logo

İL MÜDÜRÜ İLMAN’DAN YENİ YURTLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

İL MÜDÜRÜ İLMAN’DAN YENİ YURTLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

İL MÜDÜRÜ İLMAN’DAN YENİ YURTLARA YÖNELİK AÇIKLAMA

Muğla’da üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunu sonrası kentte Ak Parti ile CHP arasında tartışmalar yaşanmış, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Menteşe Belediyesi tarafından sokakta kalan öğrenciler için çalışma başlatılmıştı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman da bir açıklama yaparak yurtlarla ilgili son durumu paylaştı. İlman, “Çok yakında 1’inci etap 2024 kişilik yurdumuz hizmete girecek. 2’nci etap 2024 kişilik yurdumuzun da inşaatı bitmek üzere” dedi.

İlman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Gençlik ve Spor Bakanlığımız yurtlarımızın inşaatını tamamladı. Şimdi bakanlığımız tarafından paket arıtma ve ileri arıtma sistemleri kurarak çözüm bulunan kanalizasyon işinde deşarj suyu için boru hattının döşenmesi işlemleri yapılıyor. Şebeke suyunun Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanından yurtlara taşınması için terfi istasyonu ve pompa sistemleri de yine bakanlığımız tarafından yapılarak gençlerimizin Muğla’da barınma sorunlarının çözümü için her türlü altyapı hizmeti üslenilmektedir.”

“2 BİN 24 KİŞİLİK YURT ÇOK YAKINDA HİZMETE GİRECEK”
İlman, “Çok yakında 1’inci etap 2 bin 24 kişilik Yurdumuz hizmete girecek. 2’nci etap 2 bin 24 kişilik yurdumuz da inşaatı bitmek üzere. 2021 Şubat ayında başlayan 1350 kişilik yurdumuz da önümüzdeki yıl bitecek. Fethiye İlçemizde 900 kişilik kız ve 400 kişilik erkek yurtlarımızın yüzde 80’i bitti. 2022 yılı ilk aylarında hizmete girecek. Yatağan 600, Fethiye 1000 ve Menteşe 600 kişilik yurt proje çalışmaları devam etmektedir. Menteşe Düğerek yolu Vakıflar Bölge Müdürlüğü arazisine yurt yapımı için çalışma yürütülmektedir. Devletimiz Muğla’da gençlerimizin her daim yanındadır. İsteyen her gencimize yurt imkanı verinceye kadar çalışmaya ve yatırıma devam. Allah devletimizi ve milletimizi daima güçlü eylesin” ifadelerini kullandı.

Etiketler: » »
535 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ