logo

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan “Klinik 4” yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı 13 Aralık 2023 tarihinde Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aladağ, yeni açılan klinikte Ortodontik tedavi ihtiyacı olan hastaların tedavilerinin de yapılabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Turhan Kaçar, Diş Hekimliği Fakültesinin kampüsün en genç fakültelerinden birisi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti. “Hızla gelişen diş hekimliğimizi bilhassa öğrencileri ve Muğlalı hemşehrilerimizi düşünerek takviye etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonuçlarını ve başarılarını en kısa sürede göreceksiniz. Önümüzdeki sene ve bundan sonraki süreçte bu fakülteye bizim yapabileceğimiz en önemli işin hoca kadrosunu ve fiziki imkanlarını iyileştirmektir. Öte yandan yeni binamızın inşaatı devam etmekte olup devletin imkanları el verdiği ölçüde hızlı bir şekilde takriben 2026 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.  Bu gelişmeler sonuncunda fakültemizin hem eğitim öğretim açısından hem de fiziki açıdan çok daha iyi bir konuma gelmesini umut ediyoruz. Fakültemize ve Muğlalı diş rahatsızlığı yaşayan hastalara hayırlı uğurlu olsun.”

Prof. Dr. Akın Aladağ, Diş Hekimliği Fakültesinin 4.kiliniği olarak 5 ünit ilavesiyle beraber ünit sayısının 30 civarında olduğunu belirterek gerek hastaların daha az beklemesi gerekse klinik eğitimi gören öğrencilerin daha çok hasta ile ilgilenerek kendilerini geliştirmesinin sağlandığını vurguladı. Kliniğin öğrencilerin meslek hayatlarında büyük avantajı olacağını kaydeden Prof. Dr. Aladağ,  öğrencilere ve Muğla halkına sağlanan bu imkanlardan dolayı Prof. Dr. Turhan Kaçar ‘a teşekkürlerini iletti.

Diş hekimliği Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Kardelen Özdemir, ortodonti kliniği açıldığı için çok heyecanlı olduğunu belirterek Ortodonti kliniğinde hastalara ortodonti tel tedavisi uygulanacağını söyledi. Ortodonti kliniğinde; dişlerin gelişimsel sıralanmasın da olan bozuklukların düzeltilmesi için belirli evrelerde çocukluk çağında müdahaleler yapıldığını ve bu müdahalelere çocukluk çağında başlandığını vurguladı. Pedodonti kliniğinde de apareylerle tel tedavisi gerekmeden çocukların diş dizilimini düzeltildiğini ama bu sürece geç kalındığı zaman yetişkin bireylerde tel tedavisi ile bu süreçte diş diziliminin düzenlendiğini belirtti. Ortodonti kliniğinin tam anlamıyla bu işleme yaradığını ifade ederek diş dizilimini düzeltmenin bir noktada hastanın estetik kaygısını gidermek amacıyla tedavi sağladığını söyledi.

Etiketler: » » » »
354 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ