logo

MUĞLA’DA AK PARTİ

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
MUĞLA’DA AK PARTİ

MUĞLA DA AK PARTİ
3- Adaylar Adaylar Adaylar
Sayın Başkan röportajının birinci kısmını kongre süreçlerini bilmeyenlere iyice ezberletti. Sağolsun, bilmediğimiz hiçbir şey kalmadı bu konuda.
Görüşmenin ikinci ve son kısmında ise aday nasıl olunur, olmaya kalkan, olması istenen, hani göreve talip olunmaz ama ya duyan olur da görev tevdi ! edilip hayır dememe kuralı gereği ortaya çıkabilecek adayları da muazzam hitap gücü ile tek tek eledi sağolsun.
Aslında Sayın Başkan tabii ki kendisi için herşeyi yapacak. Dile kolay 18 yılını bu Parti ile yaşamış. Gece gündüz demeden.
Siz bakmayın bazılarının ( Beni sakın dahil etmeyin:) ) iki de bir kırmızı bavul dediklerine.


Şimdi
Kıssa zamanı;
Adam çıkmış medyumluk yapıyormuş. Bir gün sevdiği, ama bir türlü açılamadığı bir hanım gelmiş fal baktırmaya.
Adam başlamış anlatmaya ; Hanım hanım demiş. Kısmetin o kadar açık ki, bugün mü desem yarın mı, sana bir talipli var.
Eeee.
Boyu 1.70 civarı. Belki 1.72.
Saçları simsiyah desem olmaz, kenarlardan azar azar kırlaşmaları var sanki.
Eeeee.
Emekli hatta, arabası da var, galiba kırmızı renk.
Eeeee..
Kilosu desem sabah aç karnına 70 , akşam tok karnına 77 kilo gelir.
Eeeee.
Bir de gözleri var bi görsen…
Der demez, kadın dur medyum efendi dur, ben o sümüklü sultanın oğluna varmam, boşuna nefesini yorma.
Deyivermiş.
Bak gari. Ya da “Ya gahbecik ya.”
Hikaye bu ya.
Bir de başka şekil anlatırlar sonunu.
Hanım ; Dur efendi dur, sen şuna adını da medyum Ragıp yazıyor desene..
Diye.


Yani .
Kim ne anlarsa anlasın.
Sayın Başkan bütün olası ihtimalleri değerlendirip, teamül de diyerek, kapıları herkesin suratına kapatıverdi.
Sakın kimse dalmasın haaa.
Geriye bir tek kendisi kaldı.
Eee koskoca Ak Parti bu. Muğla da adam da yoksa, o halde eldeki kuş daldaki kuştan iyi olcak tabi. Adam yoksa ne merkezin ne Kadem Başkanın suçu değil ya.
Sağlık Müdürü Iskender Beyi de o kadar güzel bir şeklilde yoldan dışarı attıktan sonra daha ne diyebilinir bilmiyorum. Ah Iskender bey ah. Adam seni Muğlaya başkan (belediye) yapacak, sen kalkmış kime sordunuz diye fırça atıyorsun. Oldu mu bu şimdi. Kadem Başkanın Hasan Abisi dahi ONAY vermiş iken hem de.
Hasan Abi öyle kudretli ki, Cumhurbaşkanı sen Muğla büyükşehir belediye başkan adayı ol dediğinde bile; kusura bakma, benim çoluğum çocuğum var olmaz .. bile deyip resti çekmiş kimse yani.
Hasan Abi neden bu kadar seviliyor vallahi anlamış. Yoksa AK PARTİ de revaçta olmak için gitmek, sonra zamanın en yakışıklı Bakanı Erkan ABİ ile bir olup parti kurmak, olmadı sonra geri gelmek mi lazım ? Taaa Ingilteteden son dakikada birinci sıraya geçmek de bunun hediyesi mi ?
Sefa sürenler, sefası sürenler, Sefa mı sürmesinler? Olmaz tabi.
Hasan Abi gecen seneki belediye başkanlığı seçiminde de en muteber kişi imiş. Öyle ki ilk başta adaylıkla alakalı olarak noktayı Cumhurbaşkanının yanında koymuş, Iskender Gencer de Abdullah beyi bi güzel haşlayarak koymuş, Bülent Karakuş boyundan büyük! isteklerde bulunmuş… Kadem Başkan ne yapsın? Mecbur!!! kalınmış sonunda Mehmet Nil Hıdır a. Sanki suç onunmuş da, onun yüzünden kaybedilmiş gibi..
Bu Muğla lı böyledir zaten.
Gider suçu en baştakine atıverir. Sanki sorumlusu baştaki gibi…
Gelelim yine il başkanlığı kongresine.
E tabi Yusuf Kayacık da en azından şimdilik AYAK BAĞI olamayacak.
Kazım Avcı da disipline verildi.
Eskilerden zaten ses çıkaran kimse yok. Nihat Öztürk ‘ün ise başka planları olsa da, ara ara gündem yapılması ise sadece kamuoyu beklentisi. Bana göre de ihalenin kendine kalmasından yana değil. Bunun için de nötr olmaya değil, kalmaya meyilli sanki.
Kimse kalmadı işte.
Yani bütün yollar yine Kadem Meteye gidiyor. Hem de öyle bi gidiyor ki, 98 bin üyeyi 100 e çıkararak partisine katkı ” sağlamayı bile düşünen bir il başkanı olarak hem de. En fazla ihraç eden başkan ünvanı ile gurur duyan başkan olarak hem de. Bakın hala Muğla da Muğlalı bir tek adam yok tezini ayan beyan gözümüze soka soka ilerleyen başkan olarak hem de. Daha ne olsun.
Ahanda yazdım buraya ; 2019 martındaki Ak Parti oyu, 2020 Ekiminde asla ve asla yok.
Vesselam.

2251 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...
  • AHMET ARAS DOĞRU’YU DUYUNCA..

    10 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AHMET ARAS DOĞRU'YU DUYUNCA.. Mevcut Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla adayı Ahmet Aras, bir lokantada, 28 Mayısa kadar kolkola yürüdüğü ortağı İP'li adayla karşılaşır.İP'li, Ahmet Aras'ın elini sıkmaz."APO'nun avukatını yardımcısı yapanın elini sıkmam" der gerekçe olarak.Ahmet Aras cevap verir ;AK Parti'liyi İP'ten aday mı yaptınız? Bana AK Parti ağzıyla konuşma..Bu siyaset dilinin Bodrum'da yeri yoktur. Biz AK Parti'lisi, İP'lisi, her Partili ile birlikteyiz diye ekler Ahmet Aras..▪︎▪︎Bize ne CHP'li ile İP'linin kavgasından dememiz laz...