logo

KONGRENİN ARDINDAN 3

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
KONGRENİN ARDINDAN 3

KONGRENİN ARDINDAN 3

Dostlarımızla konuşuyoruz her yerden. Her yerde aynı şekilde tutumlar oluyor mu diye. Bir çok yerde aday olmak isteyenler çıkmış. Bir çoğunu genel merkez tek tek aramış, sormuş,  soruşturmuş. Hatta bazılarını birden fazla kere genel merkeze çağırmış.  Olmuş veya olmamış. Lakin dikkate alınmış. Kaale alınmış. Hiç bir yerde il başkan adaylarının dinlenmemesi gibi bir durum belirten olmadı. Muğla hariç.
Muğlada ise son iki gün adayları dinlemek yerine farklı uğraşlar içine girildi. Mesela önce delegeler aranmış. Sakın ha ! diye. Kararını elbette gözden geçirenler olmuştur. Bu da normaldir.  İkna kabiliyet ister dedik ya.
Sonra.
Üç il başkan adayının ortak kararı ile il başkanlığına aday olan Elvan Göçer aranıyor. Yok yok.   Hal hatır sormak için ya da hadi sen bi kendini anlat demek için değil.
Gel bir ortak noktada buluşalım,  kırgınlık varsa kaldıralım, ortak noktalarımızı ortaya koyalım falan için değil.
Ya ?
Ne edersen et, istersen bütün delegeler seni deseklese de fark etmez, çık aradan,  bırak bu işleri demek için. Arayanları ben biliyorum. Muhatap da biliyor tabi.
Bu duruma misal başka bir yer yok. Muğla tek….
Bir tel var, adı bam teli. Gerildikçe sesi başka çıkıyor. Gerildikçe çıkan ses rahatsız ediyor. Gerildikçe…
Reis 1 şubatta herkesin gözünün içine baka baka birlik, kardeşlik, samimiyet demedi. Deseydi başka olurdu. Reis dava,  hedef, ülke, 2023 demedi. Deseydi başka olurdu. Genel MMerkezin1 şubat saat 15 e kadar bam telini çoktan halletmesi gerekmez miydi? Günler öncesinden adaylara meseleyi enine boyuna anlatması gerekmez miydi ? Kısacık bir açıklama ile meseleyi çözmek varken neden bu halde bir kargaşa seçeneğine gidildi?  Neden aday lisesideki eksiklik bahane edilmek sureti ile kongrenin sevinci yarıda bırakıldı ?
Neden? 
Ha, iki kelime de Elvan Göçer e etmek lazım tabi. Siz,  emsali Bodrumda yaşanan bariz bir durumu nasıl atladınız?  Şu listeye ekleyecek kimse mi yoktu ? Şimdi biz dişimiz ile kuş tutsak sonuç yine böyle olacaktı demek asla cevap olmaz. Bu eksiklik bahane olmayacaktı en azından.
Bazen acı da olsa tecrübeler yolda kazanılıyor tabi. Yola çıktıklarımızı da bazen yolda tanıyoruz malesef….
Neyse.
Şimdi ne oldu ?
İl Başkanı Kadem Mete koltuğunu kimseye kaptırmadı değil mi? 50 kişilik liste de tamam. Hayırlı olsun kendilerine.
Kendilerine diyorum sadece. Çünkü Ak Partiye bir fayda olabilecek liste görmedim şahsen. Muğla ya faydalı olabilecek bir liste de değil zaten . Hani öyle yüksekten uçup dava, 2023 demeye bile mecalim yok.
Tamam belki 28 kişinin yeni yönetime girdiğini,  bunun da bir değişim olduğunu söyleyen yok mu diyeceksiniz.  Elbette. Dede bıraktı oğlu aldı,  o bıraktı torun geldi. Baba ilde, kerime ilçede yönetimde. Muğla da her 10 Ak Partiliden en az 9 unun asla yönetimde olmamaması noktasında hem fikir olanlar yerli yerinde duruyor. Hani bir dönem milletvekili adaylığı,  bir akrabasının hain feto ile irtibatlı olmasından dolayı adı listeden çıkarılanlar olmadı mı ? Oldu. Peki ya şimdi ?
Sosyal meydasında bir kere parti paylaşımı bile yapamayanlar ile mi olacak bu işler ?
Vakti zamanında himmet e hizmet adına harıl harıl kurban toplayanları kime refere edelim söyleyin?
Azli ! herkesçe malum olanların ilçeden alınıp il yönetimine dahil edilmesini kime anlatalım hadi söyleyin? 
İlçe bazlı yükselişinden ! evvel bir lokma bir hırka yaşayıp, akabinde kendisine değen sihirli el sayesinde minik lord olanları kime anlatalım söyleyin ! 
Özel hayatlar bu parti yöneticileri için vazgeçilmez bir kriter iken,  bulundukları makama yakışmayan davranışları kişisel tercih olarak pazarlayanları kime anlatalım söyleyen!  
İncitmeden yazmaya çalışmak kadar zor bir şey yok malesef.
Peki bir kale gibi İl Başkanımızın arkasında duran, yılların vebal ve dava savunucusu, milli görüşçü Mustafa Ataş biliyor mu bunları ?Bile bile olsun noktasında mı? Bana göre değil.  Elbette soracağız kendisine.
Bu kadro Muğlaya hiçbir şey veremez. Partiye hiçbir şey veremez. Anap döneminde 5 mv.  çıkaran Muğlanın 3 mv si sağcı idi. Şimdi 7 ye karşı 2. Kimin umrunda sormak isterim.
Geriye bir tek şahsen kendilerine hayırlı olsun demek kalıyor.  Biz de diyelim o zaman.

Selam ve dua ile.

670 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...
  • AHMET ARAS DOĞRU’YU DUYUNCA..

    10 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AHMET ARAS DOĞRU'YU DUYUNCA.. Mevcut Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla adayı Ahmet Aras, bir lokantada, 28 Mayısa kadar kolkola yürüdüğü ortağı İP'li adayla karşılaşır.İP'li, Ahmet Aras'ın elini sıkmaz."APO'nun avukatını yardımcısı yapanın elini sıkmam" der gerekçe olarak.Ahmet Aras cevap verir ;AK Parti'liyi İP'ten aday mı yaptınız? Bana AK Parti ağzıyla konuşma..Bu siyaset dilinin Bodrum'da yeri yoktur. Biz AK Parti'lisi, İP'lisi, her Partili ile birlikteyiz diye ekler Ahmet Aras..▪︎▪︎Bize ne CHP'li ile İP'linin kavgasından dememiz laz...