logo

MUĞLA’ DA ÇOCUK YOĞUN BAKİM HİZMETE GİRDİ

MUĞLA’ DA ÇOCUK YOĞUN BAKİM HİZMETE GİRDİ

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Girdi
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çocuk yoğun bakım ünitesi hizmete girdi.

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, konu ile ilgili olarak, “yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan çocuklar şimdiye kadar başka illere ve hastanelere sevk edilmekteydi; artık bu tür hastalara hastanemizde bakabilmek, yapılan hasta sevklerini en az düzeye indirmek, sevk sırasında oluşan olumsuzlukların önüne geçebilmek amacı ile 1 ay-18 yaş arası çocukların yatırılabileceği, 5 yataklı, üçüncü düzey çocuk yoğun bakım ünitesi Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Çoban sorumluluğunda Muğla ve bölge halkına hizmete vermek üzere faaliyete başlamıştır.”dedi.
Yoğun bakımda; 4 adet solunum cihazı, 5 adet monitör, 8 adet sıvı infüzyon pompası, 5 adet aspiratör, 1 adet ultrsasongrafi cihazı, 1 adet acil ilaç arabası ve 1 adet defibrilatörü ile tam donanımlı olup, bölge halkına en iyi hizmeti sunmaya çalışacaktır.
Hastanemiz 3. Seviye çocuk yoğun bakım ünitesinin halkımıza hayırlı olmasını temenni eder, tüm hastalarımıza acil şifalar dileriz. Dileğimiz hiç bir çocuğumuzun yoğun bakıma ihtiyaç duymamasıdır.”dedi.

Etiketler: » » »
800 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ