logo

MUĞLA GENÇ YILDIZLAR YAZ KUR’AN KURSU 90 ÖĞRENCİYLE BAŞLADI

MUĞLA GENÇ YILDIZLAR YAZ KUR’AN KURSU 90 ÖĞRENCİYLE BAŞLADI

MUĞLA GENÇ YILDIZLAR YAZ KUR’AN KURSU 90 ÖĞRENCİYLE BAŞLADI

Muğla Menteşe İlçe Müftülüğü’ne bağlı olarak 1962’den bu yana hafız yetiştirmeye devam eden Muğla Kur’an Kursu bünyesinde yatılı yaz Kur’an kursu açıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı cami ve Kur’an kurslarıyla birlikte 3 Temmuz’da eğitime başlayan Genç Yıldızlar Yaz Kur’an Kursu’na 90 öğrenci kaydoldu. Kurs, Akçaova’da bulunan Şehit Mehmet Çetin Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında açıldı.

80’i yatılı, 10’u gündüzlü toplam 90 öğrenci ilk günden itibaren yoğun bir eğitime başladı. Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyenler öğrenmeye, okumayı bilenler okuyuşlarını ilerletmek için çalışıyor.
Kursun sonunda her bir öğrencinin belirli bir aşama kat etmesini hedeflediklerini belirten Muğla Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Veli Kaplan, öğrenciler için her türlü imkânın hazırlandığını belirtti. Kaplan, öğrencilerin kursu sevmesinin ve yüzlerindeki mutluluğu görmenin eğitim kadrosu ve hizmet edenlerin motivasyonunu artırdığını söyledi. Kontenjanların dolması nedeniyle yeni öğrenci kaydının durdurulduğunu da aktardı.

Her Gün Farklı Etkinlikler Yapıyorlar
5 Kur’an kursu öğreticisi, 5 belletmenin öğrencilerle yakından ilgilendiği kursta, derslerden sonra etkinlikler de yapılıyor. Öğrenciler ilk hafta izci lideri öncülüğünde tanışma-kaynaşma oyunları; gençlik liderleri eşliğinde koordinasyon ve grup oyunları oynadılar. Ok atmayı öğrendiler, sırayla ok attılar, futbol, basketbol, masa tenisi maçları yaptılar.
Öğrenciler kurs boyunca tabiat yürüyüşü, tabiatta hayatta kalma becerileri, çadır kurma, el işi etkinlikleri gibi farklı etkinlikler yapacaklar.

Yarışmalar ve Turnuvalar Yapılacak
Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma, Hadis Ezberleme yarışmalarının yanı sıra futbol ve masa tenisi turnuvaları da düzenlenecek. Yaz kursunun verimli şekilde değerlendirilebilmesi için her bir öğrencinin faaliyetlere aktif katılımı sağlanıyor; yarışma ve turnuvalara katılmaları hedefleniyor.
3 öğün sıcak yemeğin verildiği kursun sonunda öğrenciler, veliler, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir program da düzenlenecek.

Etiketler: » » » »
274 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ