logo

MUĞLA İLİNDE YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM SEN!

MUĞLA İLİNDE YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM SEN!

Türk Eğitim sen Başkanı Mürsel Özata sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

15 MAYIS.2021 MUTABAKATINA GÖRE MUĞLA İLİNDE YETKİLİ SENDİKA TÜRK EĞİTİM SEN!
Kurulduğun günden beri sağlıklı bir şekilde üye sayısı arttıran Muğla şubemiz etkili sendikacılığını yetkili sendika olarak taçlandırarak Muğla’da hak sendikacılığının bayrağını şerefle dalgalandırmaya devam edecektir.
Türkiye’de direnişin son kalesi Muğla yetkiyi ilk alan il olarak sendikal mücadeledeki sorumluluğunu yerine getirmiştir.
Bu süreçte başta sendikamıza hiçbir bireysel çıkar beklemeksizin sadece hak ve hakikatten yana oldukları için bize destek olan, bize güvenen, omurgalı duruşlarıyla bize güç veren, vefalı, cesur yürekli
3963 üyemize,
Mesai mefhumu tanımaksızın, müthiş bir aidiyet duygusuyla, salgın hastalık sürecinde her türlü riski göze alarak (tüm kurallara riayet edilmiştir) “eğitim çalışanları neredeyse biz oradayız” anlayışıyla okul, kurum, kuruluş, ev, işyeri, park, cadde fark etmeksizin koşturarak büyük bir özveriyle hak sendikacılığı tebliğ eden ilçe başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza, kadın kollarımıza, işyeri temsilcilerimize ve hiçbir unvanı olmadan gönülden çalışan üyelerimize,
Bize her konuda destek olan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Sayın Önder Kahveci’ye ve diğer iş kollarımızın Genel Başkanlarına, hassaten Sayın Genel Başkanımız Talip Geylan’a ve Genel Merkez yöneticilerimize,
Eğitim iş kolundaki yetki mücadelemizde; bizi sürekli canlı ve diri tutan Eğitim Bir Sen’e, beraber yaşama kültürünün üst düzeyde olduğu Muğla’nın hoşgörü ikliminde rekabet ettiğimiz Eğitim Sen, Eğitim İş ve Teç Sen’e,
Hak mücadelemizde bizi yalnız bırakmayan, haklı taleplerimizi kamuoyuna duyurmada bize destek olan, sesimizin daha gür çıkmasını sağlayan kıymetli basın mensuplarımıza,
Teşkilat mensuplarımız, şahsım, Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu Sen Muğla İl Temsilciliği adına can-ı gönülden teşekkür eder, en derin şükranlarımı sunarım. Kamu çalışanlarının sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşayacağı günlere kavuşmak dileğiyle saygılarımı arz ederim!

Muğla İlinde yetkili sendika olmamız sorumluluk şuurumuzu daha da arttırmıştır. Buradan kamuoyuyla paylaşmak isterim ki; Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesi olarak
-Kamuda ehliyet, liyakat, adalet ve sadece devlete sadakate dayanan bir hak sistemin tesisi için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız.
-Hiçbir kamu çalışanına sendikasına, dünya görüşüne, etnisitesine, mezhebine, meşrebine bakılarak negatif ayrımcılık yapılmasına, ötekileştirmesine müsaade etmeyeceğiz.
-Anlık üye kazanma uğruna tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik vermeyeceğiz, bireysel çıkarlar vaat ederek üye yapmadık, yapmayacağız, insanların umutlarından, acziyetlerinden üye devşirmedik, devşirmeyeceğiz.
-Hiçbir kamu çalışanını tehdit, korku, şantaj ve baskıyla üye yapmadık, yapmayacağız. Demokrasinin en iyi yöntemi ikna ve kendimizi ifade etme dışında hiçbir metod kullanmadık, kullanmayacağız. Gönlünü kazanmadan, rızasını almadan hiçbir kamu çalışanını üye yapmadık, yapmayacağız.
-Sendikaların icra makamı değil, danışma, istişare ve baskı grubu olması gerektiği bilinciyle bürokratik ve siyasi iradenin gölgesinde, omuzu üzerinden atış yaparak icra makamı yerine kendimizi koymadık, koymayacağız.
-Kamu alanında en alttan en üste bürokratik yapının sendikal mücadelede taraf olarak, orantısız güç kullanarak sendikal rekabete haksız müdahalesine izin vermeyeceğiz. Sendikal mücadeleyi düşmanlığa değil sadece sendikacılar arasında sağlıklı bir rekabete dönüştüreceğiz,
-Demokratik kitle örgütü olarak demokrasinin öncelikle kendi teşkilatımızda sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için iç ve dış paydaşlarımızdan gelecek her türlü eleştiri, tavsiye ve katkıya açık olacağız. Ben bilirimci otokrat tutumla değil ortak akılla hareket edeceğiz.
-Türk Milletinin ve devletinin bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyet rejimi, Atatürkçülük, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkma konularından ödün vermeden, farklı fikirlere saygı duyarak ve sağlıklı bir iletişimle kamu çalışma hayatında arzu edilen iş barışını sağlamaya çalışacağız.
-Türk Milli eğitim sisteminde kamu ve şahıs yararı gözetilerek yapılacak her türlü güzel işlere ve projelere destek olacağız. Aynı minvalde, dayatma yapılmadan gönüllülük esasına göre İlimizde de eğitim öğretim adına yapılacak faydalı işlere destek olmaya devam edeceğiz.
-Kamu çalışanlarının problemlerinin çözümü için başta siyasi iradeyle ve diğer siyasi partilerle güdümlü değil eş güdümlü bir şekilde sağlıklı bir diyalogu tesis ettik, etmeye devam edeceğiz.
-Ortak haklarımız için diğer sendikalarda sadece asgari değil azami müştereklerde beraber hareket edeceğiz.
-Türk Devletinin ve Türk Milletinin bekası için bir tehditle karşılaştığımızda 15. Temmuzda olduğu gibi amasız, ancaksız Devletimizin yanında yer aldık, almaya devam edeceğiz.

“Kamu çalışanları verip el ele
Kimsenin kimseyi etmeden köle,
Üyeden yönetime gönül gönüle
Devam eder ebede hak mücadele” dedi.

Etiketler:
723 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ