logo

MÜDÜR’DEN KORONA’DAN KORUNMA TAVSİYELERİ

MÜDÜR’DEN KORONA’DAN KORUNMA TAVSİYELERİ

Marmaris İlçe tarım müdürü Nejmettin Kaya sosyal medya hesabından Korona virüsünden doğal yöntemlerle korunma yöntemlerini açıkladı.

Kaya tavsiyelerinde;

Covid-19 pandemisinin semptomlarını hafifletecek ve hastalığın seyrini azaltacak potansiyele sahip birçok endemik bitkiye sahip olan #MARMARİS’te şimdilik sadece 4 adet bitkiyi inceleyelim.

  1. ZeytinYaprağı (Olea europea L.) Zeytin yaprağı geleneksel olarak, hipertansiyona karşı, idrar arttırıcı, ateş düşürücü, iştah açıcı ve kabızlığa karşı kullanılmaktadır.
  2. Laden (Cistus spp.) Bitkinin kullanılan kısımları yaprakları, oleoresin ve uçucu yağıdır. Aromatik, uyarıcı ve balgam söktürücü özelliklere sahip bitki, kanamayı durdurucu ve antibiyotik etkilere de sahip olup, tıbbi olarak, dâhilen mukus salgısını arttırıcı ve ishali geçirici özellikleri bulunmaktadır.
  3. KekikTürleri (Origanum, Thymus ve Thymbra) Origanum uçucu yağı ile saf karvakrol (>%98) bileşiğinin insan MNV (nonenveloped murine norovirus) virüsüne karşı antiviral aktivitesinin araştırıldığı çalışma sonucunda, kekik yağı ve ana bileşeni olan karvakrolün MNV virüsüne karşı antiviral özellik gösterdiği ve karvakrolün gıda ve yüzeyler için doğal bir dezenfektan olabileceğini göstermiştir.
  4. #MeyanKökü (Glycyrrhiza glabra L.)
    Bitkinin taze ve kurutulmuş köklerinin kaynar su ile tüketilip, daha sonra alçak basınçla yoğunlaştırılması yöntemiyle elde edilen, parlak siyah renkli, özel ve tatlı lezzetli, suda kolaylıkla çözünebilen “Meyanbalı” gıda ve ilaç sektörünün önemli bir doğal hammaddesidir. Meyan kökünün bileşiminde nişasta, şekerler, zamk, rezin, flavon türevleri ve glisirizin (glisirizik asit) (50), özellikle taze köklerde, kuruyunca hidrolize uğrayan flavonoidler, izoflavonoidler, kalkonlar (likuiritin ve izo likuiritin) bulunmaktadır.”dedi.

Etiketler: » » » » »
754 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ