logo

NOKTA VE ÜNLEM

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
NOKTA VE ÜNLEM

NOKTA VE ÜNLEM


Siyaset sevk etme ve yönetme sanatıdır.
Siyaset incelikler içinde karşınızdaki rakibe üstün gelme, dahilde de herkesi  kucaklayarak güç ve kuvveti en üst seviyeye çıkarma sanatıdır.
Siyaset hiç bir zaman alt etme ve tahakküm kurma, yıldırma ve sindirme aracı olmamalıdır. Bu olduğu taktirde sonucu, kim, nefret, bölünme ve kutuplaşmaya sebep olmasının önüne geçmek imkansız olur.
Ehliyet ve liyakati ön planda tutmak, kişiler ve yapılar arası seçme pozisyonunu tatlı rekabet ile ortaya koymak gerekir. Süreci yönetenlerin bu durumları illaki o ince siyaset ile sağlaması gerekir. Bunu mümkün kılmayan süreç yöneticilerin ehil siyaseti bildiği söyleyemez.
Geçmişte çok acı tecrübelere şahitlik ettik. Abdullah Gül FP genel başkan adaylığı son dakikada değiştirilen delegeler ile engellendi. Kazanan FP olmadı. Delegenin kahir ekserisinin oyunu alarak genel başkan olan Numan Kurtulmuş Genel merkeze alınmadı. Kazanan Sp olmadı. Kırılma noktası kapanacağı yerde çatlaklar daha da büyüdü. Ayrılma ve bölünme kaçınılmaz oldu.
Aynı dava ve amaçlar uğruna yola çıkanların illa ki bir tanesi oturacak koltuğa. Koltuğa oturmak mesele tamam. Ya verdiğimiz zararlar. Bunu herkesin çok iyi tahlil etmesi gerekir.
Bak ne yaparsan yap seni alt ettim demek olmamalı. Bak ne yaparsan yap, beni alt edemedin de olmamalı.
Meydana çıkan iki pehlivan misali. Galip gelen nasıl ki mağlup planın elini önce havaya kaldırıyorsa, siyasette de bu olmalı. Parmak sallayarak sen görürsün denmemeli. Ya da yine kazandım diyerek kibirli olmamalı. Içinden geçilen sürecin salt bir belde, bölgeden ziyade ülkenin tamamı göz önünde bulundurularak hareket edilmeli. Kaos ve yok saymacılıkla kimlerin ekmeğinin daha da yağlanacağı iyi hesap etmeli.
Liyakat ve ehliyet çok önemli. Yola kimlerle çıktılarınız, yolda kimlerin ne hale geldiği de önemli. Acı tecrübeler vardır herkeste. Bu ülke dost gibi görünenlerin çok hançerini yemedi mi? Bu dava yemedi mi ? Köşeye sinmiş, renk değiştirmiş niceleri yoldaşımız gibi davrandı. Hep yanıldık dedik. Olsun bir daha yanılalım demeyelim. Kazanan asla biz olmayız. Bir olmayız . Halbuki amaç bir olmak değil mi? Bu davanın ana kriterlerine hiçbir şekilde uygun olmayan insanlar ile bir yere varılmaz. Süslü cümleler kuranların gerçek yüzleri farklı. Kırmızı çizgiler belirsiz değil. Vebal ise. Işte o vebal kelimesi hiç ortada yok. Dün Recep Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin demek ile,  mesela Cemal Demirtaş gelsin de ne olursa olsun arasında hiçbir fark yoktur. Her ikisi de temele konan bomba değil mi ?
Eskiler derlerdi ki, karı ile koca 3 günden fazla küs kalırsa gitsin nikahını tazelesin, iki müslüman iki bayramdan fazla küs kalırsa mudahele edin derlerdi. Nerede bu kavramlar ? Biz ne için neleri kaybediyoruz? Kin, öfke, bencilik ve bencillik mi gaye ?
Pazartesiden sonra Salı.
Pazartesi eli havada olanın Salı sabahı ilk tutacağı el, dün mağlup olanın eli olmalı. Asıl galibin o olduğu söylenmeli.
Elbette gün doğmadan neler doğar tamam. Ama gün her  halükarda doğar.
2023 için bu davanın, afedersiniz kıçını devirip yatan züppelere, kibir elitlerine, elinde purosu ile viski yudumlayanlara, daha dün hainlerin uşağı olanlara, ihale odaklarına ihtiyacı yok. Bu davanın ayağına kundura değil, çizmeyi çekenlere, dağ bayır yürüyenlere, maddi, fikri, manevî…. koşanlara ihtiyacı var.
Noktayı koyalım ki ünlemin değeri olsun.
Selam ve dua ile.

960 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...