde CHP den Bodrum Belediye Başkanı seçildi.30 yaşında.Ahmet Aras ile birlikte Meclis üyeliğine seçildi. Siyasi geçmişi sadece beş yıllık.Geçen senelerde Bodrum'daki susuzluğun boyutunu anlatmama gerek yok herhalde. Bakımsızlık, hergün mantar gibi patlayan borular, yollarda saatlerce, günlerce boşu boşuna akan sular, trafik işkencesi. Bir de üstüne pahalılık.Yolların halini kim bilmiyor ki?Sorunlar ve sıkıntılar yumağı içinde boğulup giden bir Bodrum var önümüzde.Hasılı B...
  • YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

    20 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR Merhaba değerli okurlarım.Uzun bir aradan sonra son dönemdeki siyasi kulislere bir göz atalım.31 Mart seçimleri bitti.Malumunuz, AK Parti Türkiye genelinde yerel seçimlerde çok ciddi bir yara aldı. Bu sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birçok ilin il başkanlarını ilçe başkanlarını değiştireceğini, Milletin verdiği mesajı iyi okuduklarını, hataları teker teker masaya yaptırdıklarını belirterek, sorumluların kim olduğuna bakmadan Teşkilatlarda ciddi değişikliklere gidileceğini belirtti. ...
  • 15TEMMUZ’UN ARDINDAN

    16 Temmuz 2024 Genel, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Mahir Ayabak 17 yaşında delikanlı idi. Pastanede çalışıyordu. Gece saat 23.30 da dükkanı kapatır kapatmaz, arkadaşları ile birlikte, evine gitmek yerine Havalimanına gitti. Hainler orada üzerine yaylım ateşi açarak şehit ettiler.Oğuzhan Yaşar 23 yaşında idi. Erzurumlu. 1.95 boyunda. O gece gözü sadece Vatan aşkıyla yanıp tutuşan genç. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine koşuyor. Gökten yağmur gibi yağan bombalardan o da nasibini alıyor. Tam 19 gün mücadele ediyor. Sonunda şehadet.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilir Oğuzhan. Hemen Şehid...
  • AYAYDIN BIKTIRDI ARTIK

    14 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz günlerde HSK atamaları vardı. Bodrum adliyesinde görev yapan 18 hakim ve savcı başka yerlere atandı. 26 yeni hakim savcı da Bodruma atandı. Vakti geldiğinde bu şekilde görev değişiklikleri normaldir. Fakat bu atamalar başka. Hatta bambaşka. Rivayet odur ki; Bodrum'da yaşayan Aydın Ayaydın bu atamalara doğrudan MÜDAHELE etmiş. Kimin gideceğine, yerine kimin geleceğine tek tek karar vermiş. Yeni atamalar da buna göre yapılmış..Daha önce bahsettiğimiz gibi bu Ayaydın, Cumhurbaşkanı Seçimlerinin hemen ertesinde, o zamanki Partisi CHP...