logo

ÇEKİRGE YAZDI, PINAR’IN BABASINI ARAYAN TEK VEKİL SÜLEYMAN GİRGİN ÇIKTI

ÇEKİRGE YAZDI, PINAR’IN BABASINI ARAYAN TEK VEKİL SÜLEYMAN GİRGİN ÇIKTI

ÇEKİRGE YAZDI, PINAR’IN BABASINI ARAYAN TEK VEKİL SÜLEYMAN GİRGİN ÇIKTI

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Fatih Çekirge, bir Muğla CHP Milletvekilinin Pınar Gültekin’in babasını arayarak davadan vazgeçmeleri konusunda teklifte bulunduğunu isim vermeden iddia etmiş, Çekirge’nin iddiası Muğla’yı karıştırmıştı. Ardından telefonla görüştüğümüz CHP’li 4 milletvekili de kendilerinin böyle bir görüşme yapmadığını dile getirmişti.
Çekirge bugün ‘Ve o telefon doğrulandı’ başlıklı yazı kaleme aldı ve Milletvekili Süleyman Girgin’in açıklama gönderdiğini dile getirdi. Çekirge’ye gönderilen açıklamada Girgin şu ifadeleri kullanmış: “

“PINAR’IN BABASINI ARAYAN TEK İSİM GİRGİN”
“Tam avukat Dr. Epözdemir, “Evet, bu telefon ve talep doğrudur. Kendisi bana anlattı. Ancak isim veremiyorum” dedikten birkaç saat sonra…
Bu defa CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin aradı. Ve bir açıklama gönderdi. Gazetecilik gereği o açıklamayı da özetle yayınlıyorum: “Sayın Çekirge, Pınar Gültekin cinayetine ilişkin yazınızı herkes gibi dehşetle okudum ve ürperdim. Yazıda bir Muğla milletvekilinin işaret ediliyor olması nedeniyle zan altında kalan 4 Muğla milletvekili olarak hızla görüntülü bir görüşmeyle bir araya geldik. Yazıyı değerlendirdik. Diğer 3 Muğla milletvekili arkadaşım davayla ilgilendiklerini ancak aileyle hiçbir zaman bir görüşme yapmadıklarını ifade ettiler. Yazınıza konu olan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’e taziye telefonu açan tek milletvekili olarak konuya açıklık getirmesi gerekenin ben olduğum kanaatine vardım. Ben, 22 Temmuz’da cenazenin Bitlis’in Hizan ilçesinde defnedilmesinin ardından 23 Temmuz günü saat 18.57 civarında cep telefonumdan kendisiyle 1-1.5 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdim. Görüşmede yalnızca taziye dileklerimi ve olaydan duyduğum üzüntüyü ilettim. Yazıda bahsi geçen ifadeleri kullanmam mümkün değildir. Oğlu canavarca bir cinayet işleyen Ayten Avcı ile de olaydan sonra ne yüz yüze bir görüşme ne bir mesajlaşma ne de bir telefon görüşmem kesinlikle olmamıştır. Bu olayı ve davayı ilk günden beri takip ediyoruz. Katilin hiçbir indirimden yararlanmadan en ağır şekilde cezalandırılması için Muğla milletvekilleri olarak elimizden geleni yapacağız. Bugünkü yazınız ışığında sizin gibi değerli bir gazeteciye konuya ilişkin olan biteni tüm açıklığıyla anlatma gereği hissettim. Saygılarımla.”

ÇEKİRGE’YE ÖZGÜR ÖZEL’DEN TELEFON
Çekirge yazısında Özgür Özel’in kendisini aradığını belirterek şunları söyledi: Özgür Özel aynen şöyle dedi: “Fatih Bey, sabah erkenden yazınızı okuduk ve Sayın Genel Başkanımıza sunduk. Kendisi bu olayın bütün detaylarıyla araştırılmasını istedi. Tabii bizim için böyle bir şey kabul edilemez. Bu nedenle 4 Muğla milletvekillerimizle bir videokonferans yaptık. 3’ü aileyi hiç tanımadıklarını söyledi. Birisi ise Pınar’ın babasına telefon açtığını ve taziye maksadıyla olduğunu ama böyle bir konuşma yapmadığını söyledi.” Bu noktadan sonra Özgür Özel’le aramızda şöyle bir diyalog geçti: Sayın Özel, ben olayı duyduğumda mağdure ailesinin vekili avukat Dr. Rezan Epözdemir’e sordum, kendisi doğruladı.
“Genel Başkanımızdan da aldığımız talimat gereği hem Rezan Bey’le hem de Pınar’ın babasıyla konuşacağız. Sonuçta çıkan gerçeğe göre gereği neyse yapacağız. Elbette böyle bir şey varsa parti olarak buna göz yummayız.”

“PINAR’IN BABASI 4 OCAK’TAKİ DURUŞMADA AÇIKLAYACAK”
Çekirge Rezan Epözdemir ile arasındaki konuşmayı paylaştı: “Evet, Fatih Bey, yazınız doğrudur. Müvekkil (Pınar’ın babası Sıddık Bey) kendisine böyle bir telefonun ve talebin geldiğini söyledi. Hatta telefon numarasını gösterdi, WhatsApp profilinden de baktık. Gerçekten bir milletvekili. Sıddık Bey, kendisine gelen bu talebi refüze ettiğini de söyledi. Ayrıca bununla ilgili kendisiyle başka temaslar da olmuş. Dolayısıyla yazınız içerik itibarıyla doğrudur. Fakat arayan milletvekilinin ismini kendisi 4 Ocak’taki duruşma sonrasında açıklayacağını söyledi. Bu konuda benden bir hassasiyet rica etti. O nedenle kendisi duruşma sonucunda uygun görürse açıklayacaktır. Görüşmenin muhatabı ben olsaydım, ismi çekinmeden açıklardım. Sonuçta kadın cinayetleri ve şiddet Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır. Böyle bir teklif hangi siyasetçiden gelirse gelsin kabul edilemez. Gayri ahlakidir. Fakat isim konusunda muhatap müvekkil olduğu için kendisi açıklayacağını ifade ediyor. Biz de bu iradeye saygı duyuyoruz.”

Haber:Altar Zeyhan

Etiketler: » » » » »
983 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ