logo

NEREDEYSE !

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
NEREDEYSE !

NEREDEYSE !
Ebubekir Sofuoğlu. Bir tv programında sarfettiği bir cümle ile başladı herşey.
“Bugün üniversiteler neredeyse fuhuş yuvası gibi.”
Başta Ak Parti sözcüsü, ardından CB iletişim başkanı, akabinde CB sözcüsü veryansın ettiler. Sen nasıl üniversitelere fuhuş yuvası dersin.
Hak veren var, vermeyen var.
Ben daha çoğu var diyenlerdenim.
Anılan kişi aynı zamanda kanunları da eleştirdi normal olarak.
Nerede bizim ağzımızdaki ile icraatımız dedi.
Zina avrupa birliği kriterleri çerçevesinde suç olmaktan çıktı.
Istanbul sözleşmesine göre kadının beyanı esas sayıldı, doğru yanlış demeden hem de. Yine bu sözleşmeye göre eşler arası arabuluculuk yapmak bile devlet eliyle engelleniyor. Bunun neresinde iyi niyet var ?
Nikâh diye birşey, sıkışınca akla gelir oldu. Bu cümlemden hassasiyetleri en yüksek olan herkesi tenzih ederim. Sözümün adresi gayet bellidir zira.
Birlikte yaşamak moda.
Üniversitelerde okuyanlar artık erkek – kız arkadaşı ile aynı evde kalıyorlar.
Adı kişisel özgürlük oldu.
Bu ne saçma bir durum diyen olunca da nedense zılgıtı atan da bizden oluyor.
Susmak , inanca ters ise.
Hepimizin oğlu kızı var. Oğlum eve kız atınca, kızım da başka erkeğin evine atılmaz mi ? Oğlumun eve attığı kızın babası da benim gibi değil mi? O erkek. Onunki de..
Tabi biz geniş! Olmayı seçen aile veya kişilere bir şey demeyiz. Onlar hep geniş idiler zaten.
Evli kadın, kocayı bırakıp gidiyor.
Gittiği adam da karısını bırakıp gidiyor. Giden de gelen de evli. Bunlar bir de düğün bile yapıyorlar. Erkek karımı kaçırdılar diyor. Kadın baskı vardı, şiddet gördüm kaçtım diyor. Kime ? Başka bir evli adama. Baskı; erken yat, telefonu bırak…
Şiddet ; neredeydin, neden geç kaldın?
Erkek bunu dahi söyleyemiyor artık. Kadın hakları diye diye.. Bostana korkuluk olduk sonunda.
Kimse gocunmasın. Üniversite çevresindeki herhangi bir kafeye gidin görün halimizi. Kim kimin kucağında, kim kiminle yanak yanağa.. dahasına….. Ahlâk diye bir şey vardı eskiden. Noldu ona ?
Edeb vardı, büyüklere saygı vardı. El-alem ne der vardı, noldu? Çileden cıkmış bir halde olduğumuzu illa biri mi demeliydi ? Ya o aptalca karşı çıkan muhafazakar, milliyetçi olduğunu sanan süzmelere ne demeli?
Taciz, tecavüz başkalarında olunca hepimiz ayağa kalktık. Yine kalkacağız. Çünkü bu bir haysiyet, namus, ahlak meselesi. Meşrulaştırılan konulara ses çıkarınca.. Yok O öyle değil. Aynı odaklar SOFUOĞLU ‘na destek verince yine aynı oyunlara, aynı karalamalara başladı hemen. Feto gibi, fitne kazanı… Daha neler neler. Bir kere burada gerçek bir vehamet vesikası var. Hain FETO keşke böyle yapsaydı demek istiyorum. O alçaklar önce oyunu yazar, sonra seni figüran yapar, sonra da hedefe koyardı. Burada herşey ortada.
Bizden demek içimden gelmiyor. Atv yi açın, bir zamanlar cukurovayi izleyin. Evli kadın başkasına aşık, eşi de biliyor. Boşanacak. O başkası da evli, o da boşanacak. Bu olay ise koskoca cukurovanin en ünlü! ailesinde oluyor hem de. Ufkunu aç, kimleri koyarsın yerine.
Geç Kanal D ye. Biri bir kadını seviyor, kadın evli, önce kocası ile ortak oluyor, sonra kadın ile….
Geç Show tv ye. Çukur. Orada bir Yaman var, of of. Işkence sahnesi koltuk altı kılları özenle kameraya sokulmasını geçtim, her hafta birinin koynunda. Popüler, çekici.
Geçin Kanal 7 ye. O hint filmlerinde yok yok.
Yahu eskiden fransızların emmanuel filmleri vardı. Kırmızı noktalı. Biz bugün bunları gerçek olarak yaşıyoruz.
Evin hanımı,
Evin kızı,
Evin aşçısı,
Yandaki evin bahçıvanı,
Mahalle bakkalı …
Bu ne hal deyince…
Evlerde kaldı mı sanki ?
16 yaşındaki kız evden kaçmış. Ana baba perişan gelmişler Muge Anliya. Kızı bulmuşlar. Kız dönmem diyor. Babam annem bana baskı, şiddet uyguluyor diyor. Telefonu elinden almış, baba facebook ta kızı kimlerle arkadaş diye bakmış. Kız? Baskı altındayım diyor. Ne yapacak ana baba ?
Ben turizmciyim. 1985 yılından beri. Eskiden turistler hariç herkesten evlilik cüzdanı istenirdi. Olmayan otele alınmazdı. Artık sormak bile suç. Almam deseniz aç kalırsınız. Çünkü konaklayanların yarıdan fazlası evli değil. Ne demek lazım acaba ? Çok iyi mi diyeyim, müşteri olsun da kimin ne yaptığı beni ilgilendirmez mi diyeyim ?
Kanun koyucu lütfen 82 vilayete 8200 müfettiş yollayın. Bir ay bu olayları araştırın. Müfettişlerin parasını da milletten alın. Görün ahvali. Bunca feryat boşuna mı bir bakın. Ak Parti ile kazandıklarımıza şükrederken kaybetyikletimize ne diyecegimizi bilemez olduk. Ağzını açan fitneci , bölücü, kardeşe mızrak saplayan oluyor. Bu ucuz bir şey değil ki. 83 milyonu ilgilendiriyor.
Ebubekir Sofuoğlu kangren olmaya doğru hızla giden bir yaraya parmak bastı. Kalbi sızlayan ne az insan varmış meğer . Öyle değil işte. O kadar çok sızı çeken var ki. Devlet eliyle açıklama yapılmamış olsaydı milyonlarca destek olurdu eminim.
Ben Cumhurbaşkanımızın da bu hususta çok ama çok dertli olduğuna inanan biriyim. Bu ülke için ne kadar mühim olduğunu da biliyorum. Desteğim de o derecededir.
Lâkin buna rağmen şer olan işlere sus pus olmam, gözümü kapatmam mümkün değildir.
Zira;
Ahirette bana ne Tayyip Erdoğan, ne Ibrahim Kalın, ne başkası zerre yardım etmeyecek. Bana Allah “sen ne dedin” deyince, ” cevabım burada Ya Rab” diyeceğim.
Selam ve dua ile.

2644 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...