logo

MUĞLA ÖĞRETMENLERİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE DERS KiTAPLARI ve ÖĞRETİM MATERYALLERİ HAZIRLIYOR

MUĞLA ÖĞRETMENLERİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE DERS KiTAPLARI ve ÖĞRETİM MATERYALLERİ HAZIRLIYOR

MUĞLA ÖĞRETMENLERİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE DERS KiTAPLARI ve ÖĞRETİM MATERYALLERİ HAZIRLIYOR

Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonlarındaki öğretmenler, ders ve etkinlik kitaplarının yanında dijital içerikler üretiyor, bu içerik ve materyaller ülke genelinde liseler ve EBA’da öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla’da 2016 yılından bu yana görev yapmakta olan kitap yazım komisyonları, takdire şayan çalışmalar sergiliyor. Hazırlamış oldukları ders materyalleri, Bakanlık tarafından onaylanarak Türkiye genelinde ders kitabı ve ders aracı olarak kullanılıyor. Komisyonlarda yazar (alan uzmanı), grafik tasarım uzmanı, rehberlik uzmanı, dil uzmanı, ölçme ve değerlendirme uzmanı, program uzmanı öğretmenler yer alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe, Ortaca ve Fethiye olmak üzere üç ilçede konumlanan ortaöğretim kitap yazım komisyonları öğretmenleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya geldi. İl Müdürü Emre Çay, öğretmenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek yürütülen güncel faaliyetler hakkında da bilgi aldı.

Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonları İl Koordinatörü olarak görev yapan İngilizce Öğretmeni Fethi Çimen, 7 yıldır yürütmekte oldukları çalışmalar hakkında İl Müdürü Emre Çay’a bilgi verdi. İngilizce komisyon başkanı ve İngilizce kitapları yazarı da olan Fethi Çimen, “Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonları olarak sorumluluğu çok büyük çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla, geçtiğimiz yoğun süreçlerde sadece akademik olarak değil çok güçlü bir ekip çalışması da gerekiyor. İlk etapta, ders kitabı hazırlama adına hizmet vermeye başlasak da dünya genelinde ortaya çıkan ihtiyaçlara paralel olarak değişen materyal ve içerik türlerinin yanı sıra, özellikle pandemiden sonra uzaktan eğitime yönelik dijital içerikler, videolar, animasyonlar hazırlamak da sorumluluklarımız arasına girdi. Bu dinamik süreçlerde beklentileri karşılayabilmek adına sürdürülebilir bireysel gelişim çabalarımıza ek olarak,  Bakanlığımızın düzenlediği çalıştaylar vasıtasıyla bilgilerimizi güncelliyor ve içerik oluşturma faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunun dışında dünya genelindeki müfredatların analizlerini ve çevirilerini yaparak kendi öğretim programlarımızla karşılaştırıyor, Bakanlığımıza raporlar sunuyoruz. EBA’da yazdığımız ders kitaplarımız ve hazırladığımız sorular da mevcut. Beceri ve etkinlik temelli, oyun temelli kitaplarımız da var. Bir kısmı sadece çevrim içi kullanılabiliyor. Hazırladığımız materyallerin Bakanlığımız tarafından onaylanarak Türkiye ve  Bakanlığımız koordinasyonundaki bazı yurt dışı öğretim kurumlarındaki  öğrencilere katkı sunması bizleri mutlu ediyor, onurlandırıyor.” dedi.

Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Çok Büyük Kitlelere Ulaşıyor

Menteşe’de bulunan Ortaöğretim İngilizce Kitap Komisyonu tarafından hazırlanan 10. Sınıf İngilizce Ders Kitabı ve 12. Sınıf İngilizce Ders Kitabı ile EBA’ da bulunan Beceri Temelli Seviyelendirilmiş Etkinlik Kitapları, 9, 10 ve 12. Sınıf Oyun ve Etkinlik Kitapları halen Türkiye genelinde öğretmen ve öğrencilerin kullanımına açık.

Fethiye’de bulunan Tarih Komisyonu ise Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi 11. Sınıf Ders Kitabı, Kavram Kitabı, Akıllı Defter Projesi, Taslak Öğretim Programı raporlandırmaları gibi birçok önemli görevi başarıyla yerine getirmiş bulunuyor. Komisyon hâlihazırda destekleyici e-içerikler üretiyor.

Ortaca’da bulunan Matematik Komisyonu ise halen okutulmakta olan ve Matematik alanında zirve olarak tanımlanan Fen Liseleri 12. Sınıf Ders Kitabı yazımı, Kavram Kitabı yazımı, Taslak Öğretim Programı yazımındaki görevlerini başarıyla yerine getirdiler ve sürdürüyorlar. Komisyon tarafından yazılmış olan ve Talim ve Terbiye Kurulu tarafından ders kitabı olarak onay almış bulunan Anadolu Liseleri 12. Sınıf Ders Kitabı da önümüzdeki yıldan itibaren öğretmen ve öğrencilerle buluşacak.

Yoğun üretim süreçlerinde oluşan ihtiyaca binaen Menteşe ilçesinde de destekleyici, yeni bir Matematik Komisyonu daha oluşturuldu. Bu genç komisyon da kendisinden istenen içeriklerin sunumu ve destekleyici görevleri başarıyla yerine getirdi. Ayrıca halen liselerde okutulmakta olan Trafik Kültürü ve Sağlık Bilgisi Ders Kitabı da Muğla ve Balıkesir Komisyonları tarafından ortaklaşa çalışma ile yazılmış bir içerik olarak öğretmen ve öğrencilere hizmet vermekte.

Ayrıca İngilizce, Matematik ve Tarih komisyonları, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün materyal sitesinde yayımlanmak üzere üst düzey düşünme becerilerini artırıcı soru hazırlama çalışmalarında da aktif görevler alarak önemli katkıda bulundular.

İngilizce Kitap Yazım Komisyonundan Referans Gramer Kitabı

İngilizce kitap yazım komisyonu, çalışmalarına ek olarak Referans Gramer Kitabı da hazırlıyor. İngilizce dil sınıflarına yönelik olarak soru setleriyle beraber hazırlanan Referans Gramer Kitabı, sınav temelli ve çok kapsamlı bir dil kitabı olma yönüyle dikkat çekiyor. Çeşitli seviyelerdeki öğrencilerin eş zamanlı kullanımına uygun içerik ve tasarımlarla, komisyonca hazırlanmakta olan bu kitabın, gelecek öğretim yılı başından itibaren öğrencilerle buluşturulması planlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, “Kitap yazma komisyonlarımız, adeta içerik geliştirme fabrikasına dönüştüler. Her birinize emeklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımıza, öğretmenlerimize ve yeni nesillerin yetişmesine çok büyük katkılar sunuyorsunuz. Ders kitapları ve dijital ortamdaki içeriklerin, sizler gibi alanında uzman, gayretli, özverili ve bu işe gönül vermiş öğretmenlerimiz tarafından hazırlanıyor olması ve Bakanlığımız tarafından takdir görmesi bizleri gururlandırıyor. Hepinizi canı gönülden tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

İl Müdürü Emre Çay’ın öğretmenlere hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyle ziyaret son buldu.

Etiketler: » » »
193 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ