logo

MUĞLA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

MUĞLA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

MUĞLA’DA İLKÖĞRETİM HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Yeni eğitim ve öğretim yılı açılışı ve “İlköğretim Haftası”, Muğla’da coşkuyla kutlandı. 

2022-2023 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası programı, Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunma törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Serap Aksel, Hasan Arslan, Ferman Akbulut; Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, il/ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sundu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile devam etti. 

Vali Orhan TAVLI Öğrencileri kabul etti

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, minik öğrenciler ve öğretmenleri eşliğinde yeni eğitim öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Muğla Valisi Orhan TAVLI’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, öğrenciler Vali Orhan TAVLI’ya çiçek takdim ettiler. 

İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası kutlama programı Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulunda gerçekleştirildi. Programa, Vali Orhan Tavlı’nın yanı sıra Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, il protokolü, öğretmen, öğrencilerin ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdimi ile devam etti. 

Açılış Konuşmasını İl Müdürü Emre ÇAY yaptı

Yeni eğitim öğretim yılı açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay gerçekleştirdi. Muğla eğitim ailesi olarak 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını ve mutluluğunu birlikte paylaştıklarını belirten İl Müdürü Emre Çay, “Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, çalışanlarımıza, velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, okulla bu yıl tanışacak evlatlarımıza ve aramıza yeni katılacak meslektaşımıza başarılar diliyorum.” dedi. 

İl Müdürü Emre Çay konuşmasına su sözlerle devam etti. “Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmanın temel şartı, hiç kuşkusuz nitelikli bir eğitimle mümkündür. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi; bilimsel ve teknolojik donanımların yanında, evrensel, millî ve manevî değerlerle donatarak ne kadar iyi yetiştirebilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. 

Muğla resmi özel 12.935 yönetici ve öğretmen ile yaklaşık 165 bin öğrencisiyle yeni eğitim öğretim yılına hazır 

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizin himayelerinde devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek bu doğrultuda yeni nesiller yetiştirmek üzere tüm eğitim ortamlarımızı 2022 – 2023 eğitim öğretim yılına hazırlamak için tüm enerjimizi ortaya koyduk. Öğrencilerimizin daha güvenilir, daha sağlam daha modern eğitim ortamlarında öğrenim görebilmelerini sağlamak adına çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir. Bu itibarla resmi özel 12.935 yönetici ve öğretmen ile yaklaşık 165 bin öğrencisiyle ailemiz yeni eğitim öğretim yılına hazır durumdadır.

Ülkesini, bayrağını seven, başarılı ve mutlu bireyler yetiştirme hedefindeyiz

Muğla Milli Eğitim olarak ilimizde eğitim alanında her yıl, bir önceki yıla göre daha iyi konuma gelebilmek adına var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm çabamız, her çocuğumuzu ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat verecek eğitim ortamları oluşturarak ülkesini, bayrağını seven, başarılı ve mutlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. 

Sevgili öğrenciler, sizler bizim umudumuz, aydınlık yarınlarımızsınız.  Bu eğitim -öğretim yılında da büyük bir kararlılık ve gayretle hedeflerinize ulaşmak için  disiplinli bir şekilde çalışarak elde edebileceğinizi unutmayın. 

Değerli öğretmen arkadaşlarım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” sözünden hareketle, ülkemizin geleceğini inşa etmenin onuru, siz değerli öğretmenlerimizin alınlarında bir yıldız misali parlamaktadır. Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği çağımızda ülkemizin geleceği olan çocuklarımız  için büyük bir özveriyle çalıştığınızı ve çalışacağınızı biliyor; sizlere başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.

Başarılı bir eğitim, okul aile iş birliği ile sağlam temeller üzerine oturur

Kıymetli veliler, bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınız olan çocuklarımızı geleceğin dünyasına hazırlarken en büyük destekçimiz hiç kuşkusuz sizlersiniz. Başarılı bir eğitim, okul aile iş birliği ile sağlam temeller üzerine oturur. Sizlerin okul ve öğretmenler ile iş birliği içinde olmanız çocuklarımızın başarılı ve mutlu olması için çok önemlidir.” diyerek sağlıklı, mutlu, başarılı bir eğitim – öğretim yılı temennisinde bulundu.

Program Okunan Şiirlerin ardından Dumlupınar İlkokulu öğrencilerinin zeybek gösterisi ile devam etti.

İlk Ders Zili Çaldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı beraberindeki protokolle birlikte ilk ders zilini çaldı. Çalan zille birlikte öğrenciler coşkuyla sınıfları doldurdu. Ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı, protokol eşliğinde sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutlayan Vali Orhan Tavlı ve il protokolü, ilk gün heyecanı yaşayan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Etiketler: » » » »
313 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ