logo

ORASI KABE ‘ Mİ ÖNÜNE GELEN ZIYARET EDER OLDU?

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com

ORASI KABE ‘ Mİ ÖNÜNE GELEN ZIYARET EDER OLDU?

Aday adaylarını onure etmek son derece güzel bir hareket. Sonuna kadar eyvallah.
Danışman yapın,
Aza yapın,
Vitrin yapın…
Eyvallah…
Ama….
Bunu taraf tutmadan yapın.
Torpil geçmeden yapın.
Herkese eşit bir yaklaşım ile yapın.
Birini göklere çıkarırken, ötekileri iteklemeyin.
Görmezden gelmeyin.
Sırtını sıvazlarken pabucuna, arabasına, makamına, endamına bakarak yapmayın.
Ötekileştirenlerden OLMAYIN!
Ötekileri ötekilerden saymayın.
▪︎▪︎
Üç günlük dünyada bir makam eyle diye şirinlik taslayanlara verdiğiniz değeri, kıymeti, önemi, azıcık da yük altına girenlere verseniz?
Kime diyoruz ki bunu? Davet usulü teşrif edenler, makam ile müşerref olanları talfit etmeyecek de, elini taşın altından hiç çıkarmayanları mı meşhur edecek? Elbette etmeyecek. O zaman fark ne olurdu ki?
▪︎▪︎
Yaşınıza, tecrübenize, varsa misyonunuza, yoksa bulunduğunuz tarafa aykırı davranmayın.
Birinin evini (teşbihte hata olmaz) Kabe gibi sıra sıra, gece gündüz ziyaret ederken, ötekileri şeytan taşlama yeri haline getirmeyin.
Ne siz hacca gidiyorsunuz, ne hac ile alakanız var.
Seçimdir, gelir geçer. Attığınız adımlar elbet NOT edilir. Yaptığınız hatalar elbet NOT edilir.
Sizi nasıl O aday yaptıysa, ötekini de O aday yaptı.
Haaaa.
Siz, bize rağmen O ötekini nasıl aday yapar diyorsanız, cevabını O’na sorun.
▪︎▪︎
Kıytırık bir koltuk için bu kadar evrilmeye gerek varsa devam edin lütfen.
▪︎▪︎
Deyin hadi birine ; senin eski iş vardı ya, o artık hayal oldu.. Deyin bunu. Bir dakika yanınızda kalacak mı görün bakalım. Ben diyeyim; telefonu bile kapatacak. Eski iş tamam yani.
Yine güleyim 🙂 Kusura bakmayın da o iş yaş. Haber versin birileri… Bari ümit beslemesin.
▪︎▪︎
Nerde o zarar veriyorsun kılıç kalkan ekibi nerde?
Attığınız her adım zarar yazıyor. Yazmaya da devam edeceksiniz belli ki.
▪︎▪︎
Bir tek size zarar yazmaz biliriz. Zira siz her devrin, her dönemin muteberisiniz. Kutsal maklube zamanında siz vardınız.
16 Temmuz 2016 saat 02.00 den sonra “katil Fetö” diye en önde bağıran da sizdiniz.
Çocuklarınızı ilk önce Fetö okullarına yazdıran da sizdiniz, paçavra gazetelerine abone olan da. Pensilvanya ya ilk selam çakan da siz oldunuz.
O’na “HIRSIZ, RÜŞVETÇİ, ADAM KAYIRAN, HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEYE GÖZ YUMAN…” diyen de siz oldunuz.
Her devre uygun, her kalıba uygun bir bünyeyi taşıyorsunuz.
▪︎▪︎
Bazen bizim mahallenin müdavimleri türlü bahaneler ortaya sürüyorlar ya. Gülmekten kendimi alamıyorum. Savunmaya zerre itirazım yok. Bu bir sahiplenme duygusu eyvallah. Lakin yapmacık ve geçici bir yaz aşkı misali durum olduğunu bilmek de gerekmez mi?
Neymiş, şimdiki 76 lık ne cenazede,ne düğünde, ne yangında.. Bir kere bile gelmedi. Ama 73 lük daha şimdiden kaç kere geldi de geldi. Eyvallah. Siz 76 lığı kendinizden mi saydınız da gelmesini beklediniz? Elbette gelmeyecekti. Yoksa siz şarıl şarıl su akan yerde çilingir sofrası kurdunuz da gelmem mi dedi? 73 lük sizi çok seviyor da geliyor zannediyorsanız .. Güldürmeyin… Hele bi şu günler bi geçsin geliyor nu gelmiyor mu, kalıyor mu gidiyor mu görürsünüz.
▪︎▪︎
Tıpkı Devlet Bahçelinin dediği gibi ; ayakkabı mağazası gibisiniz. Sizde her numaraya göre ayak bulunur biliyoruz.
Göreceğiz.
Eldeki kuşlar kaç kalmış, dalda kaç kuş olmuş göreceğiz.
Gelenler hep gidecekler.
Ve Siz yine her zaman yaptığınız gibi taharet edip piru pak olarak çıkacaksınız karşımıza. Biz de biliyorduk diye savunacaksınız kendinizi.
İnanın sıfatınıza tükürecek değeriniz kalmadı artık.
Çünkü hangi maskenin gerçek yüzünüz olduğunu bilemez olduk.

Etiketler: »
383 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

    23 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE Tamer Mandalinci 31 Mart Seçimlerinde CHP den Bodrum Belediye Başkanı seçildi.30 yaşında.Ahmet Aras ile birlikte Meclis üyeliğine seçildi. Siyasi geçmişi sadece beş yıllık.Geçen senelerde Bodrum'daki susuzluğun boyutunu anlatmama gerek yok herhalde. Bakımsızlık, hergün mantar gibi patlayan borular, yollarda saatlerce, günlerce boşu boşuna akan sular, trafik işkencesi. Bir de üstüne pahalılık.Yolların halini kim bilmiyor ki?Sorunlar ve sıkıntılar yumağı içinde boğulup giden bir Bodrum var önümüzde.Hasılı B...
  • YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

    20 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR Merhaba değerli okurlarım.Uzun bir aradan sonra son dönemdeki siyasi kulislere bir göz atalım.31 Mart seçimleri bitti.Malumunuz, AK Parti Türkiye genelinde yerel seçimlerde çok ciddi bir yara aldı. Bu sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birçok ilin il başkanlarını ilçe başkanlarını değiştireceğini, Milletin verdiği mesajı iyi okuduklarını, hataları teker teker masaya yaptırdıklarını belirterek, sorumluların kim olduğuna bakmadan Teşkilatlarda ciddi değişikliklere gidileceğini belirtti. ...
  • 15TEMMUZ’UN ARDINDAN

    16 Temmuz 2024 Genel, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Mahir Ayabak 17 yaşında delikanlı idi. Pastanede çalışıyordu. Gece saat 23.30 da dükkanı kapatır kapatmaz, arkadaşları ile birlikte, evine gitmek yerine Havalimanına gitti. Hainler orada üzerine yaylım ateşi açarak şehit ettiler.Oğuzhan Yaşar 23 yaşında idi. Erzurumlu. 1.95 boyunda. O gece gözü sadece Vatan aşkıyla yanıp tutuşan genç. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine koşuyor. Gökten yağmur gibi yağan bombalardan o da nasibini alıyor. Tam 19 gün mücadele ediyor. Sonunda şehadet.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilir Oğuzhan. Hemen Şehid...
  • AYAYDIN BIKTIRDI ARTIK

    14 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz günlerde HSK atamaları vardı. Bodrum adliyesinde görev yapan 18 hakim ve savcı başka yerlere atandı. 26 yeni hakim savcı da Bodruma atandı. Vakti geldiğinde bu şekilde görev değişiklikleri normaldir. Fakat bu atamalar başka. Hatta bambaşka. Rivayet odur ki; Bodrum'da yaşayan Aydın Ayaydın bu atamalara doğrudan MÜDAHELE etmiş. Kimin gideceğine, yerine kimin geleceğine tek tek karar vermiş. Yeni atamalar da buna göre yapılmış..Daha önce bahsettiğimiz gibi bu Ayaydın, Cumhurbaşkanı Seçimlerinin hemen ertesinde, o zamanki Partisi CHP...