logo

MUĞLALI İSLAM ÂLİMİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

MUĞLALI İSLAM ÂLİMİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

MUĞLALI İSLAM ÂLİMİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Hayatını kaybeden İslam, Kuran ve Kuran Üzerine eserler yazan Muğlalı yazar İlhan Armutçuoğlu,Kurşunlu Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Ula Oyru Namnam Mescidindeki aile mezarında toprağa verildi.

İslam, Kuran ve Kuran Üzerine eserler yazan Muğlalı yazar İlhan Armutçuoğlu, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Armutçuoğlu, Kurşunlu Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Ula Oyru Namnam Mescidindeki aile mezarında toprağa verildi.

AK Parti Muğla eski Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır’ın kayınpederi, İslam, Kuran ve Kuran Üzerine eserler yazan Muğlalı yazar İlhan Armutçuoğlu tedavi hastanede hayatını kaybetti.

Armutçuoğlu’nun cenazesi Kurşunlu Camiinde kılınan ikindi namazının ardından Ula Oyru Namnam Mescidindeki aile mezarında toprağa verildi.

Kurşunlu Camiinde düzenlen cenaze törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Dr. Mehmet Nil Hıdır, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, Saadet Partisi İl Başkanı Cebrail Tümenci, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Ruşen Arvas, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze namazını Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı kıldırırken, Armutçuoğlu’nun cenazesi de defnedilmek üzere Ula’ya götürüldü.

İLHAN ARMUTÇUOĞLU KİMDİR?

1937 Muğla ili Ula ilçesi doğumlu İlkokulu Ula’da (1949), imam-Hatip Okulunu Isparta’da bitirdi. (1959). İmam-Hatip olarak ilk görevi Marmaris ilçesinde aldı. (1961). Daha sonra Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi (1966).11.12.1967 tarihinde Muğla İl Müftüsü, 1971 yılında Manisa il Müftüsü olarak atandı. 1981 yılına kadar İzmir merkez vaizliğinde bulundu. Kasîde-i Bürde, Kasîde-i Ziyâiyye, Münâcât-i Ebû Bekrini’s siddîk adli manzum tercümeleri basılmış olup, Divân-i Leyla Hanim basıma hazırdır. Çeşitli dergilerde yayımlanmış makale ve incelemeleri vardır. Evli ve altı çocuk babası olup, Arapça ve Farsça biliyor.

Muğla Gazetesi

Etiketler: » » » » »
456 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ