logo

YILMAZER:
“MUĞLA’DA YILLARDIR GÖRME ENGELLİ BİLGİSAYAR KURSU AÇAMADIK”

YILMAZER:<br>“MUĞLA’DA YILLARDIR GÖRME ENGELLİ BİLGİSAYAR KURSU AÇAMADIK”

YILMAZER:
“MUĞLA’DA YILLARDIR GÖRME ENGELLİ BİLGİSAYAR KURSU AÇAMADIK”
İlim yayma Cemiyeti Muğla Şubesi Eğitim Merkezi’nde 2 haftada bir yapılan konferansların bu haftaki konuğu Gören Kalpler Eğitim Derneği Muğla İl Temsilcisi Seher Yılmazer’di. Yılmazer yaptığı konuşmada yıllardır Muğla il genelinde görme engelliler için bilgisayar kursu açılmadığını söyledi.

Yılmazer konferansta, görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları ve toplum nezdinde yapılan yanlışları anlattı. Yılmazer; “Görme engelliler için ekran okuyucu programla Türkiye genelinde bilgisayar kursu açılıyor, Muğla’da neden açılamıyor. Kimler için ne kurslar açılıyor. Muğla’mızın bir çok ilçesinde görme engelli bireylerimiz olmasına rağmen bu kurs neden açılmıyor? Bu konuya yıllardır uğraşmama rağmen henüz kurs açmayı başaramadım. Biz bu konuda mağduruz.”
“Marmaris’ten gencecik 23 yaşında yavrumuz üniversiteyi bitirmiş ama ‘Bilgisayar kullanmasını bilmiyorum’ diyor. Bana yalvarıyor. Bu kızımızın ne günahı var. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bunu programa koymuş, kanunda var. Yetkililere sesleniyorum lütfen Muğla’da engelliler için bilgisayar kursu açın.” dedi.

Noterlerde, bankalarda, bazı hastanelerde ve daha bir çok kurumda sorunlar yaşadıklarını belirten Yılmazer, “Haklarını arayamayan bir çok görme engelli bireylerimiz var. Onun için kurumlarımız görme engellilerimizin işini kolaylaştırıcı eğitimlerle bilgilendirilmelidir.” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Ayhan Balcı da yaptığı açıklama’da; Muğla İlim Yayma Cemiyeti olarak 2 haftada bir şehrimize yönelik konferanslara devam ediyoruz. Ayrıca Eğitim Merkezi’nde Nurkan Boz hocamızın koordinatörlüğünde sene başından beri devam ettiğimiz, ortaokul öğrencilerine yönelik Marifet Okulu programında 5. sınıftan 8. sınıfa kadar kız ve erkek öğrencilerimiz her hafta Cumartesi günleri eğitim görüyor. Üniversite öğrenci yurdumuzda 120’ye yakın öğrencimiz var. Hem öğrencilerimize hem de Muğlalı hemşehrilerimize yönelik çalışmalarımızı yönetici, üye ve gönüllülerimizle birlikte sürdürüyoruz.
Tüm vatandaşlarımızı konferanslarımıza, eğitim programlarımıza ve etkinliklerimize bekliyoruz.”dedi.

Etiketler: » » » »
498 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ