logo

MUĞLA’DA ÖĞRETMEN ETKİLEŞİM GÜNLERİ BAŞLADI

MUĞLA’DA ÖĞRETMEN ETKİLEŞİM GÜNLERİ BAŞLADI

MUĞLA’DA ÖĞRETMEN ETKİLEŞİM GÜNLERİ BAŞLADI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan Öğretmen Etkileşim Günleri Projesi, Menteşe ilçesinde görev yapan öğretmenlerin katılımıyla Yenice Yeşil Vadi’de düzenlenen oryantiring etkinliğiyle başladı.

Muğla’daki öğretmenler arasında etkileşimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen “Öğretmen Etkileşim Günleri” başladı. Projeyle eğitimin baş aktörü öğretmenler; düzenlenen eğitim, kültür, tarih, spor, sanat ve doğa etkinlikleriyle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini paylaşma imkanı buluyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde düzenlenen oryantiring etkinliğinde öğretmenlerle buluştu. Etkinlik öncesinde öğretmenlerle hasbihal eden İl Müdürü Emre Çay, doğa yürüyüşü ve doğadaki satranç olarak adlandırılan oryantiring etkinliğinde öğretmenlere eşlik etti.

Öğretmenlere verilen oryantiring başlangıç eğitiminin ardından İl Müdürü Emre Çay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyit Güven Yılmaz ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü’nün katılımıyla öğretmenler arasında oryantiring müsabakası düzenlendi. Müsabaka sonrasında Yenice Yeşil Vadi’nin doğal güzellikleri arasında öğretmenlerle doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Öğretmenlerin mesleki alanlarının yanı sıra kendilerini sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda geliştirmelerinin motivasyonlarını artırdığını belirten İl Müdürü Emre Çay, “Öğretmenlerimizle farklı ortamlarda sıcak bir sohbet eşliğinde birlikte yapılan keyifli etkinliklerin ne denli rahatlatıcı ve motive edici olduğunu hep birlikte hissettik. Katılımları dolayısıyla değerli meslektaşlarıma ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje etkinlikleri iki ana temadan oluşuyor. İlk tema kültür, tarih ve sanat; ikinci temada ise çevre, doğa ve spor var. 13 ilçede düzenlenecek olan eğitim, spor, sanat ve kültürel etkinliklerle ,öğretmenler yıl boyunca buluşturulmaya devam edecek.

Kültür, tarih ve sanat etkinlikleri kapsamında öğretmenlere yönelik tarihi yerleri ve müzeleri ziyaretler, konserler ve gösteriler, film ve belgesel gösterimleri, sanat atölyeleri, kültürel festivaller, konferanslar ve seminerler, geleneksel halk dansları ve müzik gösterileri, edebiyat etkinlikleri, yerel el sanatları ve zanaat etkinlikleri, tarihi yürüyüşler ve geziler düzenlenecek.

Çevre, doğa ve spor etkinlikleri kapsamında ise doğa yürüyüşleri ve doğa keşifleri, bisiklet turları, kamp ve izcilik etkinlikleri, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm seminerleri, ekolojik bahçe ve tarım etkinlikleri, doğa fotoğrafçılığı ve doğa resim atölyeleri, spor turnuvaları ve yarışmaları düzenlenecek.

Etiketler: » » »
198 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ