logo

MENTEŞE İLÇE BAŞKANI ÇİÇEKTEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

MENTEŞE İLÇE BAŞKANI ÇİÇEKTEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti Menteşe ilçe başkanı Eray Çiçek sosyal medyadan basına zoom programı üzerinden açıklama yaptı.Çiçek;

Kıymetli Basın Mensupları 

Covid-19 küresel salgının neden olduğu değişimler yaşantı dünyamızı derinden etkilemiştir. Bu bağlamda öncelikli olarak iletişim kurma şekillerimiz değişmiştir. Bizde bu noktada salgınla mücadelede sağlık çalışanlarından sonra en çok teşekkür borçlu olduğumuz siz basın mensuplarımızın sağlığını tehlikeye atmamak adına hassasiyet göstererek basın toplantımızı online gerçekleştirmek istedik. Böylesine kritik bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde kıymetli vakitlerinizi ayırıp katıldığınız için teşekkür ediyorum. Basın toplantımız şu gündem başlıklarından oluşmaktadır: 

  • Teşkilat Çalışmalarımız 
  • Akbük ve Özlüce’deki Fosil Alana İlişkin değerlendirmeler 
  • Menteşe ve Su
  • Kadına Yönelik Şiddet ve İnsan Hakları İhlalleri

a. Teşkilat Çalışmalarımız

7. olağan kongremizle birlikte Menteşe ilçe teşkilatımızın yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında gençlik kolları kongremiz tamamlanmış, gençlik kolları başkanımız ve yönetim kurulu görevine başlamıştır.  Kadın kolları başkanımız ise görevine başlamış ancak salgın tedbirleri nedeniyle kongremiz ileriki bir tarihe ertelenmiştir. Kadın kollarımızın yönetim kurulunun oluşturulması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. İlçe teşkilatımız olarak mahalle başkanlarımızda yüzde 60 oranında değişikliğe gitme kararı aldık. Bazı mahallelere yeni atamalar yapılmış ve yetki belgeleri verilmiştir. Bu bağlamda atamasını gerçekleştirdiğimiz Mahalle Başkanları ve mahalleleri şöyledir: Karamehmet Mahallesi- Dursun Güllü, Çiftlik Mahallesi- Ali Atım, Yaraş Mahallesi-Ömer Çoban, Düğerek Mahallesi -Soner Çam. 

Bu noktada AK partimize önceki dönem hizmet etmiş hala hizmet etmeye devam eden ve yeni hizmet edecek olan tüm neferlerimize seslenmek isterim ki bu kutlu davada pes etmek yoktur, kolektif bir anlayışla topyekûn bir mücadele vardır. Teşkilat olarak mahalle başkanlarımızdan ricamız yönetimlerini oluştururken ufku geniş, heyecanlı, iletişime açık, içinde bulunduğumuz teknoloji çağına uygun olarak iletişim teknolojilerine hâkim, okuyan ve araştıran arkadaşlara öncelik vermeleridir. Yeniden yapılanma çalışmalarımızın %100 tamamlanmasıyla birlikte çalışmalarımızı daha da etkin hale getireceğiz. 2023 vizyonu çerçevesinde “Menteşe’de iktidar” parolasıyla çıktığımız bu kutlu dava yürüyüşünde inşallah başarılı olacağız. Bu kutlu zaferi inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğiz.

b. Akbük ve Özlüce’deki Fosil Alana İlişkin değerlendirmeler

Akbük plajının MUÇEV tarafından işletilmesi hususunda geçtiğimiz aylarda kamuoyuna bir takım açıklamalarda bulunmuştuk. Konuya ilişkin güncel bilgileri de halkımızla paylaşmak isterim. Akbük plajının MUÇEV tarafından işletilmesine ilişkin tahliye işlemleri başlamış bulunmakla birlikte Akbük plajının MUÇEV dışında ikinci şahısların işletmesi söz konu değildir. 

Özlüce mahallemizde bulunan fosil alanında kazı çalışmalarının başlatılması noktasında Ankara’da Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sayın Gökhan Yazgı ile bir araya gelerek girişimlerde bulunmuştuk. Bu girişimlerimizin ardın bölgede incelemeler başlatılmakla birlikte kazı çalışmaları için harekete geçilmiştir. İklim şartları nedeniyle kazılar bahar aylarında başlayacaktır. 

c. Menteşe ve Su 

Ve son olarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve güzel Menteşemizin de şimdiden etkilerini şiddetli bir şekilde hissetmeye başladığı su krizine ilişkin birkaç hususa değinmek istiyorum. Küresel iklim krizi, aşırı nüfus artışı ve kaynakların yanlış kullanımı nedenleriyle tüm dünyada bir su kıtlığı problemi yaşanmaktadır. Ve çok daha radikal bir şey söylemek istiyorum. Su krizi eğer önlem alınmazsa covid-19 küresel salgınından çok büyük bir problem olarak karşımızda durmaktadır. Kaldı ki covid-19 bir anda kendini göstermekle birlikte su krizi yavaş yavaş artarak kendini göstermektedir. Etkin bir su yönetim planına ihtiyacımız vardır. Maalesef Menteşemiz daha şimdiden su krizinin etkilerini hissetmeye başlamıştır. Ve Menteşemizin karşı karşıya kaldığı bu krizin müsebbibi “Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ” dir. 

2011 yılında 41 ülke su sıkıntısı yaşamıştır; bunların 10’unda yenilenebilir temiz su kaynakları tükenmek üzeredir ve artık alternatif kaynakları kullanmak zorundadırlar. Artan kuraklık ve çölleşme nedeniyle bu trendler daha da kötüye gitmektedir. 2050 yılına kadar, her dört insandan en az birinin, sık sık yaşanan su sıkıntısından etkileneceği tahmin edilmektedir.
2030 yılına kadar herkesin güvenli ve erişilebilir içme suyuna kavuşmasını sağlamak için, altyapıya yatırım yapmak, sıhhi tesisleri inşa etmek ve her düzeyde hijyeni teşvik etmek zorundayız. Maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ tüm dünyayı bekleyen su krizine karşı herhangi bir önlem alamadığı gibi herhangi bir proje de geliştirmemiştir. 

AK Parti olarak tüm dünyayı bekleyen su krizinin bilicinde olup daha önceden projelendirdiğimiz Menteşemizin içme suyu problemini çözerek 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak “Muğla Sandras İçme Suyu Projesi” ihale edilmesi ile ilgili destekleri Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli’den aldık. İnşallah proje Ocak ayında ihale edilecektir.  İnşallah 2023 yılına kadar bu projenin sonuçlandırılması konusunda Ankara’daki gelişmeleri hassasiyetle takip ediyor olacağız. 

d. Kadına Yönelik Şiddet ve İnsan Hakları İhlalleri

Yakın zamanda kadın bireylerimize yönelik gündemi sarsan haberler hepimizi derinden üzmüştür. İnsan onurunu hiçe sayan etik yoksunu böylesi davranışlar hem Türkiye hem Türk siyaseti için kara bir lekedir. Medeni bir toplum her şeyden önce insan hak ve özgürlüklerini cinsiyet farkı gözetmeksizin içselleştirmiş bireylerden meydan gelen bir toplumdur. Türkiye’nin yakın zamanda muasır medeniyetlerin üzerine çıkmaya yönelik sergilediği başarılı eylemelerine gölge düşüren böylesi davranışların hala toplumumuzda kendini göstermesi, toplumsal yapımızda hâlâ bir takım patolojik kesimlerin bulunduğu anlamına gelmektedir.

 Bu noktada belirtmek isterim ki ahlak bir kültür problemidir. Ahlak toplumdan topluma değişebileceği gibi aynı topluma mensup bireyler arasında da farklılık gösterebilir. Bize düşen ise evrensel etikten beslenen kolektif bir bilinç yaratmaktır. Bu noktada yapılması gereken, başta sosyologlarımız ve psikologlarımız olmak üzere insan bilimleri alanında yetkin insan kaynaklarımızı bu patolojilerin teşhis ve tedavisi noktasında harekete geçirerek, hedeflediğimiz güzel ahlaklı bir toplum inşasına sebebiyet verecek radikal politikaları geliştirmek ve uygulamak olacaktır. 

Dahası belirtmek isterim ki; bizim bu konudaki anlayışımız sadece bir parti politikası olmayıp, yüce dinimizin kadına vermiş olduğu değer çerçevesinde tamamen insanlık gereği bir duruştur. Bilakis bu konuyla bizler, sadece kadın bağlamında değil, insana ve insanlığa karşı yapılan şiddet ve zulüm ile ülkemizde ve dünyada topyekûn mücadele eden bir anlayışa sahibiz.  Başta kadınlarımız, çocuklarımız ve tüm insanlığa yönelen taciz, tecavüz, flört şiddeti, nefret söylemi gibi şiddetin her türlü formuna karşı mücadelemiz teşkilatımızın radikal kararlarında kendini gösterecektir. 

Kıymetli basın mensuplarımız,

Zorlu pandemi şartlarında görevinizi icra etmekle birlikte aynı zamanda çok önemli bir toplumsal misyonu da üstlenmiş bulunmaktasınız.

Bu bağlamda bu zorlu sürecin iki önemli aktörü olan sağlık çalışanları ve siz basın mensuplarımıza teşekkür borçlu olduğumuzu da belirtmek isterim. 

Bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınız için çok teşekkür ediyor, hepimize sağlıklı günler diliyorum. 

Etiketler: »
625 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ