logo

ÜNİVERSİTE İLE OPTİSYENLER ARASINDA ANLAŞMA

ÜNİVERSİTE İLE OPTİSYENLER ARASINDA ANLAŞMA

MSKÜ Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile kamu kurumu niteliğindeki Muğla Optisyen-Gözlükçüler Odası arasındaki işbirliğinin ve faaliyetlerin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in de katıldığı imza törenine, Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Sinan Çetinkaya, MSKÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Karalezli, Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Samancıoğlu ve Öğr. Gör. Nevrihan Gürleyük, Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Levent Akyer, Birlik Yönetim Kurulu üyesi Hakan İnan ile Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası yönetim kurulu üyeleri katıldı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek imza töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası ile bugün imzalanan bu protokol, üniversitemizin bakışını çok yansıtıyor ve aslında isteyerek, bizim çoğu birimimizin şu anda uyguladığı bir yöntem. Burada amaç üniversitemizi sektöre yaklaştırmak ve daha verimli bir sonuca ulaşmak. Bunları yapan nadir üniversitelerden birisiyiz, gerçekten heyecan verici bir durum ve sonuçlarının da heyecan verici olacağına eminiz. O açıdan hem üniversitemizin vizyonu açısından hem de ülkemizin 2023-2071 güçlü ve büyük Türkiye hedefleri açısından yapılmış bu hamleleri, var olan beyin ve bilgi alt yapısını daha etkili kullanmak açısından değerlendirdiğinde, çok iyi sonuçlara vesile olacağını düşünüyorum. Herkese hayırlı olsun.”Muğla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Demir, Muğla Optisyen Gözlükçüler Odası ile gerçekleşecek olan bu işbirliğinin Optisyenlik Programı öğrencilerinin hem yaz döneminde meslek stajlarını daha verimli hale getirmek için hem de dönem içi ders uygulamalarını optisyenlik müesseselerinde yapabilmeyi, özellikle optisyenlik ve gözlükçülük mesleğinin tanıtımını ve gelişimini sağlayıcı bir takım faaliyetlerde bulunmayı, optik gözlük, güneş gözlüğü, kontak lens ve onun dışında teleskopik gözlük gibi diğer görme gereçlerinin kullanımı konusunda tüketicilerinin daha bilinçli hale getirilebilmesi ile alakalı faaliyetlerde bulunmayı ve bununla ilgili her türlü inceleme, araştırma ve projenin imkanlar dahilinde yürütülmesini amaçladığını, protokolün ve işbirliğinin amaçlar çerçevesinde hayırlara vesile olmasını dilediğini ifade etmiştir.Muğla Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Sinan Çetinkaya ise “Muğla Optisyen ve Gözlükçüler Odası olarak, mesleğimizin, meslektaşımızın ve optisyenlik öğrencilerimizin eğitimden, ticari hayatına başladığı süreç ve hatta meslek hayatının her evresinde mesleği layıkıyla yapabilmemiz için bu protokole çok önem veriyoruz. Biliyoruz ki temelleri düzgün atılmayan bir bina uzun bir süre ayakta kalamayacaktır. Protokolümüzde konu olan tüm maddeleri görev bilinciyle hatta daha fazlasıyla yapma garantisinde olacağımıza emin olun. Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bu protokolün ülkemize mesleğimize, meslektaşımıza üniversite ve tüm katılımcılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde görüşlerini ifade etmiştir.

Etiketler: » »
485 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ