logo

MENTEŞE’DE TRAFİĞİ FELÇ EDEN PANAYIRA BÜYÜK TEPKİ

MENTEŞE’DE TRAFİĞİ FELÇ EDEN PANAYIRA BÜYÜK TEPKİ

MENTEŞE’DE TRAFİĞİ FELÇ EDEN PANAYIRA BÜYÜK TEPKİ

Menteşe Belediyesi’nden izin alınarak Öğretmenevi’nin alt sokağına kurulan, Pazar günü toplanacağı öğrenilen, Muğla dışından gelen satıcılardan oluşan yöresel ürünler panayırı büyük tepki topladı. Trafiği de felç eden panayırla ilgili Yiyecek Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken açıklama yaptı.

“TOZ TOPRAK İÇİNDE BİR ÜRETİM VE SATIŞ YAPILIYOR”
Akarken, “Rutin ve geleneksel hale gelen yasa dışı rekabetin önünü açan çeşitli isimlerle isimlendirilen ve içinde hiçbir denetime uğramadan temizlik ve hijyen şartları hiçe sayılarak sağlık koşullarına uymayan toz, toprak içinde üretim ve satış yapılan, el yıkayacak lavabonun bile bulunmadığı ve Muğla’da bulunan 5000 esnafın yatırdığı vergilerle esnafımıza rakip olarak türeyen ismi ne olursa olsun bu gibi çağ dışı pazarları reddediyoruz” dedi.

“MUĞLA ESNAFI SAHİPSİZ DEĞİL”
Akarken, “Sokaklarında sağlıklı şartlarda simit bile sattırılmayan ama her nasılsa rutine bağlanan bu kötü görüntülerin bir an önce kaldırılarak sona erdirilmesi ve bir daha izin verilmemesi bizim ödediğimiz vergiler ile bize rakip yaratılmaması en büyük temennimiz olup bu ısrarları da bir kenara not ettiğimizin bilinmesini isteriz. Son üç yıldır pandemi ve ekonomik krizle boğuşan vergi ve kiralar ile sarsılan evine ekmek götürmekte zorlanan Muğla esnafı sahipsiz değildir” dedi.

Altar Zeyhan

Etiketler: » »
348 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ