logo

MUĞLA’DA AKADEMİK YIL BAKAN KASAPOĞLU’NUN KATILIMI İLE AÇILDI

MUĞLA’DA AKADEMİK YIL BAKAN KASAPOĞLU’NUN KATILIMI İLE AÇILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2022-2023 yılı Akademik Açılış programı, Üniversite Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirilen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar, “Üniversitemiz 30 yaşını doldurdu. 30 yıllık bir tecrübemiz oldu. Bu süreçte 100 binin üzerinde mezun verdik. Muğla’da gerçekleşecek iyi işlerin parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun ” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2022-2023 yılı Akademik Açılış programı, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. Program, Saygı Duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Anıt Şeref Defteri’nin imzalanması ile devam etti.

PROGRAM ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNDE DEVAM ETTİ

Akademik Açılış Töreni, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda devam etti. Bartın’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden maden şehitlerinin de anıldığı programa Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavısı Oğuzhan Dönmez, milletvekilleri, protokol üyeleri, öğretmen ve öğrencilr katıldı.

Ardından üniversite iklim elçisi öğrencisi Mülkibar Çiftçioğlu yaptığı konuşmada, iklim krizi ile ilgili uyarılarda bulundu, alışkanlıklarımızın değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında dört farklı puan türünde üniversiteye ilk sırada yerleşen öğrencilere başarı belgeleri verildi.

REKTÖR KAÇAR: “30 YILDA 100 BİNİN ÜZERİNDE MEZUN VERDİK “

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar törende yaptığı konuşmasında, “Bartın’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden maden şehitlerimizi anıyorum. Üniversitemizin 5’inci rektörü olarak Muğla’da gerçekleşecek iyi işlerin parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun.

Üniversitemiz 30 yaşını doldurdu. 30 yıllık bir tecrübemiz oldu. 100 binin üzerinde mezun verdik. 45 bini aşan öğrenci Muğla’da eğitim görüyor. 2 bine yakın öğretim elemanımız bulunuyor. Pandeminin ardından üniversitemizde dersler artık yüz yüze yapılıyor. Yurt dışı programlarımız da hareketlendi. Üniversitemizde yaklaşık 1500 yabancı öğrenci barınıyor” dedi.

Kaçar öğrencilere de seslenerek, öğrencilerin 4 yıllık üniversite yaşamları boyunca dersler dışında kişisel gelişime de önem vermeleri gerektiğini, farklı bir dil öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Daha sonra İhsan Fazıoğlu tarafından akademik açılış dersi verildi.

BAKAN KASAPOĞLU’NDAN SITKI KOÇMAN’A TEŞEKKÜR

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu, “Yeni akademik yılın hepimiz için hayıırlı olmasını diliyorum. Bartın’da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden değerli kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Millet olarak bu büyük acıyı hep birlikte paylaşıyoruz. Yaralı kardeşlerimiz için dularımız ve doktarlarımız onların yanında.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi belli bir aşama katetti. Bu sürece katkısı olan başta Sıtkı Koçman olmak üzere tüm akademisyenlerimizi kutluyorum. Muğla’da yeni tesislerimiz için protokol törenimiz olacak. Tüm çalışmalarımızın Muğlamız ve gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“MUĞLA’DA 21 YIL ÖNCE YURT KAPASİTESİ 2 BİN 673, BUGÜN 13 BİN 830”

Kasapoğlu, “Üniversiteler bizim bakanlık olarak en önemli paydaşımız. Dünyanın en kapsayıcı, en geniş bir yurt sistemini yönetiyoruz. 81 ilde 251 ilçede 850 bin kapasiteli 800’den fazla yurt var. 38 ülkeden daha fazla bir nüfusa hizmet veriyoruz. Muğla’da 21 yıl önce 2 bin 673 olan yatak kapasitesi, bugün 13 bin 830 kapasite ile öğrencilerimizin hizmetinde. Gençlerimizin yeni yurtlarımızla en güzel şekikde hizmetindeyiz. Ülkemizde var olan yurt talebini rekor yerleştirme oranıyla taçlandırdık. Gelen 100 kişiden 92’sini yerleştirdik. Bunun en güzel örneklerinden biri Muğla’dır. Muğla il merkezinde tüm yurt talebini karşılamış olacağız. Yurt ücretlerine bu yıl hiç zam yapmadık. Beslenme yardımında da rekor seviyede artış yaptık. Kredi geri ödemelerindeki enflasyon kaynaklı farkı kaldıracağız” diye konuştu.

Haber:Altar Zeyhan

Etiketler: » » » » »
372 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ