logo

MUĞLA’NIN FARK YARATAN ÖĞRETMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

MUĞLA’NIN FARK YARATAN ÖĞRETMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

MUĞLA’NIN FARK YARATAN ÖĞRETMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından, eTwinning projeleri ile “Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi” alan öğretmenler ile “eTwinning Okulu” olan okul yöneticilerine eTwinning ödülleri verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törene; İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, eTwinning Ulusal Destek Servisi Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer, İzleme ve Değerlendirme Sorumlusu Ezgi Ulutan, İçerik ve Eğitim Sorumlusu Ertan Kocabaş, İl ve İlçe millî eğitim yöneticileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, eTwinning Muğla tanıtım videosu ile devam etti. Ardından  YEĞİTEK Ulusal Destek Servisi Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay konuşmalarını gerçekleştirdi.

Programda konuşan eTwinning Ulusal Destek Servisi Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer “Öncelikle misafirperverlikleri için Muğla Millî Eğitim Müdürü Emre Çay’a ve Muğla eTwinning ekibine teşekkür ediyorum. Muğla’da müthiş bir gelişme var. Öğretmenlerimiz nitelikli ve nicelikli projeler ortaya koyuyorlar. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini yurt dışı kaynaklı beslemek, dijital içerik geliştirmeleri ve eğitim ortamları oluşturmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Muğla’nın fark yaratan öğretmenlerine ve okul yöneticilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“eTwinning projeleri ile fark yaratan, ezber bozan, dört duvarın arasına sıkışmadan eğitimi sınıfının dışına çıkarabilen ve bu mesleği icra ederken hakkını fazlasıyla veren öğretmenlerimizle bir arada olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz” diyen  Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY,  “2020 yılı eTwinning çalışmalarıyla eTwinning ödülü almaya hak kazanmış tüm öğretmen ve yöneticilerimizi kutluyor, Muğla’nın eğitim kalitesini yükseklere taşıyan başarılı çalışmaları ve emekleri için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Muğla Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, “Sergiledikleri örnek çalışmalarla 338 Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi alarak ve 53 eTwinning Okulu olarak bizlere bu gururu yaşatan okul müdürlerimi ve öğretmenlerimi, canı gönülden kutluyorum. 2020-2021 eğitim öğretim yılında ilimizden birçok öğretmenimiz, eTwinning ile tanışmış ve projeler uygulamıştır ve bu sayımız hızla artmaya devam edecektir. Eğitime alternatif bir bakış açısı getiren, eğitimi geliştirmeye gönüllü ve kararlı eğitimcilerimizle daha çok başarılara imza atacağız.” dedi.

eTwinning portalında yer alarak Avrupa ve Ulusal Kalite Ödülü ne sahip olmanın önemine değinen İl Müdürü Emre Çay “İşbirlikçi öğrenme projesi olan eTwinning, Avrupa ülkeleriyle okul ortaklığının kurulması, ulusal ve uluslararası iletişim ve iş birliği oluşması açısından önem arz ediyor. Öğretmenlerimiz kendilerini mesleki yönden geliştirme imkânı bulurken öğrencilerimiz ise bilişim teknolojileri, yabancı dil becerileri gibi konularda güçlü bir öğrenme deneyimi yaşıyorlar. Farklı kültürleri tanıyarak bakış açılarını geliştiriyorlar. Çok iyi niteliklere sahip eTwinning projeleri oluşturan okullarımız ve öğretmenlerimiz aldıkları Avrupa ve Ulusal Kalite Ödülleri ile bir nevi eğitimin markası haline gelip emsallerine örnek teşkil ediyorlar. Okul yöneticisi, öğretmen ve öğrencilerimizin motivasyonu artıyor. Bu sayede eğitim kalitemiz yükseliyor. Kovid-19 salgın süreci de gösterdi ki bu platformda var olan öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim sürecine daha kolay adapte olurken proje çalışmalarına da etkin bir şekilde devam ettiler. Aynı zamanda Web 2.0 araçlarına da hâkim oldukları için öğrencileri için online eğitimi daha dikkat çekici hale getirebildiler. eTwinning çevrim içi yürütüldüğü için proje çalışmaları, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta sekteye uğramadan verimli bir şekilde sürdürüldü. Eğitimde dijitalleşmenin başladığı bu dönemde eTwinning gibi dijital platformda yürütülen projeler daha da önem kazandı.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ve eTwinning Muğla İl Koordinatörü Semra Ayata’ya; YEĞİTEK Ulusal Destek Servisi Koordinatörü Mehmet Fatih Döğer plaket takdim etti.

Ardından, Muğla’da toplam 338 “Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi” alan öğretmenler ile “eTwinning Okulu”  olan 53 okulun yöneticilerine belgeleri takdim edildi.. 

Ödül töreninin ardından, öğretmenlerin yıl boyunca yürütmüş olduğu eTwinning projelerinden oluşan ürünlerin sergilendiği fuaye alanı gezildi.

Etiketler: » »
563 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ