logo

TİP MUĞLA’DA SEÇİM OFİSİ AÇTI

TİP MUĞLA’DA SEÇİM OFİSİ AÇTI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Türkiye İşçi Partisi Menteşe Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Menteşe Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına TİP Menteşe İlçe Başkanı Uğur Altın başak, milletvekili adayları ve partililer katıldı.

TİP Menteşe İlçe Başkanı Uğur Altınbaşak, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Güzümüze güç, heyecanımıza heyecan, coşkumuza coşku kattınız. Türkiye İşçi Partisi’nin binaları, büroları, seçim irtibat noktaları halkındır, emekçilerindir. Burası buluşma noktalarımız. Mücadele alanımız, seçim büromuzdur. Siz değerli yurttaşlarımızla bir arada olmak sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.

Tarihi bir süreçteyiz, tarihi bir seçime gidiyoruz. Azimliyiz ve heyecanlıyız. Ülkenin üzerinde son 20 yıldır kâbus gibi çöken her alanda özgürlüklerimizi kısıtlayan, ülkeyi yoksulluğa, sefalete, gericiliğe mahkûm eden AKP rejiminden kurtuluyoruz. Son 26 gün. Türkiye İşçi Partisi olarak, bu tarihi seçimde hem rejimden kurtulmak için hem de yeni dönemde partimizin sosyalist mücadelesini mecliste daha görünürlüğe yükseltmek için var gücümüzle ve heyecanımızla alanlardayız. Ülkenin dört bir tarafından halkımızla kucaklaşıyoruz. Meydan meydan, sokak sokak mücadelemizi büyütürüz. İnanıyoruz ve görüyoruz ki bu seçimde hem AKP’yi hem de Erdoğan’ı hep birlikte göndereceğiz. Hem de meclisteki dört vekilimizin dört yoldaşımızın sayılarını on dörde, yirmi dörde, otuz dörde çıkarmak için halkın sözünü emekçilerin, kadınların, gençlerin sözünü en iyi şekilde taşıyacağız. Yeni dönemde Türkiye İşçi Partisi halkın kırmızıçizgisi olacak. Ülkemizin dört bir yanındaki halk mücadelesini meclise taşıyacağız.

Değerli Muğlalılar, Muğla şüphesiz ülkemizin en aydın, en ilerici şehirlerinden biri. Aynı zamanda Muğla solculuğun sosyalizmin en güçlü şehirlerinden biridir. Kentinden, köyünden kültürlerinden, mimarisinden, sanayisinden, iş yerlerinden, maden ocaklarında sosyalistler vardır. Sosyalistlerin izleri vardır. Muğla tarihi boyunca solun, emeğin, laikliğin, kadın mücadelesinin, ekoloji mücadelesinin en güçlü şehirlerinden biridir. Az önce ifade ettiğim tarihi bir seçime gidiyoruz. Mecliste Muğla’mızdan Türkiye İşçi Partisi’nden vekiller çok yakışacak. Hep birlikte çalışacağız ve bunu başaracağız.

Muğla’mızı mecliste temsil edecek bir birinden değerli vekil adaylarımız var. Kendilerini tanıtmak isterim. Duruşuyla, kalitesiyle, beyefendiliğiyle takdir ettiğimiz, uzun yıllar boyunca Muğla’mızda ikamet eden değerli sanatçımız Mehmet Aslantuğ, Milas İkizköy, Akbelen ve Bayır Deştin’de ormanlarımızı ranta kurban ettirmemek için direnenlerden Neşe Tuncer, Muğlalı öğretmen, binlerce öğretmen yetiştiren, binlerce hayata dokunmuş, şuanda zeytincilik ile uğraşan çiftçi abimiz Osman Gülgün, Menteşe’den birçoğumuzun tanıdığı, Menteşe Kent Konseyi’nde büyük mücadeleler veren İnşaat Mühendisi Mehmet Yapıcı, Bodrum’da hayvan dostlarımızın sesi olan, hayvan hakları aktivisti Yağmur Güven, Marmaris’ten yoldaşımız Avukat Füsun Ünlüsoy ve Yatağan işçi emeklimiz, değerli abimiz, emek mücadelesinin içinden gelen Neşet Karadağ. Biz Muğla’mıza güveniyoruz. Bu şehir yine ileride olacak. Türkiye İşçi Partisi bu ülkenin emekçileri adına büyüttüğü haklı ve onurlu mücadeleye hak ve eşitlik mücadelesine Muğla’mız en güçlü şekilde omuz verecektir. Hep birlikte bunu başaracağız.”

“BENİM İÇİN SİYASET DEĞİL HAYSİYET MÜCADELESİ”

TİP Muğla birinci sıra adayı ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben konuşmamı uzatmayacağım. Çünkü çok uzatan insanları dinledik yıllarca. Her şeyi uzattılar, uzata uzata bu hale getirdiler. Benim için siyaset değil haysiyet mücadelesi. Bu haysiyet mücadelesinin en doğru yerinde olduğumu düşünüyorum. Hak ve özgürlüklerin, insan hak ve özgürlüklerinden insana emanet edilen doğanın, diğer canlıların, sosyal devletin yaşadığımız onca travmada sadaka zihniyetine teslim edilen ve neredeyse öyle yönetilmeye çalışılan bir iklimden gerçekten haysiyetli bireylerine kendi haysiyetini de teslim edilmiş bir devletle buluşmak üzere yeni bir yolculuğa Türkiye İşçi Partisi (TİP) bambaşka bir zamana mühürlenerek başlamış oluyor. Hepimiz gibi tanıklık etmekten guru duyuyorum.”

Etiketler: » » » » »
222 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ