logo

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI BEÇİN KALESİ’NDE KUTLANDI

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI BEÇİN KALESİ’NDE KUTLANDI

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI BEÇİN KALESİ’NDE KUTLANDI

21-27 Mayıs tarihleri arasında, ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada kutlanan Türk Mutfağı Haftası, Milas’ın tarihi Beçin Kalesi’nde, yöresel lezzetlerin tanıtıldığı etkinliklerle kutlandı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla’da gerçekleştirilen etkinliklerin adresi Milas ilçesinde bulunan tarihi Beçin Kalesi ve Ören Yeri oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Muğla Olgunlaşma Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen Tarihi Beçin Kalesi ve ören yerinde gerçekleşen etkinliğe; Vali Yardımcısı Murat Sarı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, Beçin Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, il/ilçe kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü koordinasyonunda Beçin Kalesi’nde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kutlama etkinliğinde Hatay’dan gelen depremzede misafirlerle birlikte hazırlanan yöresel yemekler ve tatlılar, konuklara tanıtılarak ikram edildi.

Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerinin yer aldığı etkinlikte, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğretmenleri, usta öğreticileri ve Hatay’dan Muğla’ya gelen depremzede misafirler tarafından hazırlanan Hatay içli köftesi, zahterli zeytin salatası, biberli ekmek, babagannuş, kuzu tandır, iç pilav, bostana, helvai hakani ve Hatay künefesi gibi yöresel lezzetlerin tanıtımı ve tadımı yapıldı.

Yöresel yemeklerin tanıtımının ve ikramının ardından hazırlanan Hatay Künefesi, Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı ve Protokol tarafından kesilerek konuklara ikram edildi.

Etiketler: »
226 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ