logo

MUĞLA’DA TÖRE’NİN İDARESİNDEKİ MİLLİ EĞİTİM YÜKSELİŞ’E DEVAM EDİYOR

MUĞLA’DA TÖRE’NİN İDARESİNDEKİ MİLLİ EĞİTİM YÜKSELİŞ’E DEVAM EDİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK bünyesinde Ulusal Destek Servisi tarafından yürütülen e- Twinning projesi ödül töreni düzenlendi. Bakanlık YEĞİTEK Ulusal Destek Servisi Yetkilisi Ezgi Ulutan’ın  da katıldığı ödül töreni kovid-19 pandemisi sebebiyle çevirimiçi olarak gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü youtube kanalında canlı olarak düzenlenen ödül töreninde öğretmenler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve İlçe Müdürlerinden aldılar.13 ilçe milli eğitim müdürlükleri ile kurulan canlı bağlantıyla öğretmenlere belgeleri takdim edildi.   Ödül Töreni İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Video gösterimi ile başladı. Ardından programa Bakanlık adına katılan YEĞİTEK Ulusal Destek Servisi Yetkilisi Ezgi Ulutan bir konuşma yaptı. Ulutan konuşmasında  “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesinde, öğretmen ve öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerine ve evrensel özelliklere sahip bireyler olabilmeleri için birçok alanda güncellemeler yapıldığını belirtti. Bu kapsamda öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin arttırılmasına, eğitimde yapılandırıcı çalışmaya dair ulusal ve uluslararası çalışmaların yapılmasına önem verildiğini söyledi. Proje tabanlı öğrenme yaklaşımını temel alan geniş çevrimiçi ağa sahip olan e-Twinning projelerinin, öğretmen ve öğrencilerin 21.yüzyıl becerilerini kazanmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.”   Program Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE’nin konuşmalarıyla devam etti. TÖRE konuşmasına,  “Bugün, 2019-2020 eğitim öğretim yılı e-Twinning ödülü almaya hak kazanmış, öğretmen ve idarecilerimizin heyecanını, mutluluğunu paylaşmak için bir aradayız. Sergiledikleri örnek çalışmalarla 55 Ulusal Kalite Etiketi, 69 Avrupa Kalite Etiketi ve 29 e-Twinning Okul Etiketi alarak bizlere bu gururu yaşatan okul müdürlerimi ve öğretmenlerimi, canı gönülden kutluyorum. Vizyon sahibi, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren siz değerli meslektaşlarıma, iyi ki varsınız diyorum.” sözleriyle başladı. Muğla’da son sıralardan zirveye uzanan e-twinning yolculuğu  

2005 yılından beri Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında yürütülen ve en heyecan verici öğrenme toplulukları arasında yer alan e-Twinning faaliyetlerinin; ülkemizde 2009’dan beri sürdürüldüğüne dikkat çeken TÖRE, İlimizde e-Twinning faaliyetlerinin ilk yıllarda çok gerilerde olduğunu ve 11 yıl içinde büyük mesafe kat edildiğini belirtti. İlk yıllarda ülke sıralamasında son sıralarda olduğumuzu, 2017 yılında Muğla olarak 74. sırada yer alındığını belirten TÖRE son üç yılda ise büyük sıçrayış gerçekleştirerek en çok kalite etiketine sahip ilk 10 il arasına girmeyi başardığını ifade etti.  

Son 3 yılda büyük sıçrama 

TÖRE “2017’de Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan proje sayımız toplam 25 iken 2020’de bu sayıyı büyük bir sıçrama ile  335 ‘e çıkardık. 2017’de sadece 2 okulumuzun e-Twinning okul levhası almaya hak kazanmışken  2019 da 29 oldu ve 2020’de ise 48 okulumuz e-Twinning okul levhasına hak kazandı.” dedi. 

STEM ‘de son 3 yılda 2 Türkiye şampiyonluğu 

İl Milli Eğitim Müdür Pervin TÖRE, STEM kategorisinde de son yıllarda elde edilen büyük başarıdan söz ederek, “STEM kategorisinde de hem 2018’de hem de 2020’de Türkiye birincisi olduk. Aynı zamanda Avrupa Zirveye yürüyüşümüzü kararlı adımlarla sürdürmekteyiz. Eğitime alternatif bir bakış açısı getiren, eğitimi geliştirmeye gönüllü ve kararlı eğitimcilerimizle daha çok başarılara imza atacağız.” dedi. 

e-Twinning Avrupa ve Ulusal Kalite Ödülü almanın önemine vurgu yapan Müdür TÖRE, “İşbirlikçi öğrenme projesi olan e-Twinning, Avrupa ülkeleriyle okul ortaklığının kurulması, ulusal ve uluslararası iletişim ve işbirliği oluşması açısından önem arz ediyor.” dedi  

İlimizde e-Twinning portalında 778 okuldan 3946 öğretmenimiz, 2147 proje ile kayıtlı durumda olduğunu belirten TÖRE,  “Kovid-19 süreci de gösterdi ki bu platformda var olan öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim sürecine daha kolay adapte olurken proje çalışmalarına da etkin bir şekilde devam ettiler. Aynı zamanda Web-2 araçlarına da hâkim oldukları için kendilerini sürekli yenileme imkânı buldular. e-Twinning çevrimiçi yürütüldüğü için proje çalışmaları, gerek ulusal gerekse uluslararası boyutta sekteye uğramadan verimli bir şekilde sürdürüldü. Eğitimde dijitalleşmenin başladığı bu dönemde e-Twinning gibi dijital platformda yürütülen projeler daha da önem kazandı. e-Twinning kalite ödülü alan okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi bir kez daha yürekten kutluyorum.” dedi. 

Türkiyede ilk defa çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Ödül Töreni 13 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan canlı bağlantılar ve ödül kazanan öğretmenlerimize belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. 

Etiketler: » » » »
875 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ