logo

MUĞLA YEŞİLAY ‘DA BAŞKAN ŞENGÜR

MUĞLA YEŞİLAY ‘DA BAŞKAN ŞENGÜR

MUĞLA YEŞİLAY ‘DA BAŞKAN ŞENGÜR
Muğla Yeşilay da Başkan değişti. Yeşilay Genel Merkezi tarafından, Yeşilay Muğla Şube Başkanlığı’na Abdullah Şenol Şengür atandı. Yeşilay Kongresi Muğla Sıtkı Koçman Üniveristesi Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını Yeşilay Ege bölge koordinatörü Ümit Ülkü yaptı.
Kongreye İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay,Sivil toplum örgütleri başkanları ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.
Başkan Şenol Şengür yaptığı açıklama da; 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla “kamu yararına çalışan dernek” statüsünü kazanan Türkiye Yeşilay Cemiyeti, kuruluş felsefesine uygun olarak zamanla çalışma/mücadele alanlarını genişletmiştir. Buna göre amacını ‘yurdumuzda ahlâkî ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde; tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı nesiller yetiştirmek’ olarak güncellemiştir.
Cemiyetimiz bu çalışmalar dâhilinde bağımlılıklarla mücadele etmek üzere, ulusal ve uluslararası kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli iş birliği ve ortak çalışma organizasyonlarını geliştirmekle mükelleftir.
Bir asrı aşan çalışmalarıyla var olan bir cemiyet olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında, Muğla’mızda, devletimizin ilgili birimlerinin yanı sıra, hepimizin topyekûn desteği ile mücadelemizi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz.

Tüm yönetimi, danışmanlık merkezimizin uzman kadrosu ve gönüllüleriyle Yeşilay Cemiyeti Muğla Şubesi olarak gücümüze sizlerle güç katacağımız çalışmalar hedeflemekteyiz.

Dil, din, ırk, soy, ideoloji, ekonomi, gelir, kültüre bakmaksızın insan ayırt etmeyen bağımlılık illetine karşın, biz de “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla insan merkezli yaklaşarak bilhassa gençler hedefinde tüm Muğla için ülkemize örnek olacak faaliyetler gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

Yeşilay Muğla Şube Başkanlığı yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;Başkan Biyolog Abdullah Şenol Şengür, Başkan yardımcısı Prof.DR Sebahattin Çevikbaş, Sks Daire Başkanı Şamil Aktürk, İl Meb Müdür yrd Seyit Güven Yıldız, Kadın Doğum Uzmanı Seçil Günay Yıldız, Menteşe ilçe sağlık müdürü Ali Volkan Cesur, Alperen Dağaşar, Esra Canpolat, Hakan Kacar, Mehmet Akgün, Erdal Çil, Baki Gencel, Meliha özergin, Lale yıldız, Barış Can Topçu, Atakan Kılıçer olarak açıklandı.

Etiketler: » »
267 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ