logo

OMURGALI OLMAK MECBURİ KATAR, KATAR KATAR..

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
OMURGALI OLMAK MECBURİ KATAR, KATAR KATAR..

OMURGALI OLMAK MECBURİ
KATAR, KATAR KATAR..
Osmanlı bölgeler bir nevi eyalet şeklinde idare edilirdi. Bölgenin demografik yapısına, o bölgenin geleneklerine göre de şahıslar atanırdı. Mesela Libyaya Vali atanmaz, Dai (Dayı) atanır, Bulgaristana Prens, Mısıra Hıdiv atanırdı. Mekke Vilayetine de Şerifler idare ederdi.
Şerif Hüseyin Istanbul da doğan bir Araptır. Hem Mekke ve civarı Şerifi, hem de Osmanlı Danıştay azasıdır. Köklü ve nüfuzlu bir ailenin mensubudur. 1 nci Dünya savaşı zamanında Fransız ve Ingilizlerle gizli görüşmeler yapmıştır. Bu iki devletin garantisini aldıktan sonra 1916 da isyan etti. Oğullarından Faysalı Irak kralı, Abdullah ı da Ürdün kralı yaptılar. Şerif Hüseyin daha sonra El Suud aşireti ile girdiği savaşı kaybetti. Elinden şeriflik de krallık da gitti. Önce Kıbrıs a sürgün edildi ( o dönem Kıbrıs Ingiliz himayesinde ) daha sonra da Ürdünde (oğlunun yanında öldü )
Bu isyan ve olaylarda ünlü ingiliz ajan Lawrance en etkin kişi olmuştur.
Ikide bir Araplar bizi sırtımızdan vurdu denilen olay budur.
Filistin bölgesi başta olmak üzere Suriye, Irak bölgelerinde bir tek Arap Osmanlıya kurşun sıkmamıştır.
Bunun yanında ayaklanan birçok Arap kabile yok değildir. Vardır. Mesela Corci Zeydan aşireti. Mesela Faris Şaydak , mesela Butros El Bustani aşiretleri. Mesela Nakkaş aşiretleri. Bunların hepsi Arap aşiretidir. Osmanlıya baş kaldırmıştır. Ingiliz ve Fransızlarla en fazla iş tutan aşiretler bunlardır. Osmanlının kuzey afrika ve Ortadoğuda zayıflamasına sebep olmuşlardır. Bu saydığım aşiretler Araptır. Fakat hepsinin dini HRİSTİYANLIKTIR. Şimdi herhalde daha iyi anlaşılmıştır Osmanlıyı kimin sırtından vurduğu.
Islam topraklarının bütünleştirici unsuru şüphesiz Osmanlı Halifesidir. Nitekim dağılma döneminde dahi Mısır, Hintli Müslümanlar, Habeş Necaşiliği , Mısır Hidivliği Halifeliğin tıpkı Vatikan benzeri bir yapıya doğru gitmesini gördüklerinden dolayı ayrılmalar hızlanmıştır. Birleştirici güç ortadan kalkıyorsa. …
Şunu kesin ve net olarak bilmemizde fayda vardır; her ne kadar Osmanlı bir dağılma sürecine girmiş olsa da. Müslüman Arapların kahir ekserisi Hilafet çatısından ayrılmak asla istemiyordu.
Fakat olanlar oldu.
Şimdilerde bazı kesimler yine Arap düşmanlığını hortlatma çabasına girdiler. Sebebi malum ve tek ; Katar ile Türkiye arasındaki gelişen ekonomik ve siyasi ilişkiler.
Osmanlının zayıflama dönemi. İngilizler bölgeye hakim olmuşlardır. Suud ve El Sabah aileleri bölgede nüfuzunu artırmış vaziyettedir.
İngilizlerin vergi toplama işini Bu iki sülale yapıyordu. Katara hakim olan El Sani ailesinden de vergi almak istiyorlardı. Fakat El Sani ailesi Ingiliz sömürgesini kabul etmemişti. Durumu Osmanlı Sultanına bildirdi. Osmanlı Sultanı bir sancak yolladı ve Doha Sarayına bu bayrağı çekmesini söyledi. Böylece Katar Osmanlı himayesinde olduğunu bildirerek ingiliz mandasindan da vergiden de kurtulmuş oldu.
Taa 1570 li yıllarda Osmanlı hakimiyetine geçen Katar , o tarihten itibaren hiçbir zaman Osmanlıya baş kaldırmamıştır. Hiçbir zaman.
Vergi almaya gelen ingiliz görevliye ve Suud prense Casim el Sani ” Burası Osmanlı yurdu, ben küffara vergi vermem..” demiştir.
KATAR 1918 yılına kadar Osmanlı toprağı olarak kalmış, bu tarihte yapılan anlaşma ile ingilize verilmiştir.
KATAR da 1960 yılına kadar Sultan 2 nci Abdülhamid Han adına hutbe okunmuştur. Bunu bilen kaç kişi vardır?
Şimdi gelelim bugünkü KATAR a.
Petrol ve doğal gaz zengini bir ülke. Bursa kadar var veya yok. Nüfusun yarısından fazlası göçmen.
Kişibaşı milli gelir 60 bin dolar civarı.
Ülke 1600 lü yıllardan beri El Sani ailesi tarafından idare ediliyor.
KATAR, dünya üzerinde en büyük 11 nci varlık fonuna veya otoritesine (QIA) sahip ülke. Bütün uluslararası ve ulusal yatırımlar bu fon aracılığıyla yapılıyor.
Ülke dışı yatırım tutarı trilyon dolarlar seviyesinde.
Neler mi diye bakmak mecburiyetindeyiz tabi.

ALMANYA;
Volkswagen,
Deutsche Bank,
Siemens,
Hochtief,
SolarWorld,
Barclays Plc
ve Credit Suisse Group AG sadece bazıları…

İNGİLTERE;
HSBC kulesi,
Shard Gökdeleni,
Olimpiyat Köyü,
Harrods mağazası,
Savoy Oteli,
Canary Wharf
Sainsbury
Londra Heathrow havaalanı
British Airways
Londra Borsası (London Stock Exchange-LSE)…

FRANSA ;
Paris Saint Germain,
İTSLYA ;
Valentino Fashion Group SpA, Mayhoola for Investments SPC…

ABD
Empire State Building’in sahibi Empire State Realty Trust Inc.’in yaklaşık yüzde 10’unu satın aldı.
QIA, Brookfield Property Partners LP ile New York’da yaklaşık 9 milyar dolarlık bir gayrimenkul projesi geliştirdi.
Bunlar sadece bazıları.
Tabi Çin yatırımları da hakikaten durak uçuklatan cinsten.
Gelelim Türkiye olan ilişkilere.
Bilmeyen yoktur herhalde. Suudi Arabistanin başını çektiği, Mısır, Bahreyn üçlüsü Katara ekonomik, siyasi yaptırım uygulamıştı 2 yıl evvel. Ya emrimize gir, ya da seni boğarız dediler. KATAR tarihten gelen bir bağlılık ile Türkiye den yardım istedi. Tereddüt dahi etmeden Türkiye yardıma koştu. KATAR Emirinin özel korumalığı dahil. Neticede Katar kurtuldu. Orada askeri üssümüz var.
KATAR ile serbest bölge anlaşmamız var. Vize uygulamasını kaldıran ilk ülkelerden biri Katar olmuştur. IMF ye borcumuzu ödememizde Katarın yardımını unutmuş olmamalıyız.
3 yıl önceki ekonomik ambargoda (hani şu fetocu rahip bronson vardı ya, o dönem.) imdada yetişen ülke Katar idi. KATAR limanları İzmir veya Mersin Limanı gibi olmuştur. KATAR Türk mallarına kota ve vergi uygulamaz. Suud ve Mısır Firavun Sisi başa geçtiğinde Türk ürünlerime ambargo uyguladığında, bu iki ülkenin yaptığı tüm gıda ürünlerini TEK BAŞINA alan ülkedir KATAR. Yani gemiler Türkiye ye gelmeden Doha ya gitmiştir. Daha sayalım mı bilmem.
KATAR ‘ın Türkiye yatırımları, Almanyaya yaptığı yatırımların yanında devede kulak kalır.
Nedense bizim ARAP SÖVÜCÜ, HANS SEVİCİ ahmaklarımız bütün bunlardan bihaber, veryansın ederler.
Daha Kanal İstanbulun adı bile yokken, on yıllar önce Şeyh Temim in Validesi Çatalcaya yakın 3 dönüm tarla aldı diye kıyamet koparan de bu Hans, Helga, Olga seven müptezeller değil miydi ?
Ben hiçbir İngilizin Kraliçesine
” sen nasıl olur da devlet malı havayolunun yüzde bilmem kaçını Katar a satarsın, seni gidi Arap sevici seni…
” Ya da bir Almanın ” dünya devi Wolksvagen ı Araplara peşkeş çeken Merkel defol..”
dediğini görmedim, duymadım, okumadım.
Ya da hergün elinde iphone ile caka satan bir Türk’ün
“Ey Abd elimden, evimden, ülkemden defol”
dediğini de.
Arap bizi sırtımızdan vurdu veya vurmadı. Yukarıda uzun uzun dile getirdik. Şerif Hüseyinin elinde bir hançer vardı O da ağaları ile birlik olup Osmanlının böğrüne sapladı hançeri..
Peki bizim sırtımızda Hansın dedesinin, Olganın , Helganın, Yorgonun dedelerinin hançer izi yok mu? Arap Izmir e hiç geldi mi? Arap Afyona, Istanbula gelip işgal etti mi peki ? Yok. Peki gelenlere bugün neden biz aşığız o halde ?
Ben milliyetciyim diyor ya hani. Onun için Arapları sevmem diyor ya. Ama aynı milliyetçi, Sarışın Nina yı, esmer Sonya yı, balık etli Tanya yı , sütün gibi İrinayı aynı gözle görmüyor demek ki…
Bir şey demiyorum….
Sadece birşey;
Hiç bir şey olmasın, bari omurganı koru yeter.

931 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...