logo

MUĞLA’DA MESCİD-İ AKSADAKİ SALDIRIYA KINAMA

MUĞLA’DA MESCİD-İ AKSADAKİ SALDIRIYA KINAMA

Muğla da sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki saldırılarını ortak bir basın açıklamasıyla kınadı.

“Mescid-i Aksa’ya sahip çık, işgale dur de” başlıklı yapılan ortak basın açıklamasında, Mescid-i Aksa’da İsrail polisi tarafından yapılan saldırıya karşı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Muğla Şube Başkanı Av.Kazım Demir, Sağlık-sen Genel Başkan Yrd. Yusuf Dural, Önder Muğla İl Başkanı Sefa Kara, Sağlık-sen Başkanı Özcan Çİçek,Eğitim Bir-Sen Başkanı Önder Uçak, Cihannüma Muğla Teşkilatı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muğla Başkan Yrd. Mehmet Keleş, Muğla Ensar Vakfı Başkanı Sabahattin Akkır, İlim Yayma Cemiyeti Muğla Başkanı Ayhan Balcı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Muğla Başkanı Muhammet Safa Altan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yrd. , Memur-Sen Hanımlar Komisyonu Başkanı Saniye Dikmen ve Memur-Sen Muğla İl Başkanlığı’na bağlı tüm sendikalarca bir araya gelindi.

Müsiad Başkanı Av.Kazım Demir’in okuduğu basın açıklamasında;

Unutmak felakettir…

Biz bugün burada hatırlatma yapmak için, o, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık.

Filistin, saldırı altında…

Kudüs, kirli postallar altında eziliyor…

Mescidi Aksa, gettolaşmış ruhların, terörist canilerin tasallutu altında.

Adı filistin başkenti Kudüs, manevi zemini Mescidi Aksa olan Bağımsız ve Özgür bir devlettir.

Siyonizm’in bilindik ilizyonlarına aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin sığınağı söylemlerin tazyikine kapılmadan bu kutlu mücadeleye devam edeceğiz.

“Asra yemin olsun ki, insan mutlaka ziyandadır. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.” İlahi hükmünce hareket edip adalet sağlanıncaya, mescidi aksa ve Kudüs özgürleşinceye ve dahi Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Herkes bilsin ve duysun ki,

Mescid-i Aksa barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir.

Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir.

Herkes bilsin, duysun ve inansın ki;

Kudüs Filistindir.

Kudüs İslam şehridir.

Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir.

Ve herkes şunu görecek ki;

Filistin, örgür ve bağımsız yaşayacak.

Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak.

İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak.

Mescidi Aksa’da ,Siyonizm’in postal izleri temizlenecek, insanlık ve Müslümanlar ve onlara kulak veren devletler hem küresel hem de diplomatik intifada başlatacaklar.

Biz buna varız.

Biz, Muğla Sivil Toplum Kuruluşları olarak, adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz.

Kudüste adalet bütün dünyada adalet demektir.

Çünkü adaletin düşmanı Siyonizm ve onun beslendiği emperyalizmdir. “dedi.

Etiketler: » » » » »
881 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ