logo

‘MASERATİLİ’ POLİS MEMURU MECLİS GÜNDEMİNDE

‘MASERATİLİ’ POLİS MEMURU MECLİS GÜNDEMİNDE

‘MASERATİLİ’ POLİS MEMURU MECLİS GÜNDEMİNDE

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, 11 Temmuz’da Muğla’da aracında ölü bulunan narkotik polisi Hüseyin Tayfun Üçgül’ü meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle 8 soru soran Bozan’ın sorularından birisi ise, halkın da en çok merak ettiği polisin mafya ya da çete ile ilişkisi olup olmadığı oldu.

Av. Bozan, Üçgül’ün 22 Nisan’da İzmir- İstanbul Otoyolu’nda ‘Maserati’ otomobille giderken trafikte tartıştığı Av. Fatih Uzun’un bacağını kırmakla suçlandığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu olayla ilgili hazırladığı iddianamede Fatih Uzun’un bacağının kırıldığı, olayla ilgili kamu davası açılmasına yeterli şüphe olduğu, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün ‘alenen hakaret’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından yargılanması gerektiği belirtilmiştir. Bu minvalde Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis olan Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis istenmiştir.
Olayın ardından polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilerek, idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında polis memuru Üçgül’ün görev yeri değiştirilmiştir. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nde pasif bir birime alınan Üçgül, başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınmıştır.”
Üçgül’ün eşinin üzerine kayıtlı ‘Maserati’ marka aracının yanı sıra lüks villalara da sahip olduğunun basına yansıdığını belirten Yeşil Sol Partili Av. Bozan, “Normal şartlarda polis maaşıyla sahip olunması imkânsız görünen lüks gayrimenkul ve araçların nasıl sahip olunduğuna dair şüphelerin söz konusuyken, Muğla’nın Ortaca ilçesi Kargıcak Yolu’nda 11 Temmuz Salı günü otomobil içinde cansız bedenine ulaşılmıştır” dedi.

Bozan şu soruları yöneltti:
Hüseyin Tayfun Üçgül’ün ölüm sebebinin intihar veya cinayet mi olduğuna dair elinizdeki ilk veriler nedir?
Polisin HTS kayıtları ve son yaptığı telefon görüşmesi kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?
Bakanlığınız tarafından Hüseyin Tayfun Üçgül’ün bir süredir gündemde olan servetinin kaynağına dair herhangi bir soruşturmanız var mıdır?
Üçgül, mal varlığını nasıl ve hangi tarihlerde elde etmiştir?
Aynı şubede çalışan polislerin mal varlıklarında göze çarpan bir artış var mıdır?
Ciddi şüphelerin olduğu bu ölüme dair Üçgül’ün servetinin de kaynağı olduğu iddia edilen herhangi bir mafya veya çete bağlantısı var mıdır?
Bu bağlantılar varsa; başka polislerin de bu şebeke ağlarıyla bir organize ilişkileri söz konusu mudur?
Tüm görev süresince üstü olan amirlerinin Üçgül hakkındaki sicil beyanlarında bu şüphelere dair ifadeler mevcut mudur?

Altar zeyhan

Etiketler: » » » »
297 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ