logo

Ortaca’da ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet, bilgisayar ve internet kampanyası

Ortaca’da ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet, bilgisayar ve internet kampanyası

Ortaca’da ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet, bilgisayar ve internet kampanyası

ÖMER KUNDAKÇI

Ortaca’da tablet, bilgisayar veya internet erişimi olmayan öğrencilerin ihtiyacının karşılanabilmesi için “Yok’un Yükünü Paylaşıyoruz “adlı kampanya başlatıldı.

Kampanyanın, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ar-ge ekibi tarafından yapılan araştırma sonucunda tespit edilen öğrenciler için başlatıldığı bildirildi.

Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Kavak yaptığı açıklamada, Mart ayı itibarıyla bütün dünyayla birlikte ülkemizi de içine alan pandemi sebebiyle, okullarda yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitim sürecine geçildiğini anımsattı.

Yeni eğitim öğretim döneminin başladığı şu günlerde eğitimin yine ağırlıklı olarak uzaktan eğitim şeklinde devam ettiğini ifade eden Kavak, “Birden bire alışık olmadığı bir sistemin içine düşen eğitim camiası altı aydır her anlamda gereken çabayı göstermekte, ancak imkan farklılıkları nedeniyle her çocuk eşit şart ve olanakta eğitime ulaşamamaktadır. Hangi yaşta olursa olsun söylemesi de yaşanması da ağır bir yük olan “Yok” gerçekliği ile tanışan çocukların sırtındaki yükü hafifletmek, birincil hakları olan eğitim ile buluşturmak adına ülke çapında birçok kampanyanın gündemde olduğu şu günlerde ilçemizde de tablet, bilgisayar veya internet erişimi olmayan 725 öğrenci olduğu tespit edilmiştir” dedi.
Kavak, “çocuklarımızın uzaktan eğitime uzak kalmaması, diğer yaşıtlarıyla birlikte eşit şartları paylaşabilmeleri adına Ortaca Kaymakam’ı Sayın Oktay Erdoğan öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak “Yok’un Yükünü Paylaşıyoruz “adlı projeyi başlatmış bulunmaktayız. Bu proje kapsamında 725 öğrencimizin mağduriyetleri giderilerek onların eğitimde çevrim içi olması planlanmaktadır. Yaşadığımız toplumda çocuğun gelişimine olumlu katkılar sağlayabilecek ortamların oluşturulabilmesi ve çıkacak sorunların önlenmesi ancak her birimizin sorumluluk bilinciyle elini taşın altına koymasıyla gerçekleşebilecektir. Ortaca olarak uzatacağımız eller çocuklarımızın yüzlerine gülümseme yarınlarına ışık olarak yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.
Projenin tanıtımı için, çeşitli afiş ve broşürler hazırlanarak vatandaşlara dağıtıldı. Projeye destek vermek isteyen vatandaşlar, ortaca@48meb.gov.tr internet adresi ve 02522805074 ve 05313463699 nolu telefonlardan ulaşabilecekler.

Etiketler: » » » »
938 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ