logo

MENTEŞE BELEDİYESİ ZENGİNLER KULÜBÜNÜN SİGORTASI MI ?

MENTEŞE BELEDİYESİ ZENGİNLER KULÜBÜNÜN SİGORTASI MI ?

Ak Parti Menteşe ilçe Başkanı Eray Çiçek Zeybek Sineması ile ilgili Belediye yi topa tuttu.Çiçek Açıklamasında;

“Birkaç aydır Menteşe gündemini meşgul eden zeybek sinemasını kiralama yöntemi ile sinema ve kültür merkezi haline getirilmesine dair görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istedik, bu konuda menteşe belediyesinin takındığı tavır CHP’nin politik kültürünün devamı niteliğindedir sosyal demokrat ve halkçı iddialarına rağmen seçkinci bir hareket olduğunun yansımasıdır aynı zamanda CHP ve CHP’li belediyelerin toplumla olan organik bağlarının koptuğunun  göstergesidir.

  Zeybek sineması Menteşe kent kimliğinin parçalarından bir tanesidir.  Ancak burada sorgulanması gereken menteşe belediyesinin muhtelif konularda halkın taleplerine kulak tıkayıp her ne hikmetse seçkin sınıfların taleplerine kulak vermesidir. O halde zeybek sinemasına ilişkin oluşturulan gündem gerçekten halkın talepleri doğrultusunda mı oluşturulmuştur? Yoksa Muğla seçkilerinin talepleri halkın talepleri gibi sunularak halk söylemsel bir manüpilasyona mı uğratılmaktadır? Ve kentin bazı organik aydınları bu oyuna ortak olarak sözde halkın sözcülüğü rolünde seçkinler sınıfının sözcülüğünü mü yapmaktadır? 

Bundan aylar önce Yemişendere’de çocuğunun okula gidebilmesi için kendi cebinden 20 bin TL harcayarak yol yapan Ramazan amcanın çağrısına kulak tıkayan, Akyol pazarının kapanmaması noktasında yaşlı bireylerimizin çağrısını görmezden gelen, pandemi döneminde para kazanmadan zararına benzin yakan özel halk aracı sahiplerinin aidat ödemelerini askıya almayıp icra takibi yoluyla tahsil edeceklerini söyleyen CHP’li belediyelerin, Zeybek sinemasının işletmeciliğine soyunması düşündürücüdür.

Daha önemli bir konu var ki Menteşe Belediyesi’nin Muğlasporumuza olan yaklaşımıdır… Menteşe belediyesi Muğlaspor’u neden yalnız bırakmıştır. Muğlaspor değil de ismi Yılmaz spor ya da menteşe spor olsaydı sahip çıkacaklar mıydı? kaldı ki güçlü bir Muğlaspor markasının yaratılması kentin tanıtımına, ekonomisine ve gençlerine ciddi bir katkı sağlayacakken,  kent kimliğinin ta kendisi olan Muğlaspor’un, zeybek sineması kadar değeri yok mudur? 

Kamuoyundan takip ettiğim üzere yaklaşık 10 bin TL gibi bir kira bedeli üzerinden zeybek ailesinin kiracısı olacağı iddia edilen, Menteşe Belediyesi’nin Zeybek sinema’nın bir bölümünü kültür merkezi, bir bölümünü sinema olarak işleteceği ve sinemanın başına da Sayın Erol Kutlay’ı geçireceği iddia edilmektedir. Hatta kiralanacak olan mülke  mülk sahibinin aile büyüklerinden birinin adının verileceği iddia edilmektedir. Acaba zeybek ailesi ile menteşe belediyesi arasında nasıl bir ilişki vardır? Yada kurulmaya çalışılmaktadır.  İl merkezinde bu kadar kültür merkezi varken kiralama yöntemiyle kültür merkezi oluşturmak nasıl bir akıldır. Kamulaştırma seçeneği varken neden kiralama yöntemine gidilmiştir? 10 yıl sonra kültür merkezi ve sinemanın akıbeti ne olacaktır? Bunun örneği var mıdır?

Binanın kültür merkezi olarak dönüşümü, işletilmesi ve 10 yıllık kiralama bedeli düşünüldüğünde Menteşe Belediyesi ne yapmaya çalışmaktadır? 

Menteşe’de sanki öyle bir kültür inşa edildi ki hepimiz Mozart, Beethoven, Shakespeare’in müptelaları olduk…  Halkımız operadan,  tiyatrodan kendini alamıyor, binalar yetersiz kalıyor. Keşke böylesine bir kültür iklimin oluşmasına sebebiyet verecek belediyecilik ufkuna sahip olsalar. Evrensel değerlerle harmanlanmış bir kültür sanat  dönüşümüne  aracılık etseler … CHP belediyeciliği kültür sanat etkinliklerine değil içi boş binalara yatırım yapmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkan Saylan, Konakaltı İskender Alper ve Şadan Gökovalı kültür merkezlerinde kültür sanat etkinliklerinden geçilmiyormuşçasına Menteşe Belediyesi’nin zeybek sinemasını kiralama yöntemi ile kültür merkezi haline getirmesi  sosyal belediyecilik ve halkçılık kavramlarıyla uyuşmamaktadır. Binalarımız yetersiz değil CHP belediyeciliğinin kültür sanat ufku zayıftır. Bu kadar çok kültür merkezi olmasına rağmen kurulamayan Belediye Tiyatrosu Zeybek Sineması’nın kapanması gündeme gelince akıllara gelmiştir….  

CHP’de biçimlenen siyasal kültürün temelini halk değil, seçkin elitleri kurtarma arzusu oluşturmaktadır. Bu politik mirasın temsilcileri olarak Menteşe Belediyesi de bugün eğer iddialar doğruysa, böylesi seçkinci bir adım atmıştır. Biz AK Parti olarak, halkın çıkarlarını savunarak konunun takipçisi olduğumuz gibi topluma karşı duyduğumuz sorumluluk gereği Menteşe Belediyesi’nden konuyla ilgili iddialara açıklık getirmesini istiyor, zeybek sineması ile ilgili rasyonel bir çözüme gidilmesini temenni ediyoruz”dedi.

Etiketler: »
1537 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ