logo

MSKÜ’ye TEKNOFEST’ten Bir “Birincilik” Ödülü Daha

MSKÜ’ye TEKNOFEST’ten Bir “Birincilik” Ödülü Daha

MSKÜ’ye TEKNOFEST’ten Bir “Birincilik” Ödülü Daha

Muğla Sıtkı Koman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacıları, yoğun çalışmalarla yürüttükleri projeleri ile TEKNOFEST KARADENİZ’de büyük bir başarıya imza attı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Samsun’da düzenlenen final programıyla sona erdi. Farklı alanlarda toplam 5 projesiyle festivale katılan MSKÜ’nün stantları, büyük ilgi gördü.

MSKÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Keçebaş’ın danışmalığını yaptığı; Fen Bilimleri Enstitüsü Enerji Sistemleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı doktora öğrencisi Bayram Devlet’in araştırmacı olduğu proje, “Enerji ve Çevre” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

TÜBİTAK 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları çerçevesinde “Anolit ve Katolit Mimarili Li-İyon Batarya Hücresi” başlıklı proje ile Teknofest 2022’ye katılan araştırmacılar, bu çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti. MSKÜ’yü başarıyla temsil eden ekip, burada birincilik ödülüne layık görüldü.

Bununla birlikte TÜBİTAK 1512-BIGG Programı desteği ile Prof. Dr. Ali Keçebaş ve doktora öğrencisi Bayram Devlet tarafından kurulan DEV Enerji Firması da 333 başvuru arasından seçilerek, “Teknofest Girişim Ön Kuluçka Programı” kapsamında 100.000 TL hibe desteği aldı.

Ödüller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenen final programında sahiplerini buldu.

TEKNOFEST 2021’de Uluslararası Serbest Görev Kategorisi İnsansız Hava Araçları Yarışması”nda MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi 3. sınıf öğrencisi Emrah Arslan’ın projesi üçüncülük; TEKNOFEST 2020’de ise MSKÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı “Sivil Toplum Kuruluşları Afet Kaynak Yönetim Sistemi STK-AKYS” projesi “Bilgi ve İletişim” kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştü.

Etiketler: » » » » »
321 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ