logo

MENTEŞE’YE YENİ ADALET SARAYI İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI

MENTEŞE’YE YENİ ADALET SARAYI İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI

MENTEŞE’YE YENİ ADALET SARAYI İÇİN YER TAHSİS EDİLDİ

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile TBMM’de Muğla’ya yapılacak yatırımları görüştüklerini belirterek, Muğla merkeze yeni Adalet Sarayı’nın yapılması için yer tahsis edildiğini belirtti. Gökcan, “Yerin imar çalışmaları devam ediyor. Projesi ve ihale süreci için hazırlıklar yapılıyor. En kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz” diyerek Yatağan, Köyceğiz, Seydikemer, Ortaca, Dalaman ve Kavaklıdere’deki yapılması planlanan çalışmalara değindi.

Milletvekili Gökcan, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Muğla’mız ve ilçelerimiz için çok yararlı bir görüşme yaptık. Yeni Adalet Sarayı yatırımları ve personel ihtiyacı konusunda Sayın Bakanımız tam destek verdi” değerlendirmesinde bulundu. Gökcan, Muğla Merkeze yeni Adalet Sarayı yapılması için yer tahsis edildiğini belirten Milletvekili Gökcan, “Yerin imar çalışmaları devam ediyor. Projesi ve ihale süreci için hazırlıklar yapılıyor, en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

“YATAĞAN ADLİYE SARAYI’NIN İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK”
Yatağan Adalet Sarayı binasının yer tespiti ve proje çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Gökcan, “Sayın Bakanımıza üzerimize düşen bütün çalışmaları yaptıklarını ve ihale sürecinin hızlandırılması talebimizi ilettik. Sayın Bakanımız da en kısa sürede ihaleye çıkılacağı ve Yatağan’ımıza yakışır modern bir Adalet Sarayı yapılacağı müjdesini verdi” dedi.
Köyceğiz’e yeni Adliye Sarayı yapılması talebinin olumlu karşılandığını, Köyceğiz Adliyesi’nin yaklaşık 40 yıl önce yapıldığını ve yetersiz kaldığını belirten Gökcan, “Kaymakamlık ve Belediye binalarımızı yeniledik. Şimdi sırada Adliye Binamızın yeniden inşası var. Adliye Binamız yıkılıp yerine yeni bina yapılacak. Sayın Bakanımız bunun için bürokratlarına çalışmaları talimatı verdi” ifadelerini kullandı.

ORTACA VE DALAMAN’IN ORTAK KULLANACAĞI ADALET BİNASI
Seydikemer ilçesinde Adliye Binası açılması için de yer bulduklarını belirten Milletvekili Gökcan, bakanın bu konuda yasal hazırlık yapacaklarını ve konuyu değerlendirmeye alacaklarını ifade ettiğini açıkladı. Ortaca ve Dalaman’ın ortak kullanabileceği yeni Adalet Binası inşaatı için yer arayışları içinde olduklarını açıklayan Gökcan, “Yer tahsisi sonrası yeni binanın yapımı planlamaya alınacaktır” dedi.
Kavaklıdere’de de cezaevi yapılması için uygun arsa arandığı, proje çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Etiketler: » » »
697 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ