logo

ÜNİVERSİTE HALK KAYNAŞMASI

ÜNİVERSİTE HALK KAYNAŞMASI

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Gençlik merkezinin önderliğinde Milas Veterinerlik Fakültesi ve Milas Meslek yüksek okulu ile ortaklaşa düzenlenen ”Sağlıklı yaşam ve spor atölyesi bisiklet turu halktan her yaştan vatandaşın katılıyla şehir bütünleşmesi örneği gösterildi.

Milas Gençlik Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Milas Veteriner Fakültesi, Milas Meslek Yüksek Okulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa “Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyesi Bisiklet Turu” düzenlendi. Bugün saat 10.30’da Atapark Meydanı’nda başlayan Menteş Mahallesi, Beçin Kıyılama Mevkii, Beçin Mahallesi ve Milas Veterinerlik Fakültesi güzergâhında gerçekleşen etkinlik ile gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere yönlendirmek amaçlanıyor.
Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Çiçek,Gençlik ve Spor İl müdürü Ömer İlman,Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör yardımcıları Prof.Dr Ali Bayrakdaroğlu,Prof.Dr Sırrı Sunay Gürleyük ve Rektör Yardımcısı, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Prof.Dr Özcan Saygın,siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinliğe öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.
Gençlerin sosyal medya bağımlılığını azaltarak, hayatın her alanında aktif bir şekilde rol almalarını sağlamak için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bisiklet turu ile obezite, kalp hastalığı, kanser, akıl hastalığı, diyabet ve artrit gibi ciddi hastalıklardan korunmalarına yardımcı olunmak isteniyor.

200’e yakın bisikletseverin katılımıyla çok renkli bir şekilde geçen bisiklet turu ile ilgili açıklama yapan Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, bisiklet turuna katılan kurum amirlerine ve tüm katılımcılara teşekkür  ettiğini belirterek; “Turumuza destek veren herkesi kutluyorum” dedi.

Etiketler: » » »
634 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ