logo

TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

Tamer Mandalinci 31 Mart Seçimlerinde CHP den Bodrum Belediye Başkanı seçildi.
30 yaşında.
Ahmet Aras ile birlikte Meclis üyeliğine seçildi. Siyasi geçmişi sadece beş yıllık.
Geçen senelerde Bodrum’daki susuzluğun boyutunu anlatmama gerek yok herhalde. Bakımsızlık, hergün mantar gibi patlayan borular, yollarda saatlerce, günlerce boşu boşuna akan sular, trafik işkencesi. Bir de üstüne pahalılık.
Yolların halini kim bilmiyor ki?
Sorunlar ve sıkıntılar yumağı içinde boğulup giden bir Bodrum var önümüzde.
Hasılı Bodrumun neresinden bahsetmeye kalksak elimizde kalır cinsinden.
Seçim ertesinde Tamer Mandalinciyi hayırlı olsuna gitmiştik.
Nasılsınız; Allaha çok şükür abi. Siz nasılsınız;
Elhamdülillah çok şükür.
Mandalinci ; Allah iyilik versin..

Birinci dakikada konuşma şekli bende otomatik olarak pozitif bir etki yaptı desem abartmış olmam.
Sanki İmam Hatip Mezunu, AK Partili bir Belediye Başkanı ile konuşuyorum sandım kendimi. Hoş bizimkiler bu kadar samimi olmuşlar mı kimseyle o da ayrı bir vakıa da, neyse…

Mandalinci o gün Bodrumun sorunlarını uzun uzun anlattı. Hakikaten bir şeyler yapmak istese de, elinden birşey gelmediğini de gördüm..
O gün Tamer Mandalinci
“Ben Bodrumun sorunlarını çözmek için herşeye varım. Hepimiz burada yaşıyoruz. Bodrum bizim. Ben yöneteceğim diye bir derdim asla yok. Hep birlikte yönetelim.” Demişti.
Mandalinci “Bodrumun sıkıntılarını çözmek için Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmekten asla çekinmem. Keşke Sayın Cumhurbaşkanımız’a ulaşabilsem demişti.
Demek ki Cumhurbaşkanımız’a ulaşamayan sadece AK Parti’liler değilmiş!
Bi ara içimden  her yerde “istediğim zaman telefon eder, Sayın Erdoğan ile konuşurum” diye caka satan Ayaydın bunu neden kullanmamış ki diye geçirdim. Pabuç pahalı da ondan olabilir mi? Hadi ara dese Tamer Mandalinci ? Tılsım yerlerde sürünür yani. Ayaydın ziyaret etmemiş olsa da mutlaka Mandalinciyi aramıştır da. Yoksa alamamış mıdır?
Tam da onun istediği hazır lokma. Nasıl düşünememiş olabilir ki? “Seçilememiş olsam da Muğla&Bodrum sorunları ile…” diyerek patlat bir haber…
Ayaydın nasıl böyle bir şeyi atlar ki? Osman Gürün’e daha seçim başlamadan koşa koşa gidip “Biz biriz” diyen, Ahmet Aras’a canlı yayınlarda methiye üstüne methiyeler düzen Ayaydın, Tamer Mandalinci’yi ziyaret edip, tebrik etmemiş midir yani? Yoksa, Tamer Mandalinci eski AK Parti ilçe başkanını ziyaret etti diye “KIRMIZI KALEM” yemiş mi olabilir? Ne bileyim belki de arkasında kapı gibi durduğu Apo’nun avukatını meclis üyesi yapmadığı için de olabilir.
Kırmızı Kalem de ne yahu?
Kim takar Ayaydını..

Tamer Mandalinci AK Parti İlçe Başkanı Hacı Dalda’dan, Cumhurbaşkanımız ile görüşmek için iletişim sağlamasını bile istedim..”
Demişti.
Tamer Mandalinci Bodrumun sorunlarını aşmak için hiçbir şekilde CHP nin bildiğimiz negatif politikasını gütme taraftarı değil..

Hacı Dalda Sayın Cumhurbaşkanımız ile irtibatı sağlamak amacıyla bugüne kadar herhangi bir olumlu girişimde bulunamadığı kesin. Türkiye’nin en önemli turizm ( gerçi bu artık ütopya olmaya doğru gidiyor da. ) destinasyonundan birinin Belediye Başkanı, üstelik muhalefet Partisinden Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyor, malesef bunu sağlayabilecek kapasiteyi bile sergileyemiyor. Allah’tan böyle konuların önemini bilen büyüklerimiz var da, Tamer Mandalinci’ye Cumhurbaşkanımızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın numarasını iletti.
Bunu bizzat Tamer Mandalinci kendisi söyledi zaten.
Hacı Dalda, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil ettiğini biliyor mu bilmiyorum. Buna rağmen demek ki bir girişimde falan bulunmamış. Girişimde bulunmak için bir girişimde bulunmuş mu, o kısmını inanın bilmiyorum. Ama Hacı Dalda’nın böyle bir şey yapabileceğini de zannetmem.

Tamer Mandalinci değerli siyasi bir ailenin temsilcisi.
Amca Merhum Zeyyat Mandalinci Yassıadada yargılanan, 3 dönem Demokrat Partili milletvekili. Baba CHP den meclis üyeliği yapsa da, aile geleneğinde baskın siyaset hep sağ partiler olarak sübut bulmuş diyebilirim.

Bunu söyleme sebebim şu; Tamer Mandalinci’de ben olmazsam olmaz bir CHP zihniyeti görmedim. Aksine sorunlu bir ilçenin sorumluluğunu gayet iyi bilen biri olarak görüyorum.
Çok şükür (şeytan kulağına kurşun) geçen seneki su kesintilerinin yanında bu seneki kesintilerin devede kulak kaldığını bile söylemek mümkün.
Bodrum için de beraber yürüyelim, beraber yönetelim demekten de korkmuyor. Öyle CHP liler bana oy vermiş, zafer kazanmışım edası da yok. Son derece naif bir duruşu da var. Bilmiyorum ama bu duruşu belki CHP içinde yadırganıyor bile olabilir..
Sormadım ama Tamer Mandalinci Belediye binasına Besmele çekip sağ ayakla da giriyorsa…

Tamer Mandalinci hala Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşemedi. İl olma vasfını çoktan aşan bir ilçenin, turizmin neredeyse ülkemizde ilk doğduğu beldenin Belediye Başkanı, kendi arzusu ile Devletin Başı ile görüşemiyor.
Elbette Sayın Cumhurbaşkanımızın bundan haberinin olması imkansız. Nereden olsun ki? Hacı Dalda mı arz edecek?
Tamer Mandalinci Bodrum’un sorunlarını aşmak için hazır. Elinden ne geliyorsa yapmaya devam hazır. Gerisini, eğer Zatı Devletlerine ulaşabilirse kendisi zaten arz eder.

Tamer Mandalinciye ” yapmak istediklerini nasıl aşma derdindesin, B planın nedir ” dense;
Mandalinci Bodrum için hizmet söz konusu olduğunda parti aidiyetlerinin veya particilik mülahazalarının bir kenara itilmesi gerektiğine inanan genç bir Bodrum aşığı siyasetçi. Aslında siyasetin bu anlayıştaki aktörlere ihtiyacı var: Hizmet için gerektiğinde herkesle ve özellikle iktidarla kol kola girmeyi önemseyen, bir o kadar da herkesi kucaklayan ve demokratik diyaloga açık yeni nesil siyasetçilere. Bence Mandalinci bu özelliğiyle sadece Bodrum için değil ülke siyasetinde de örnek bir siyasi aktöre kendini dönüştürebilir.

AK Partili siyasetçilerin de bu tarz bir hizmet odaklı başkanları partilerine bakmaksızın kucaklayıp desteklemesi AK Parti’ye de kazandırır..

Bodrum sadece şehir olarak değil, turizm olarak da bitme noktasına geldiği bir dönemde, Tamer Mandalinci’nin atacağı cesur bir adımın, hem Bodrum için, hem de siyasete ısınan yeni bir isim olarak kendisinin yükselmesi açısından son derece faydalı olacağını düşünüyorum.

Yanılıyor muyum yoksa?

SöylerimGeçerim

Etiketler: »
279 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

    20 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR Merhaba değerli okurlarım.Uzun bir aradan sonra son dönemdeki siyasi kulislere bir göz atalım.31 Mart seçimleri bitti.Malumunuz, AK Parti Türkiye genelinde yerel seçimlerde çok ciddi bir yara aldı. Bu sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birçok ilin il başkanlarını ilçe başkanlarını değiştireceğini, Milletin verdiği mesajı iyi okuduklarını, hataları teker teker masaya yaptırdıklarını belirterek, sorumluların kim olduğuna bakmadan Teşkilatlarda ciddi değişikliklere gidileceğini belirtti. ...
  • 15TEMMUZ’UN ARDINDAN

    16 Temmuz 2024 Genel, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Mahir Ayabak 17 yaşında delikanlı idi. Pastanede çalışıyordu. Gece saat 23.30 da dükkanı kapatır kapatmaz, arkadaşları ile birlikte, evine gitmek yerine Havalimanına gitti. Hainler orada üzerine yaylım ateşi açarak şehit ettiler.Oğuzhan Yaşar 23 yaşında idi. Erzurumlu. 1.95 boyunda. O gece gözü sadece Vatan aşkıyla yanıp tutuşan genç. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine koşuyor. Gökten yağmur gibi yağan bombalardan o da nasibini alıyor. Tam 19 gün mücadele ediyor. Sonunda şehadet.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilir Oğuzhan. Hemen Şehid...
  • AYAYDIN BIKTIRDI ARTIK

    14 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz günlerde HSK atamaları vardı. Bodrum adliyesinde görev yapan 18 hakim ve savcı başka yerlere atandı. 26 yeni hakim savcı da Bodruma atandı. Vakti geldiğinde bu şekilde görev değişiklikleri normaldir. Fakat bu atamalar başka. Hatta bambaşka. Rivayet odur ki; Bodrum'da yaşayan Aydın Ayaydın bu atamalara doğrudan MÜDAHELE etmiş. Kimin gideceğine, yerine kimin geleceğine tek tek karar vermiş. Yeni atamalar da buna göre yapılmış..Daha önce bahsettiğimiz gibi bu Ayaydın, Cumhurbaşkanı Seçimlerinin hemen ertesinde, o zamanki Partisi CHP...
  • BODRUM ESNAFI

    12 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Turizm zaten bitmişti Bodrum'da. Her şey Dahil saçmalığı geldi geleli zaten turizmin kalitesi de gelen turistin kalitesi de aynı oranda yerlerde sürünmeye başlamıştı. Kendine has gettolar şeklinde yapılan devasa oteller, turistleri adeta otele hapsederek turizmcilik oyunu oynamaktan bir adım öteye gidemediler. Bodrumun bu günkü durumu, çok değil birkaç yıl sonra Kemer ve Alanya'ya da sıçrayacak. Turizm Gelirleriyle turist sayısındaki muazzam uçurumun her geçen yıl daha da açıldığını görmek hakikaten içler acısı bir durum. Gün sayısını...