logo

HABERİN DOĞRUSU BU

HABERİN DOĞRUSU BU

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) Projesi öğrencilere çevre bilinci, doğaya ve canlılara karşı duyarlılık oluşturmak, milli ve manevi duygularımızı dikkate alarak çocuklarımızın edep, saygı, nezaket, sorumluluk ve özdenetim, yardımseverlik gibi Bakanlığın belirlemiş olduğu bir proje olarak okullarda paydaşlarla uygulanmaktadır.

Projeye velilerin izni ile tamamen gönüllü olan öğrenci katılım sağlamaktadır.
Yapılan her faaliyetten velilerin bilgisi olmakta, istemediği takdirde faaliyete öğrencisi katılmamaktadır. Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu Çedes Projesinde 34 öğrenci bulunmaktadır. İlkokuldan öğrenci bulunmamaktadır.
Bu program 25 Kasım 2023 Cumartesi Günü yapılmıştır.

  1. İsraf duygusunu ve paylaşmanın önemini vurgulamak için kahvaltı etkinliği yapılmıştır.
  2. Pazaryerinde büyüklerimize saygı ve nezaketin gereğini yerine getirmek için hal ve hatırlarını sorma etkinliği yaparak yardımseverlik duygusunu işlenmiştir.
  3. Yardımseverlerin ikramı olan lokma ikramına katılım sağlanmıştır.
  4. Şehitlerimizi hatırlamak, şehit yakınlarını anmak vatan ve millet sevgimizi ortaya çıkarmak için Düğerek Mezarlığında bulunan Şehit Osman Oğlu Mustafa Masal Kabristanını ziyaret edilmiştir. Mezarlık ziyaretinde hiçbir şekilde mezarlık temizliği yaptırılmamıştır. Dönüş esnasında bir öğrencimizin Nenesinin kabrini ziyaret ettiği ve bunun üzerine dua ettikten sonra öğrencimiz mezarlığın yanında bulunan hortumla kabrin üzerinde bulunan su kabını doldurmuştur.
  5. Milli ve manevi değerlerimizi işlemek için mezarlık yanında bulunan Düğerek Alaattin Camii ziyaret edilip caminin bölümleri öğrencilere tanıtılarak program sonlandırılmıştır.
  6. Ayrıca Cumartesi günleri Çedes kapsamında eski Muğla Evleri, Belediye Parkı, Deneyap, Atölyeleri, ve sportif faaliyetlerimiz proje kapsamında yapılmıştır.Haber sitemiz Velilerle ve yöneticilerle görüşülecek bu verilere ulaşmıştır.

Etiketler: » » » »
439 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ