logo

YA MUĞLA BİZİ ALACAK YA BİZ MUĞLA’YI !

cemal demirtaş

facebook
cemal demirtaş
cemal.demirtas@hotmail.com
YA MUĞLA BİZİ ALACAK YA BİZ MUĞLA’YI !

YA MUĞLA BİZİ ALACAK YA BİZ MUĞLA’YI !

“İl, ilçe, belde teşkilatlarına, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, hatta bürokrasiye uzanan bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Oysa milletin sinesinden doğmuş bir siyasi partinin en büyük düşmanı vatandaşla arasına duvarlar örmesidir. Hangi konumda olursa olsun bu partide hiç kimsenin ‘layüs’el’ olmadığını milletimize göstereceğiz.”
▪︎▪︎
Bir çiçek ile bahar gelmez ama, her bahar bir çiçek ile başlar.
Rahmetli Erbakan Hocamız’ın en nadide sözlerinden biridir bu.
24 Aralık 1995 te yapılan seçimlerde %21.85 ile, Türkiye’nin en büyük Partisi oldu.
Rahmetli Erbakan Hocamız o akşam Genel Merkezde toplananlara şunu söyledi;
Bugün Allah’ın izni ile Türkiye’nin en büyük Partisi olduk. Ye’se kapılmak yok. Rehavete kapılmak yok. Kibir asla yok… Yarından itibaren sanki yeniden seçim olacakmış gibi canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Dedi.
▪︎▪︎
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan;
“AK Parti nevhuzur bir Parti değildir. Biz partilerden bir parti değiliz. Biz dikensiz gül bahçesinde yürümedik. Bu noktaya düşe kalka geldik. Partilerimiz kapatıldı. Yasaklandık. Ötelendik. Zorbalığa uğradık. Ancak umudumuzu hiç yitirmedik.
İman varsa imkan vardır. Allah büyüktür dedik.
En hüzünlü anlarımızda “Allah’ın yardımı yakındır” dedik. AK Parti’nin son yerel seçimde aldığı oy oranları üzerinden bir taraf sevinç çığlıkları atıyor, bir taraf olumsuz, karamsar bir tablo çiziyor. Teşkilatlarımızın moralini bozmaya yönelik bir kampanya yürütülüyor. Şunu çok net ifade etmek isterim, bunlar, AK Parti’nin nasıl bir parti olduğunu anlamamışlar. Bunlar, nereden nasıl geldiğimizi, nereye yürüdüğümüzü anlamamışlar. Bu hareketin, kökleri çok derinde ve ufku çok geniş bir hareket olduğunu kavrayamamışlar.”…
▪︎▪︎
Cumhurbaşkanımız tam olarak nereden, nasıl geldiğimizi, hangi dikenli yollardan geçerek milletin gönlünde taht kurduğumuzu, bir kenara atarak Millete sırtını dönenlere, kibir, rehavet, iktidar olmanın verdiği o muazzam gücü kendi gücü gibi kullananlara açıkça ihmalkâr, kasıtlı veya kasıtsız bir şekilde bile olsa, gücü nevi şahsı gibi görenleri, ihanet etmekle hitam ederken, aslında kuruluş ilkelerine yeniden dönüyoruz dedi…
▪︎▪︎
AK Parti sıradan bir Parti değildir. Omuzlarına yüklemiş olduğu yükün ağırlığını,vebalini, sorumluluğunu her nefesin, her teşkilat mensubunun benliğine kazıması gerekir. AK Parti, bu olgunluğa ve sorumluluğa erişmiş neferlerini bu yükün altına soktuğu an kazanılmayacak seçim de yoktur, Şehir de..
▪︎▪︎
90 lı yıllar muhafazakar kimliği öne çıkan siyaset ve siyasiler için en sancılı dönemler idi. Bu Ülkeyi mutlaka yönetmek arzusu, her bir ferdin benliğinde mutlak bir arzu idi.
Elbette bunun bir bedeli vardı. Çalışmak çalışmak… Ancak inanarak çalışmak..
Sıfırdan, hem de kendinizden başka sizden herkesin köşe bucak kaçtığı bir dönemde, Milletin gönlünde taht kurmak…
O kadar mühim. O kadar zordu ki…
O zor başarıldı.
Milli Görüş, darbecilerin gölgesinde, Liderimiz Rahmetli Erbakan Hocamızın yasaklı olmasına rağmen ilk defa 1984 te Şanlıurfa ve Van’da, 1989 da bu iki ile ilave olarak Sivas, Konya ve Kahramanmaraş’ta seçimleri büyük bir farkla kazandı.
Rüşvetle savaş başta olmak üzere gönüllere dokunan bir belediyecilik anlayışı tüm ülkede yavaş yavaş iktidar olmaya başladı. 1994 yılına gelindiğinde, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, tam 27 ilde, yüzlerce ilçe ve beldede Milli Görüş belediyeciliği iktidar oldu.
Gözün gözü görmediği Ankara, çöp dağlarından geçilmeyen İstanbul, yaşanabilir şehirler haline geldi.
▪︎▪︎
Milli Görüş siyasetinde teşkilat çalışmaları herşeyin üstündedir. Muazzam bir disiplin ve hiyerarşi ile yapılır, merkez her zaman millet olurdu. İslâm kelimesinin neredeyse yasaklandığı bir dönemde böyle bir başarı ancak milletin gönlünde taht kurmakla mümkün olabilirdi zaten.
Belediyelerimizin kucaklayıcı, çözüm odaklı ve Hakkaniyet çerçevesinde yapmış oldukları icraatlar, teşkilatlar tarafından bıkmadan usanmadan anlatılırdı..
▪︎▪︎
NEDİR YAPILMASI GEREKEN ?
Çalışmak kelimesini yazı halinden çıkarıp fiiliyata dönüşmesi kadar basittir. 1986 dan beri siyaset ile yaşayan, yıllarca AK Parti öncesi Milli Görüş Partilerinde görev yapan biri olarak, özellikle 2018 seçimlerinden bu yana var olması mecburi, başarının mutlak şartı olan çalışma disiplin ve düzenini münferiden kocaman bir dosya haline getirdik. Aşağıdaki noktalar bu dosyadan çok küçük, ancak can alıcı noktalarından sadece birkaçını oluşturmaktadır.

OTOKONTROL

  • Otokontrol sistemini kuran bir Teşkilatın hata yapması mümkün değildir.
  • Alt birimler ile üst birimler arası iletişimin daima açık olması mühimdir.
  • Genel siyaseti yerele indirmek ancak gece gündüz yol katederek mümkündür. Eğer bir an bile bu duraklarsa, ardından gelenlere bile yetişmek mümkün olmayacaktır. Ki, iletişimin en son noktaya geldiği şu dönemde bunu yapmak, 30 yıl öncesine göre çocuk oyuncağı gibi kalır…
    ▪︎▪︎
    Nasıl olacak bu ?
    Şöyle ki ;
    1-) Konferanslar
  • Miadlı konferanslar en çok ihtiyaç duyulan faaliyetlerdir. Toplumsal yaşayış, ahlakî, ilmî, dinî ve ananevî prensiplerin gitgide önü alınamaz bir şekilde yozlaşmaya başladığı şu dönemde, il ve ilçelerde konferansların önemi, dar ve itici restaurant toplantılarından kat be kat mühimdir
    2-) Teşkilat İçi Teşkilatlanma

a) Varsayalım ki bir büyük İl ve 13 ilçesi olsun. Mesela Muğla olsun…
Bir İl başkanı ve 13 ilçe Başkanı. Ortalama 30 kişiden, toplam 500 ana kademe eder. 500 de yedek, 1000 ana kademe.
Her ilçenin ortalama 40 mahallesi olduğunu varsayalım ; 600 mahalle. Yani 600 temsilci. 600 de yardımcı alsa, sadece mahalleler için 1200 temsilci demektir.
500 ana kademe üyesinin her birine 3 temsilci, dolayısı ile mahalle sorumluluğu verilebilir. Böylece ilk otokontrol ve çalışma düzeni ortaya konmuş olur.
b) Kamu Kurumları
İl ve ilçelerdeki ana kademe temsilcilerinden her birine ayrıca kamu kurumları ile münasebetlerdeki iletişim görevi verilebilir. Böylece Üyelerden, mahalle sakinlerinden  temsilcilere gelen talep, istek, şikayetler, ilçe bazlı havuzlarda tasnif edilerek, sorumlu olan kamu temsilcisine yönlendirilebilir. Çözüm noktası burası olduğunda, bir üst makam; ilçe Başkanı & İl başkanı (nı temsilen bir yardımcı da olabilir) çok rahat bir şekilde sistemi denetlenebilir.
c) Talep Bilgi Masası
İl Başkanlığı nezdinde kurulacak olan bir birim veya masa da, gün veya hafta içinde mahallelerden, temsilcilerden gelen talep veya istekleri bir dizin haline getirip raporlama yapar, olumlu biten her durumu, bizzat muhatabı(temsilci ve talepte bulunan mahalle sakini) ile doğrudan görüşerek neticelendirir. Kendilerine İl Başkanı adına selamlarını iletir.
Ay sonunda bu sonuçlar bir araya getirilerek, ay içinde kaç vatandaşa dokunulduğu raporlanır. Bunu  ilgili İl yönetim kurulu üyesi belirlenen bir tarihte otomatik olarak yapar. Ay sonundan sonraki ilk haftada, İl Başkanı ve ekibi, ilçelere teker teker giderek Ay içindeki çalışmaları yerinde toplantı tertip eder.

3-) Tertip Heyetleri

-Her ilçenin başında birkaç ilçe yönetim kurulu üyesi ile birkaç Parti üyesinin de dahil edildiği Tertip Heyetleri oluşturmak.
a) Hastane Ziyaret Heyeti.
b) Yenidoğan Ziyaret Heyeti.
c) Düğün&Nişan Tertip Heyeti.
d) Mevlid Heyeti.
e) Cenaze İştirak Heyeti.
f) Dernek&Vakıf İştirak Heyeti.

4-) Cuma Ziyaret Heyeti.

İlçe Başkanı ve İlçe Başkan yardımcılarının başkanlığında, her Cuma günü oluşturulan Heyetler, her hafta mahalle ve köylerde tam kadro Cuma Namazı ve Köy ziyaretinde bulunacak. Bu ziyaretlere mahalle temsilcileri muhtarlar, Muhtarlar farklı düşüncede ise, köyün ileri gelenleri, esnafı ile birlikte tertip edilecek, gidilen köyde kahve ziyareti ile, belirlenen evlere rutin ziyaretler yapılacak. Bu icraatlar, içlerinden seçilen bir temsilci tarafından resim ve döküman ile birlikte önce ilçedeki ilgili kişiye, ardından da İlde konu ile ilgili kişiye rapor edilecek.

5-) KURUMLAR HEYETİ

Yine haftanın belirlenen bir gününde oluşturulan heyetler, haftalık kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretler edecek.

6-) YARDIM HEYETİ
İl Yönetimi nezaretinde tüm ilçelerin, köyler dahil, bakıma ve yardıma ihtiyacı olanlar, ilçelerde kurulan YARDIM HEYETLERİ vasıtası ile tespit edilecek. Hayırseverlere teker teker gidilerek, yardıma ihtiyacı olan insanların ihtiyaçları giderilecek. Bu, hiç kimseyi rencide etmeden yapılacak, resimlerle raporlanacak, ancak sayı ve değeri hariç yardım yapılan insanlar afişe edilmeden yayınlanacaktır.

7-) İLİM HEYETİ

Davamıza gönül veren, geçmiş dönemlerde görev alan büyüklerimiz başta olmak üzere, toplumun her kesiminden ilim sahibi, Kanaat sahibi, emekli olmuş kamu mensupları dahil olmak üzere, kalem ehli, kitap ehli insanlardan oluşan heyetler oluşturmak. Bu heyetler her ilçede tesis edilir. Üç ayda bir de tüm ilçe heyetleri bir araya gelerek istişare toplantısı tertip eder. İstişare toplantılarında ortaya konan tespitler kayda alınır. Bunların değerlendirmesi yapılır. Çıkan sonuçlar veya yol haritaları çerçevesinde bundan sonraki çalışma düzenleri yeniden oluşturulmaya devam eder.

😎 ORGANİZASYON HEYETİ

a) Organizasyon heyetleri her ilçede tertip edilir. O ilçede düzenlenen toplantı, kermes, anma günü gibi etkinliklere istisnasız katılır.
b) Ayrıca bu Organizasyon Heyetleri, Partimizin ve Davamızın fikirlerini kitlelere ulaştırmada etkili olan siyasi ve ilmi kişilerin bulundukları bölgede konferans, toplantı tertip etme görevini yerine getirirler.

9-) BELEDİYE İZLEME HEYETİ

31 Mart Seçimleri sonrasında ortaya çıkan tabloda el değiştiren veya muhalefette kalmaya devam eden belediyeler üzerinde etkin bir siyaset ortaya koymak ancak ciddi bir muhalefet ile mümkündür. Oluşturulacak olan Heyetler bu belediyeleri bir gölge gibi takip edecek. Heyetlerde ilçe yönetiminden bir başkan nezaretinde, o ilçedeki tüm meclis üyeleri, esnaf üyeleri, belediye çalışanlarından, sendiklardan bir temsilci ile birlikte çok geniş kapsamlı olarak kurulur.

10-) KAMU KURUMLARI İZLEME HEYETİ

11-) ÜYELİK HEYETİ

AK Parti büyük ve güçlü bir ailedir. Partimizin büyüklüğü bizleri onurlandırır. Her geçen gün, şuurlu ve inançlı bir şekilde daha da büyüyen bir AK Parti hepimizin tek isteği olmalıdır. AK Partinin üye sayısı bugün 13 milyonun üzerine çıkmıştır. Bu, ülkemiz nüfusunu 85 milyon baz aldığımızda, %15 ten daha fazladır. Yani her 85 kişiden biri AK Parti rozeti taşımaktadır.
Aynı hesabın İller için de bir hedef olması gerekir. 1.2 milyon nüfusu olan Muğla’da, üye sayısının en az 180 bin olması gerekir ki, Ülke ortalamasını yakalamış olsun.
Üyelik Heyetinin birinci hedefi bu ortalamayı yakalamak, sonrasında ülke ortalamasını aşmak olmalıdır..
Yeni üyeler kazandırmak son derece önemlidir.
Teşkilatlar mahalle temsilcilerinden ayda minimun 2 üye kazandırma çalışması yapmalıdır. Kurulan bu heyetle yapılacak çalışmalar neticesinde 600 mahallenin ay sonunda minimum 1200 yeni üye yapması anlamına gelecek, yıl sonunda ise bu sayı 20 binleri bulacaktır.
Yeni üyeler ay sonunda belirlenen bir günde İl Başkanı ya da davet edilen bir Parti yetkilisi tarafından topluca roketleri takdim edilecektir.
Yine üye yapmayı teşvik amacı ile “EN COK ÜYE YAPAN AYIN&YILIN TEMSİLCİSİNE” iyi bir ödül verilecektir.

12-) ETİK DEĞERLER HEYETİ

İlçelerde oluşturulacak bu heyetler özellikle Parti içi Değerlerin tavizsiz bir şekilde uygulanmasını sağlayacaktır. AK Parti hiç kimsenin giyimine, yediğine içtiğine karışmaz. En büyük zenginliği budur. Ancak Genel Başkanımıza, Partimizin ilkelerine aykırı hareket edilmesi de hoş görülemez. Sorumluluk alındığı an itibariyle herkesin azami dikkat etmesi beklenir. Buna yapılan paylaşımlardan tutun da, absürt giyim kuşama kadar her şey dahildir. Milletin tepkisini çekebilecek hiçbir paylaşıma müsaade edilmemelidir. AK Parti’de görev almayı kabul eden herkesin bu hususları da en baştan kabul etmiş olması gerekir.

13-) BASIN VE SOSYAL MEDYA HEYETİ

Her ilçe, ilçe yönetim kurulu başta olmak üzere, mahalle temsilcileri dahil, yukarıda oluşturulan heyetlerde görev alanlar, önce çekirdek sosyal medya hesapları açacak. BASIN VE SOSYAL MEDYA HEYETİ’nin gün içinde yapacağı paylaşımlar bu hesaplar tarafından paylaşılacak. Bu şekilde teşkilatın gün içindeki bütün faaliyetleri duyurulmuş olacaktır.
Paylaşımlar yapılmadan önce dikkatli bir şekilde detaylandırılacak, son onay İl BASIN SOSYAL MEDYA yetkilisinin onayı alındıktan sonra servis edilecektir.

14-) BİRLİK BERABERLİK HEYETİ

AK Parti büyük bir ailedir. Kuruluştan bugüne nice insanlar bu davaya gönül vermiş, görev almıştır. Bir şekilde fikir ayrılığına, yol ayrımına gelen, küsen, giden dava arkadaşlarımızın sayısı azımsanmayacak derecede fazladır. Özünde hiçbir ayrılığı olmayan bu insanlarla yeniden irtibata geçmek son derece mühimdir. Bu heyetin ana görevi budur. Geçmişte ve el’an AK Parti ilkeleri ile çatışmayan insanları, yeniden AK Parti ailesine davet etmek, onlara değer vermek, onlarla birlikte istişareler yaparak, istikrarlı bir şekilde yol yürümektir.

15-) DOĞUMĞÜNÜ HEYETİ

Her İlçe Teşkilatı, ilçesindeki başta üyeleri olmak üzere herkesin doğumgünü ve iletişim numaralarını, sosyal medya hesaplarını toplayacak, günü gelen kişinin doğum günü, mesaj ile kendisine, daha sonra da sosyal medyadan kutlayacaktır…
▪︎▪︎
AK Partililer isterlerse tekeden bile süt çıkarırlar sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir.
İnanıyorsak, mutlaka barışırız düsturu ile yola çıkıldığında, fethedilmeyecek kale kalmayacaktır.
Çalışma düsturu içerisinde ortalama 7000 nefer görev alacaktır.
Düşününüz; hergün tam 7000 nefer sahada bir şekilde faaliyet içerisinde.
Bu azim ve kararlılık şayet “SEÇİME DAHA ÇOK VAR” diyerek yapılmazsa, yarın seçim geldiğinde, dün aldığımız neticeyi bile mumla arar hale geliriz.
Bu sebepledir ki, 2028 seçimleri çok uzak değildir. Göz açıp kapanana kadar geldiğini görüveririz.
Aynı hatayı yapma lüksümüz yoktur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yüzünü güldürmek ancak inançlı ve azimli kadrolar ile mümkündür.
Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın en başta arz ettiğim sözleri çerçevesinde, yeni dönemde görev almak isteyen her İl veya ilçe başkanı kendisi kendine bizzat taahhüt verdiği an, bu cesareti sergilediği an, en kritik eşik geçilmiş olur. Değilse sırtındaki kürke bakılarak değişiklik yapılacaksa, zaten onun adı değiştirmekten öteye gitmeyecektir..
▪︎▪︎
Varsayalım ki biri Muğla İl başkanı olsa, ilk iki ay Teşkilatlanma sürecinden sonraki ilk altı ayda, taahhüt ettiklerinin sınavını kendine yapar, geçer not almışsa devam, alamamışsa derhal ‘affını’ ister…
▪︎▪︎
Söz olarak;
Tıpkı gemileri karadan yürüten Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın dediği gibi,
Biz de  diyoruz ki;

Ya Muğla bizi alacak, ya biz Muğla’yı.

Der;

SöylerimGeçerim

@rterdogan
@akparti

Etiketler: » »
828 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE

    23 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    TAMER MANDALİNCİ AK PARTİYE GEÇERSE Tamer Mandalinci 31 Mart Seçimlerinde CHP den Bodrum Belediye Başkanı seçildi.30 yaşında.Ahmet Aras ile birlikte Meclis üyeliğine seçildi. Siyasi geçmişi sadece beş yıllık.Geçen senelerde Bodrum'daki susuzluğun boyutunu anlatmama gerek yok herhalde. Bakımsızlık, hergün mantar gibi patlayan borular, yollarda saatlerce, günlerce boşu boşuna akan sular, trafik işkencesi. Bir de üstüne pahalılık.Yolların halini kim bilmiyor ki?Sorunlar ve sıkıntılar yumağı içinde boğulup giden bir Bodrum var önümüzde.Hasılı B...
  • YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

    20 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Siyaset, Tüm Manşetler

    YELDA EROL İSMİ ÖNE ÇIKIYOR Merhaba değerli okurlarım.Uzun bir aradan sonra son dönemdeki siyasi kulislere bir göz atalım.31 Mart seçimleri bitti.Malumunuz, AK Parti Türkiye genelinde yerel seçimlerde çok ciddi bir yara aldı. Bu sonuçlar neticesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birçok ilin il başkanlarını ilçe başkanlarını değiştireceğini, Milletin verdiği mesajı iyi okuduklarını, hataları teker teker masaya yaptırdıklarını belirterek, sorumluların kim olduğuna bakmadan Teşkilatlarda ciddi değişikliklere gidileceğini belirtti. ...
  • 15TEMMUZ’UN ARDINDAN

    16 Temmuz 2024 Genel, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Mahir Ayabak 17 yaşında delikanlı idi. Pastanede çalışıyordu. Gece saat 23.30 da dükkanı kapatır kapatmaz, arkadaşları ile birlikte, evine gitmek yerine Havalimanına gitti. Hainler orada üzerine yaylım ateşi açarak şehit ettiler.Oğuzhan Yaşar 23 yaşında idi. Erzurumlu. 1.95 boyunda. O gece gözü sadece Vatan aşkıyla yanıp tutuşan genç. Cumhurbaşkanlığı Külliyesine koşuyor. Gökten yağmur gibi yağan bombalardan o da nasibini alıyor. Tam 19 gün mücadele ediyor. Sonunda şehadet.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz edilir Oğuzhan. Hemen Şehid...
  • AYAYDIN BIKTIRDI ARTIK

    14 Temmuz 2024 Köşe Yazıları, Tüm Manşetler

    Geçtiğimiz günlerde HSK atamaları vardı. Bodrum adliyesinde görev yapan 18 hakim ve savcı başka yerlere atandı. 26 yeni hakim savcı da Bodruma atandı. Vakti geldiğinde bu şekilde görev değişiklikleri normaldir. Fakat bu atamalar başka. Hatta bambaşka. Rivayet odur ki; Bodrum'da yaşayan Aydın Ayaydın bu atamalara doğrudan MÜDAHELE etmiş. Kimin gideceğine, yerine kimin geleceğine tek tek karar vermiş. Yeni atamalar da buna göre yapılmış..Daha önce bahsettiğimiz gibi bu Ayaydın, Cumhurbaşkanı Seçimlerinin hemen ertesinde, o zamanki Partisi CHP...