logo

PROFESÖR OLDUĞUNU BAYRAKTAR GEMİSİNDE ÖĞRENDİ

PROFESÖR OLDUĞUNU BAYRAKTAR GEMİSİNDE ÖĞRENDİ

PROFESÖR OLDUĞUNU BAYRAKTAR GEMİSİNDE ÖĞRENDİ
Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi Acil servis sorumlu hekimi,Acil tıp Prof.Dr Ethem Acar uzun süredir beklediği Profesörlük ünvanını Ülkemizin 11 ilini kapsayan deprem nedeniyle gittiği hatay da Bayraktar hastanesinde Profesör olduğunu öğrendi.

Acar depremle ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada;Ülkemiz maalesef büyük bir afet yaşadı. Yaklaşık 6 gündür evimden uzaktayım. 2 günü yolda, 4 günü de TCG Bayraktar gemisinde sıfırdan kurduğumuz hastanede depremzedeleri tedavi etmeye çalışan bir hekim olarak yaşadıklarımı ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

TCG Bayraktar Gemisi büyük bir sahra hastanesine dönüştürüldü. Bu biraz zaman alsa da günde ortalama 500-600 depremzedeye baktık. Hepsine elimizden geldiğince sağlık problemleri dışında da destek olmaya el uzatmaya çalıştık.

Bizim ısınma, barınma, beslenme, tıbbi malzeme/ ilaç, hekim, sağlık personeli sıkıntımız yok, eksildiği anda da hızla tamamlanıyor. Güvenlik problemi hiç yaşamadık, yaşadığını söyleyen hasta ya da yakınıyla da karşılaşmadık.

İnsanlar evlerini/yakınlarını kaybetmişler; üzgün, moralsiz, yastalar ama bizi görünce devletin varlığını hep arkalarında hissettiler; “Devletimiz kocaman gemi hastanesi göndermiş “ diyerek.

Bu ekibin bir parçası olduğum için mutlu ve gururluyum. Beraber çalıştığım sağlık personeli arkadaşlarıma ve gemi personeline sonsuz teşekkürler …

Yaşadığımız üzücü afet nedeniyle ülkemizin başı sağ olsun, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim bize devletimizin yokluğunu göstertmesin inşallah …
Prof. Dr. Ethem ACAR”
Değerli Ethem Acar beyi tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.

Etiketler: » » » » » »
786 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ