logo

MUĞLA İLİNDE YETKİLİ SENDİKA YİNE TÜRK EĞİTİM-SEN

MUĞLA İLİNDE YETKİLİ SENDİKA YİNE TÜRK EĞİTİM-SEN

MAYIS-2023 MUTABAKATLARINA GÖRE MUĞLA İLİNDE YETKİLİ SENDİKA YİNE TÜRK EĞİTİM-SEN
Muğla Türk Eğitim_sen Başkanı Mürsel Özata yaptığı açıklama da;

MEB 3279+MSKÜ 616=3895
Türkiye sevdasını emek ve ekmek mücadelemizin önüne koyarak, kurulduğu günden beri ilkelerinden taviz vermeden, siyaset, sendika, mezhep, meşrep ayrımı yapmaksızın tüm kamu çalışanlarına kucak açan, sadece niceliğe odaklanmadan dost biriktirmeyi gönül kazanmayı kendisine şiar edinen sendikamız, Mayıs-2023 mutabakatlarına göre MEB 3279, MSK Üniversitesi 616 olmak üzere toplam 3895 üyesiyle Muğla ilinde geçen yıl olduğu gibi yine yetkili sendika olmuştur.
(Rekabet ettiğimiz diğer sendikalar EBS: 2787+307=3094, EİŞ: 2312+17=2329, ES:1388+124=1512,) Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi, kamu hayatında yetki mücadelesi verdiğimiz sayıca en yakın sendikaya 800 üye fark atarak Muğla’da hak sendikacılığının bayrağını şerefle dalgalandırmaya devam edecektir.
Sendikamızın sistemli bir şekilde kariyer basamaklarından bugüne yaşanan tüm siyasi ve sosyal olaylarda başta sosyal medya üzerinden yapılan algı yaratıcı paylaşımlarla tezyif ve tahkir edildiği böyle zor bir dönemde tüm teşkilatımız kenetlenerek yetkili olma özelliğimizi korumamızı çok anlamlı buluyorum.
Anlık, geçici dünyevi hırsların, mefkûrelerimizi çiğneyip geçmesine müsaade etmedik. Eğitim çalışanlarının haklı tepkilerinin sosyal medya üzerinden farklı mecralara sürüklenmesine izin vermedik. Tahrikler karşısında heva ve heveslerimize kapılıp akıl ve mantığımızı devre dışı bırakmadık.
Kamu çalışanlarının ortak haklarının bireysel menfaatlerle takas edildiği bir dönemde; rahatından vazgeçip, onuruna sahip çıkan, şahsiyetinden taviz vermeyip makamlardan vazgeçen, sosyal medyanın asılsız iddia ve ithamlarının büyüsüne kapılmadan sadece hak ve hakikatten yana oldukları için bize inanan, bize güvenen, bize destek olan vefalı üyelerimize,
Mesai mefhumu tanımaksızın, müthiş bir aidiyet duygusuyla, “eğitim çalışanları neredeyse biz oradayız” anlayışıyla okul, kurum, kuruluş, ev, işyeri, park, cadde fark etmeksizin koşturarak büyük bir özveriyle hak sendikacılığı tebliğ eden ilçe başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza, kadın kollarımıza, işyeri temsilcilerimize ve hiçbir unvanı olmadan teşkilatımız için gönülden çalışan üyelerimize,
Bize her konuda destek olan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın Önder Kahveci’ye ve diğer iş kollarımızın Genel Başkanlarına, hassaten Sayın Genel Başkanımız Talip Geylan’a ve Genel Merkez yöneticilerimize,
Eğitim iş kolundaki yetki mücadelemizde; bizi sürekli canlı ve diri tutan Eğitim Bir Sen’e, Eğitim-İş’e, Eğitim Sen’e, beraber yaşama kültürünün üst düzeyde olduğu Muğla’nın hoşgörü ikliminde rekabet ettiğimiz tüm sendikalara,
Hak mücadelemizde bizi yalnız bırakmayan, haklı taleplerimizi kamuoyuna duyurmada bize destek olan, sesimizin daha gür çıkmasını sağlayan kıymetli basın mensuplarımıza,
Teşkilat mensuplarımız, şahsım, Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu Sen Muğla İl Temsilciliği adına can-ı gönülden teşekkür eder, en derin şükranlarımı sunarım.
Muğla İlinde yetkili sendika olma sorumluluğumuzun şuurundayız. Buradan kamuoyuyla paylaşmak isterim ki; Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi olarak
–Sendikalar arasındaki rekabette zaman zaman gerginlikler yaşansa da yetkili sendika olmanın sorumluluğu ve ağırlığının farkında olarak eğitim iş kolundaki tüm paydaşlarımızla istişare yapmaya, ortak haklarda birlikte hareket etmeye, eğitim iş kolunda yaşanan haksızlıkların karşısında durmaya devam edeceğiz.
–Kamuda ehliyet, liyakat, adalet ve sadece devlete sadakate dayanan bir hak sistemin tesisi için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız.
–Hiçbir kamu çalışanın sendikasına, dünya görüşüne, etnisitesine, mezhebine, meşrebine bakılarak negatif veya pozitif ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.
-Anlık üye kazanma uğruna tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik vermeyeceğiz, bireysel çıkarlar vaat ederek üye yapmadık, yapmayacağız. İnsanların umutlarından, acziyetlerinden üye devşirmedik, devşirmeyeceğiz.
-Hiçbir kamu çalışanını tehdit, korku, şantaj ve baskıyla üye yapmadık, yapmayacağız. Demokrasinin en iyi yöntemi ikna etme dışında kendimizi ifade etme dışında hiçbir metot kullanmadık, kullanmayacağız. Gönlünü kazanmadan, rızasını almadan hiçbir kamu çalışanını üye yapmadık, yapmayacağız.
-Sendikaların icra makamı değil, danışma, istişare ve baskı grubu olması gerektiği bilinciyle bürokratik ve siyasi iradenin gölgesinde, omuzu üzerinden atış yaparak icra makamı yerine kendimizi koymadık, koymayacağız.
-Kamu alanında en alttan en üste bürokratik yapının sendikal mücadelede taraf olarak, orantısız güç kullanarak sendikal rekabete haksız müdahalesine izin vermeyeceğiz. Sendikal mücadeleyi düşmanlığa değil, sadece sendikacılar arasında sağlıklı bir rekabete dönüştüreceğiz.
-Demokratik kitle örgütü olarak demokrasinin öncelikle kendi teşkilatımızda sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için iç ve dış paydaşlarımızdan gelecek her türlü eleştiri, tavsiye ve katkıya açık olacağız. Ben bilirimci otokrat tutumla değil ortak akılla hareket edeceğiz.
-Türk Milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyet rejimi, Atatürkçülük, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma konularından ödün vermeden, farklı fikirlere saygı duyarak ve sağlıklı bir iletişimle kamu çalışma hayatında arzu edilen iş barışını sağlamaya çalışacağız.
-Türk Milli Eğitim sisteminde kamu ve şahıs yararı gözetilerek yapılacak her türlü güzel işlere ve projelere destek olacağız. Aynı minvalde, dayatma yapılmadan gönüllülük esasına göre İlimizde de eğitim öğretim adına yapılacak faydalı işlere destek olmaya devam edeceğiz.
-Kamu çalışanlarının problemlerinin çözümü için başta siyasi iradeye ve diğer siyasi partilerle güdümlü değil eş güdümlü bir şekilde sağlıklı bir diyalogu tesis ettik, etmeye devam edeceğiz.
-Türk Devletinin ve Türk Milletinin bekası için bir tehditle karşılaştığımızda 15 Temmuz’da olduğu gibi amasız, ancaksız Devletimizin yanında yer aldık, almaya devam edeceğiz.
30 yıldır gücünü sadece üyesinden alan, üyelerinin desteğiyle sendikacılık adına çok güzel işlere imza atan, haksızlıklar karşısında mücadele eden, Genel merkezinden, işyeri temsilcisine, Şube yönetiminden üyesine kadar kendi emekleriyle ilmek ilmek işleyerek hak sendikacılığının güçlü sesi olan Türk Eğitim Sen, kararlı, azimli yürüyüşüne devam edecektir.
Türk Eğitim-Sen daima Hakkın ve haklının yanındadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”dedi.

Etiketler: » » » »
218 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ