logo

FETHİYE’YE ANJİYO ÜNİTESİ MÜJDESİ

FETHİYE’YE ANJİYO ÜNİTESİ MÜJDESİ

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökçen Fethiye Ak Parti ilçe binasında ilçe Başkanı Turgay Öztürk ve yönetiminin bulunduğu toplantıda Fethiye’ye Anjiyo müjdesi verdi.

Milletvekili Yelda Erol Gökcen yaptığı açıklamada:

✅Seçim döneminde Fethiye Devlet Hastanemize Anjiyo Ünitesi kuracağız diye söz vermiştik. Tüm vaatlerimizi takip ettiğimiz gibi bu sözümüzü de titizlikle takip ettik. Sağlık Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptık. Hizmet vermiş olduğu nüfus yoğunluğu ve coğrafi konumu nedeniyle Anjiyo Ünitesi kurulması için çalıştık.

✅Fethiye’miz için çok önemli olan bu gelişmeyi İlçe Başkanımız Turgay Öztürk ve Teşkilat mensuplarımızla birlikte açıkladık.

✅Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı.
300 bin nüfusa göre planlama yapan Sağlık Bakanlığı 167 bin nüfusa sahip Fethiye’mize Anjiyo Ünitesi kurulması için onay verdi.

✅Fethiye Devlet Hastanemizin en yakın kalp merkezine uzaklığı 120 km’dir. Hastalarımız Fethiye ’den Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk ediliyordu. Fethiye Devlet Hastanesi bu merkeze 198 km gibi uzak bir mesafededir.
Kalp ve damar hastalıklarında tanı ve tedavi hizmetlerinin sürekli bir şekilde sunulması, sağlık hizmetine erişimin hızlıca sağlanması, acil müdahale gerektiren vaka yönetiminin hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için bünyesinde 4 kardiyoloji uzmanı ve ikinci seviye 5 yataklı koroner yoğun bakım servisi olan Fethiye Devlet Hastanesi’nde sağlık alt yapısının güçlendirilerek tanı ve tedavi amacıyla kardiyolojik işlemlerin yapıldığı anjiyo ünitesi kurulmasına karar verildi.

✅Artık Fethiye’li, Seydikemer’li ve çevredeki ilçelerimizdeki hemşerilerimiz diğer illere gitmek zorunda kalmayacak.
✅Hatta ilimiz dışından hastaların da tedavisi hastanemizde yapılacaktır. Bu sayede yolda geçen zaman nedeni ile hayat kayıpları yaşanmayacaktır. Emek, zaman ve maddi kayıplar önlenecektir.

✅Fethiye Anjiyo Ünitemiz şimdiden sevgili hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.

✅Tüm hemşerilerimizin en modern ve en hızlı şekilde sağlık hizmeti almaları için çalışmalarımız da devam etmektedir.

Bu vesile ile pandemi sürecinde canları pahasına fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza en kalbi teşekkür ve şükranlarımızı sunuyorum.
Sırası gelen hemşerilerimiz de mutlaka aşılarını olmalıdır.

✅Hükümetimizin yerinde ve zamanında aldığı tedbirlere de kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için titizlikle uyalım.
Maske, mesafe ve hijyen kurallarını uygulayalım.

✅Muğla’mıza ve Fethiye’mize bu yatırımların kazandırılmasındaki destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya sevgili hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Etiketler: » » » » »
734 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ