logo

İLK TÜRK HEMŞİREMİZİ ERAY ÇİÇEK HATIRLADI

İLK TÜRK HEMŞİREMİZİ ERAY ÇİÇEK HATIRLADI

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek şaşırtmaya devam ediyor.12 Mayıs Hemşireler Gününde İlk Türk Hemşiresi Safiye Elbi Hanımı Eray Çiçek hatırladı. Eray Çiçek’e telefonla ulaştık. Çiçek, Menteşe ilçemizin sahip olduğu değerlere ilişkin bir tanınırlık problemi yaşadığını vurgulayarak ve bunun içinde hemşireler gününde Safiye Elbi Hanımı Menteşelilere tanıtarak başlangıç yapmak istediğini ifade etti.

Eray Çiçek Açıklamasında; ”İlk Türk Hemşire Modern hemşireliğin temelleri Türkiye’de Balkan, Çanakkale, I. Dünya savaşına katılan kadınlarımızla sayesinde atılmıştır. Muğla Menteşemizde bugün Halkbank olarak hizmet veren konağın sahibi Amiral Ahmet Besim Paşa’nın kızı Safiye Elbi Hanım İlk Türk hemşiresi olarak Cumhuriyet tarihinin sembol isimlerinden biri haline gelmiştir.

Türk kadınının toplumsal hayata katılmasının önün açılmasında Hemşirelik mesleğinin önemi büyüktür. Erkek egemen toplumun cinsiyetçi kalıplarının yıkılmasına vesile olduğu gibi Türk toplumsal hayatında kadın görünürlüğünün artmasında aracı rol oynamıştır. Covid-19 nedeniyle buhranlı günlerden geçtiğimiz şu günlerde Türk hemşireleri tıpkı savaş yıllarında olduğu gibi milli duygularla bu millete hizmet etmektedir. Her sardığı yarayı kendine madalya olarak görerek, milli duygularla mesleğini icra eden hemşirelerimizin “Hemşireler Gününü” kutluyorum.” dedi.

Etiketler: » » »
870 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ