logo

KAMUOYUNDAKİ KAMUOYUNU’NA KARŞI ACIKLAMA !

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
KAMUOYUNDAKİ KAMUOYUNU’NA KARŞI ACIKLAMA !

KAMUOYUNDAKİ KAMUOYUNU’NA KARŞI ACIKLAMA !
Bazen Fincancı katırları ürker. Tabi bütün fincanlar tıkırdamaya başlar. Zannetmeyin ki fincanlar kırılır. Yok, kırılmaz.
Muğla siyaseti çok sever dedikoduyu. Muğla siyaseti çok sever ‘ama’ demeyi.
Bizim amacımız var ; Muğla kazansın, AK Parti kazansın, Cumhur İttifakı kazansın. Bu düstur üzerine de doğru bildiklerimizi, yıllardan beri savunageldik. Bazen doğrular kendi davamızın neferleri tarafından bile sevilmedi. Tasdik edilse bile ‘DOĞRU’ diyebilecek cesareti gösteremeyen niceleri oldu.
Ne İsa’ya, ne Musa’ya yaranma derdimiz olmadı. Olması da imkansızdı zaten. İsa olmazsa, Musa var diyenleri de hiç sevemedik vesselam.
Behçet Saatçi Muğla siyasetinde önemli bir figürdür. Ömrünün büyük bir bölümü siyasetin içinde geçmiş biri.
Siyasetin içinde iken bazen politika yapılabiliyor. Normal mi, doğal mı ben bilemem. Vakti zamanında siyaset yapan bir kardeşiniz olarak, siyaset yaparken, politika yapmamaya özen gösteren biriyim. Şimdilerde fikirlerimizi kamuoyuna yazarak sunmaya çalışıyoruz. Lakin bunu yaparken asla politika yapma gayretinde değiliz, olmadık da.
Behçet Bey ile yaptığımız görüşme doğal olarak Muğla’da konuşuldu. İçten ve samimi olarak konuştuk.
Behçet Bey’in konuşmaya başlarken söylediği ilk cümle bizim için referans olmuştur ;
” Ben 66 yaşında biriyim. Dün ne dediysem, bugün de, yarın da aynısını söylemekten çekinmem.”
Bu önemli bizim için.
Behçet Saatçi İyi Partide siyaset yapmaya devam ediyor.
Konu Behçet Saatçi özelinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıdır.
Muğla Gazetesi’nde yazmış olduğum yazıda Sayın Saatçi’nin cümlelerini birebir naklettim.
O yazılarımda benim için mühim olan iki husus vardı.
Birincisi ; Behçet Bey’in gıyabında söylenen “BAŞLIK” konusu,
İkincisi ; AK Parti’den gelen tekliflere Behçet Bey’in “TAMAM, GELİYORUM” diyerek, sözünü tutmaması konusu idi.
Behçet Bey her iki konuya da gayet sarih bir şekilde açıklık getirdi.
Burada bir sıkıntı zaten yok.
Peki.
Sıkıntı ne?
Sıkıntıdan ziyade, bir baskı, ya da farklı anlaşılmanın farklı bir tonu desek daha doğru olur.
Hem gündem olup, hem de arastada kalmak elbette kolay değildir. Bazen insanlar siyasette “zinhar” deme gereği duyabilir.
Behçet Bey ile aynı fikirde olduğumuz ana konu ; Muğla Büyükşehir Belediyesinin CHP den alınması idi. Serde siyasetçilik olan bir yazar olarak, kendi yorumumu ekleyerek “Muğla’nın CHP zihniyetinden kurtarılması gerektiğini” yazdım. Bunu da “bana göre” diyerek verdim. Burada anlaşılmayacak bir durum olduğunu sanmıyorum.
Benim “Cumhur İttifakı’nın MHP adayı, Cumhur İttifakı’nın AK Parti adayı, ya da ittifak olmadan sadece AK Parti adayı olmama gibi bir durumu ile ilgili aldığım cevaplar zaten açık ve net bir şekilde ortadadır. Ben “HAYIR DİYEN OLUR MUSUNUZ” diye sordum. Aldığım cevap açık ve nettir. Burada bir kelime fazla olmuş, bir cümle eksik olmuş çok önemli olmasa gerektir.
Sayın Saatçi’yi biz hiçbir şekilde sanki AK Parti’den veya MHP ‘ den teklif bekliyor gibi düşünmedik ki. Sayın Saatçi’ye RESMİ olarak yapılacak olan bir teklifin neticesini kamuoyuna sunmak istedik.
Mesele bu kadar açık iken, kamuoyunda kamuoyununa getirilme gayreti elbette üzüntü vericidir. Keşke siyasetin içinde olanlar, bu kadar ciddi olabilse/kalabilse.
Evet ; Bahse konu yazımdaki “ASLA DEMEM” kısmındaki “ASLA” kelimesi bana aittir.
Evet ; “AK Parti’nin ilkeleri bize ters ilkeler değil.
Eğer (bana göre) Muğla’yı CHP den kurtarmak için hayırlı bir adım atılması söz konusu ise, biz, üzerimize düşeni yapmaktan çekinmeyiz. AK Parti’de bazı arkadaşlar malesef bizi kendilerine rakip görmekten vazgeçemiyorlar. “
Kısmındaki “MUĞLA’yı CHP zihniyetinden kurtarmak için hayırlı bir adım atılması söz konusu ise…” kısmı BANA aittir.
Sayın Behçet Saatçi Muğla kazanılacak ise,  üzerine düşeni yapmaktan çekinmeyeceğini söylemekten vazgeçmemiştir herhalde.
Daha ne diyelim?
Selam Ve Dua İle.

SöylerimGeçerim

Etiketler: » »
418 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK

    01 Nisan 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    BİZ YANLIŞ YAZMADIK, YANLIŞI YAZDIK !Muğla..Yüzlerce kere en az üç yıldan beri bıkmadan yazdık.Muğla..Hiç bu kadar yakın olmamıştı iktidara.Hele Bodrum. Taş üstüne taş konmayan Bodrum.Kazanamadık….!AK Parti bir tek Muğla'da mı kaybetti?Hayır.22 nci yılında iyi bir mağlubiyet elde etti.▪︎▪︎CHP bunca işbilmezliğe rağmen yine nasıl kazandı?Efendim emekli kaybettirdi.Hayat pahalılığı bezdirdi.Tamam hepsi doğru.Payları yok mu,var.Var da..Seçilenler Belediye başkanı değil mi? Milletvekili mi?Bunları yapacak olan makam Meclis. Seçilen Belediye başkan...
  • Muğla’nın üçüncü milletvekili Metiner!

    20 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    Dün akşam Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya'nın Sakarkaya köyündeki programına katıldık. Sakarkaya Milas'ta, hatta Muğla'da taa Refah Partisi döneminden bu yana Milli Görüşten, 22 yıldan beri de AK Parti'den zerre ödün vermeyen bir Köyümüz. Öyle bir köy ki; 2019 seçimlerinde AK Parti'ye rekor oy veren bir köy. Küçük bir köy falan da zannetmeyin ha. Bin oyu olan bir köy.. Öyle bir köy ki; %90 a yakın oyla Cumhurbaşkanımıza. AK Parti'ye oy veren bir köy. Öyle bir köy ki Sakarkaya; tek tek elleri öpülesi bir köy... ...
  • Muğla Tarım İl Müdürü

    18 Mart 2024 Ekonomi, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Muğla Tarım İl Müdürü Ülkemiz muhakkak bir tarım ülkesidir. Her ne kadar bazı kalemlerde kendi kendine yetemese de, özellikle sebze ve meyve çeşitliliği, üretimin iç pazar ihtiyacından fazlasını ihraç etmesi hasebiyle, ülkemize döviz girdisi bakımından olsun, tarım kırsalda yaşayan insanların ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden de son derece mühimdir. Bir turizm kenti olmasının yanı sıra Muğla'mızda, tarımın hayati önem arz ettiğini bilmeyen yoktur herhalde. Narenciyesinden tutun, zeytine, seracılıktan tutun, sanayi değeri olan ürünle...
  • AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA

    14 Mart 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    AYDIN AYAYDIN VE MUĞLA Merhaba Değerli Okurlarım, Prof.Dr Aydın Ayaydın Cumhur ittifakının Muğla Büyükşehir adayı olarak atanmasının hemen arkasından biz Muğlalılar tepki gösterdik. Yok Mardin’liydi, yok 73 yaşındaydı, yok Chp’liydi şeklinde yazdık, çizdik, konuştuk. Aydın Bey’i ilk atandığı günden bugüne Ulusal Tv’ler den, sosyal medyalardan takip ediyorum. Hani ihtiyar dediğimiz Aydın bey’in enerjisi Muğla da herkes tarafından hissedildiğini görüyoruz. Muğla için düşünen, Muğla’nın gelişmesini isteyen bir aday var. Muğla’ya hizmet etme...