logo

MUĞLA’DA 51 KAPALI OKUL KÖY YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

MUĞLA’DA 51 KAPALI OKUL KÖY YAŞAM MERKEZİ OLUYOR

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kapalı köy okullarının tekrar canlandırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında köylerde atıl ve kapalı duran okullar, revize edilip restorasyonu gerçekleştirilerek köyün ihtiyaçları doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane ve köy yaşam merkezi olarak hizmete açılıyor. Muğla genelinde kapalı köy okulları da dönüşüm yaşayarak 26 anasınıfı, 19 ilkokul, 51 halk eğitimi merkezi, 51 köy yaşam merkezi olarak tekrar hizmet vermeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe’nin Yerkesik mahallesinde açılan Köy Yaşam Merkezini ziyaret etti. Köy Yaşam Merkezine dönüştürülen köy okulunda Halk Eğitim bünyesinde açılan ahşap işçiliği, dikiş atölyesi, sabun yapımı ve distilasyon atölyelerinde incelemelerde bulunan İl Müdürü Emre Çay, merkezde faaliyet gösteren yaz etkinlik kurslarına katılan öğrenciler ile bir araya geldi.

LAVANTA HASADI YAPILDI

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, GEKA destekli “Akıllı Tarım Akıllı Arıcılık Projesi” kapsamında gerçekleştirilen arıcılık eğitimi ve tarımsal faaliyetleri yerinde inceleyen İl Müdürü Emre Çay, Proje kapsamında okul bahçesinde dikilen lavantaların ilk hasadını kursiyerler ve öğrencilerle birlikte yaparak distilasyon atölyesinde kurulan makinelerde lavanta yağı üretimine eşlik etti.

KAPALI KÖY OKULLARI YENİDEN CANLANIYOR

Kapalı ve yıllardır kullanılmayan köy okullarının eğitim, sosyal aktiviteler ve akıllı tarım uygulamalarının yapıldığı birer yaşam merkezine dönüştürüldüğüne vurgu yapan İl Müdürü Emre Çay, “Aktif olarak kullanılmayan köy okullarımızı, bölgenin ihtiyaçlarına göre anasınıfı, ilkokul ve kurs merkezleri gibi eğitim kurumlarına ve yaşam merkezlerine dönüştürerek öğrencilerimizin ve köy halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında kapalı ve kullanılmayan 51 köy okulumuz daha köy yaşam merkezi olarak aktif hale gelerek bünyesinde oluşturulan farklı alanda atölyelerle hizmete başlayacaklar.

AKILLI TARIM VE ARICILIK UYGULAMA MERKEZLERİ

Aynı zamanda geçen yıl Teknoloji ve Sanayi Bakanlığınca onaylanan, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından destekli, Valimiz Sayın Orhan Tavlı himayelerinde Müdürlüğümüzce yürüttüğümüz Köy Okullarında Akıllı Tarım Akıllı Arıcılık Projesini uyguladığımız 5 köy okulumuzu da Bakanlığımızın Projesine entegre ederek Köy Yaşam Merkezine dönüştürdük. Bugün Yerkesik Köy Yaşam Merkezimizde akıllı tarımla üretimini gerçekleştirdiğimiz lavantalarımızın hasadını el birliğiyle yapmanın mutluluğunu yaşadık.” dedi.

Etiketler: » »
363 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ